Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επαφές και δηλώσεις Φριντ για το Κυπριακό

Ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών, Ντάνιελ Φριντ, εξέφρασε την ελπίδα να αρχίσουν σύντομα απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Χριστόφια - Ταλάτ για το Κυπριακό, αλλά, όταν ρωτήθηκε πότε θα πρέπει να αρχίσουν οι απευθείας διαπραγματεύσεις, παρέπεμψε στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

«Αυτό είναι δικό τους χρονοδιάγραμμα, όχι δικό μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φριντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να βοηθήσουν, αλλά, πρόσθεσε, δεν έχουν δικό τους σχέδιο να προτείνουν. Ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «παραγωγικές και χρήσιμες» τις χωριστές συναντήσεις που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Επίσης, συναντήθηκε με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, και τον αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών, Ταγιέ Ζεριχούν.

«Οι ΗΠΑ επιθυμούν ένα επανενωμένο νησί. Υποστηρίζουν μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, ένα έθνος, μία ιθαγένεια, μία αδιαίρετη χώρα», είπε ο κ. Φριντ.

Σε ερώτηση τι είναι έτοιμες να πράξουν οι ΗΠΑ για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να επηρεαστεί αρνητικά η διαδικασία στο Κυπριακό από την κατάσταση στην Τουρκία, ο κ. Φριντ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η τουρκική κυβέρνηση στηρίζει τη λύση του Κυπριακού και ευχήθηκε οι Τούρκοι να λύσουν τις πολιτικές τους διαφορές κατά τρόπο που να ενδυναμώνει τη δημοκρατία τους.

Ο κ. Φριντ διέψευσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο είχε δηλώσει ότι «οι ΗΠΑ δίνουν την Κύπρο στην Τουρκία μέσω του σχεδίου Ανάν». Πρόσθεσε ότι δεν είπε ποτέ ούτε σκέφτηκε κάτι τέτοιο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]