Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπουγιούκανιτ: «Δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν» μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας


«Δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος αρχηγός του επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ απαντώντας σε ερωτήσεις του Τύπου για το αν συζητήθηκαν στη συνάντηση των αρχηγών των επιτελείων των βαλκανικών χωρών οι εντάσεις που σημειώνονται κατά καιρούς στο Αιγαίο.

«Η συζήτηση δεν εισήλθε σε διμερή θέματα» σημείωσε και υπενθύμισε ότι την ίδια ακριβώς ερώτηση είχε υποβάλει ο ελληνικός Τύπος στην περυσινή συνάντηση των αρχηγών στη Θεσσαλονίκη. Ο Τούρκος στρατηγός τόνισε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στη διμερή συνεργασία και ανέφερε, για παράδειγμα, ότι ο ίδιος έχει επισκεφθεί τρεις φορές την Ελλάδα ενώ ο ομόλογός του που βρίσκεται στη θέση αυτή λιγότερο από ένα χρόνο έχει έρθει ήδη δύο φορές στην Τουρκία.

«Όταν υπάρχουν προβλήματα τα συζητούμε μεταξύ μας» επισήμανε ο στρατηγός και υπενθύμισε ότι «οι στρατιωτικοί δημιουργούν το πλαίσιο στο οποίο οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα».

Εν τω μεταξύ, από την πλευρά του ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Grampoalo Di Paola χαρακτήρισε τη δεύτερη συνάντηση των αρχηγών των επιτελείων των βαλκανικών χωρών «ορατή εκδήλωση» της προόδου της συνεργασίας των βαλκανικών χωρών.

Ο Ιταλός ναύαρχος ευχαρίστησε τον αρχηγό του τουρκικού επιτελείου στρατηγό Γιασάρ Μπουγιούκανιτ για τη συμβολή του στην επιτυχία αυτής της συνάντησης και την πρόοδο των βαλκανικών σχέσεων, πρόοδο που έχει αλλάξει ριζικά την εικόνα των Βαλκανίων τα τελευταία 10 χρόνια.

Σε συνέντευξη Τύπου την Αττάλεια ο Τούρκος αρχηγός υπογράμμισε και αυτός την πρόοδο που σημειώθηκε με τη συνάντηση αλλά εξήρε και την κοινή ιστορία των βαλκανικών χώρων η οποία απασχόλησε όπως είπε τη συνάντηση. «Οι ομοιότητες είναι πολύ μεγαλύτερες από τις διαφορές», ανέφερε ο Τούρκος αρχηγός περιστοιχιζόμενος από τους αρχηγούς των επιτελείων της Σερβίας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της ΠΓΔ της Μακεδονίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Ελλάδας.

Οι Βαλκάνιοι αρχηγοί αποφάσισαν η επόμενη συνάντησή τους να γίνει στη Σερβία όπου θα συνεχίσουν τη διαδικασία των σχέσεων μεταξύ των βαλκανικών χωρών.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]