Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ράις στέλνει τον Φριντ στην Κύπρο


Έρχεται σήμερα ο Αμερικανός Υφ. Εξωτερικών για να «κλειδώσει» τη διαδικασία
Λευκωσία: Ταξίδι - αστραπή θα πραγματοποιήσει στη Λευκωσία ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Ντάνιελ Φριντ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φ» της Κυριακής, η επίσκεψη οριστικοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες και ο κ. Φριντ αναμένεται σήμερα στην Κύπρο και αύριο θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστόφια, τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού και τον κατοχικό ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Διπλωματικές πηγές σημείωναν στον «Φ», ότι η αμερικανική παρέμβαση, λίγο πριν την επίσημη οριστικοποίηση του σκηνικού που θα οδηγήσει στις απευθείας διαπραγματεύσεις, νωρίς το Σεπτέμβριο, στοχεύει στο «κλείδωμα» της διαδικασίας.
Ενόψει του γεγονότος ότι διαπιστώνονται δυσκολίες και παραμένει το χάσμα απόψεων μεταξύ των δυο πλευρών, η αμερικανική παρουσία πριν και όχι μετά την έναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων, στοχεύει ουσιαστικά «να μην υπάρξει πισωγύρισμα» στους σχεδιασμούς τους.
Σε αυτή τη φάση, ο στόχος είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα τόσο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων (1η Σεπτεμβρίου), όσο και αυτά που ατύπως έχουν σχεδιασθεί από τους εν δυνάμει μεσολαβητές. Τα χρονοδιαγράμματα αυτά θέτουν το Μάρτιο του 2009, ως την κατάληξη των προσπαθειών.
Ο Ντάνιελ Φριντ έχει το γενικό πρόσταγμα για το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ανάμιξη τα τελευταία χρόνια, με πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες που διαδραματίσθηκαν το 2004.
Στην πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, οι οδηγίες από τη Νέα Υόρκη είναι η διατήρηση του κλίματος και η αποφυγή ενεργειών που θα επηρεάσει το υπό διαμόρφωση σκηνικό.
Ενημερωμένες πηγές, σημείωναν στον «Φ», ότι ο Διεθνής Οργανισμός (ιδιαίτερα οι εδώ εκπρόσωποι του), γνωρίζουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα, αν και υποστηρίζουν πως ανέμεναν «πολύ περισσότερες». Θεωρούν, ωστόσο, πως ήδη οι μηχανές έχουν βάλει μπροστά και η διαδικασία προχωρεί, όπως έχει σχεδιασθεί αρχικά
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]