Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Βαρθολομαίος ήταν στόχος της Εργκένεκον

Βρέθηκε λίστα δολοφονιών


Σχέδιο δολοφονίας κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου φαίνεται να προετοίμαζαν τα μέλη της τρομοκρατικής - παρακρατικής οργάνωσης Ergenekon όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο.

Η «λίστα δολοφονιών» περιλαμβάνει μια σειρά από ισχυρά ονόματα όπως τους Ερντογάν, Μπουγιούκανιτ, διοικητικά στελέχη του κουρδικού κόμματος DTP, Ορχάν Παμούκ, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες κ.α.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δικαστήριο των Αδάνων (νότια Τουρκία) άφησε ελεύθερους το Σάββατο, έπειτα από κράτηση τριών ημερών, 20 ανθρώπους, που φέρονταν αρχικά ως έχοντες δεσμούς με το εθνικιστικό δίκτυο Ergenekon, το οποίο κατηγορείται ότι ήθελε την ανατροπή της κυβέρνησης, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.

Συνολικά 27 άνθρωποι συνελήφθησαν την Τετάρτη στις πόλεις Κωνσταντινούπολη, Κοτσαελί (βορειοδυτικά), Ικόνιο (κέντρο), Μερσίνα (νότια) και Ελαζίγκ, στο πλαίσιο μίας τρομοκρατικής έρευνας για πιθανούς δεσμούς με την οργάνωση.

Οκτώ από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι από την αστυνομία έπειτα από ανάκριση και οι υπόλοιποι 19, καθώς και ένας 28ος ύποπτος που συνελήφθη αργότερα, οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου στα Άδανα, το οποίο αποφάσισε τελικά να σταματήσει τη δίωξή τους, σύμφωνα με το CNN Turk.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]