Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όποιος υπονομεύει τον Ιερώνυμο, να κάνει ένα βήμα εμπρός...


Ο Ιερώνυμος ψάχνει για... υπονομευτές!!!

Πήρε την απάντηση από τον Άνθιμο, που τον έχουν στο στόχαστρο, ότι ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του

Νέα βόμβα αναμένεται να σκάσει στην Ιεραρχία!


Με κάθε τρόπο προσπαθούν οι άνθρωποι του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να δώσουν ερμηνείες στα αποτελέσματα των εκλογών της Ιεραρχίας, με σκοπό να μην τραυματιστεί το κύρος του Αρχιεπισκόπου.
Στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου μας έλεγε ότι ο κ. Ιερώνυμος δεν μπορεί να χρεωθεί καμία ήττα, αφού ο ίδιος δεν είχε δώσει ούτε υπόσχεση ούτε χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο. Και βέβαια εύλογα γεννιέται το ερώτημα: και για δύο περίπου μήνες που οι εφημερίδες έγραφαν ονόματα και σενάρια, πώς δεν βρέθηκε ούτε ένας να τα διαψεύσει; Και τα οποία επιβεβαιώθηκαν με την υποψηφιότητα εκλεκτού του Αρχιεπισκόπου.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το στενό επιτελείο του Αρχιεπισκόπου αναζητά σε πρόσωπα συγκεκριμένων Ιεραρχών εχθρούς και υπονομευτές του έργου της Εκκλησίας. Στην κατηγορία αυτή κατατάσσονται όλοι όσοι δεν υπακούουν στις οδηγίες του κ. Ιερωνύμου προκειμένου να τηρήσουν σιγή σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας, σε θέματα που αφορούν τα πιστεύω και τις αξίες, που σκιαγραφούν την ανθρώπινη οντότητα και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ισχυρής προσωπικότητας, απαλλαγμένης από κάθε είδους φοβίες και ανασφάλειες.
Στο στόχαστρο, για ακόμα μια φορά, βρέθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς δέχθηκε τα πυρά του κ. Ιερώνυμου καταλογίζοντάς του ότι μιλάει προκειμένου να τονώσει το προσωπικό του προφίλ. «Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για ευαισθησίες που έχουμε εμείς οι Βορειοελλαδίτες, αλλά δεν έκανε λόγο για την υποχρέωση και το χρέος που έχουμε εμείς οι κληρικοί, προκειμένου να κρατάμε ζωντανά τα ελληνορθόδοξα χρώματα, αναλλοίωτες τις παραδόσεις και αδιαπραγμάτευτη την εθνική μας ταυτότητα», σημειώνει στενός συνεργάτης του κ. Άνθιμου, ενώ τονίζει:
«Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δεν έχει ανάγκη από προσωπική προβολή, αντιθέτως έχει ανάγκη από οξυγόνο όπως έχουμε ανάγκη όλοι όσοι ζούμε σ' αυτόν τον κόσμο. Και είμαστε εμείς υπεύθυνοι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε ο αέρας που αναπνέουμε να παραμένει καθαρός και το νερό που πίνουμε να είναι απαλλαγμένο από κάθε είδους επικίνδυνους μικροοργανισμούς. Έτσι και στη ζωή μας οφείλουμε να ασκούμε κριτική σε κάθε είδους παρεκτροπές και σύγχρονες αντιλήψεις που θα έβαζαν σε κίνδυνο την ιδιοπροσωπία μας, για την οποία και ο Μακαριστός Χριστόδουλος έδωσε μάχες και βρέθηκε μπροστάρης σε συγκρούσεις με κατεστημένα» και συνεχίζει: «Ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις του. Είναι υπόλογος για τις προσωπικές του επιλογές. Ο κόσμος διαθέτει κρίση που κανείς δεν μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση».
"Το παρόν"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]