Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΠΓΔΜ: Το κοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι


Ο Γκρούεφσκι δήλωσε πως

θα βάλει τα Σκόπια στην Ε.Ε.


Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε σήμερα Σάββατο το βράδυ στα Σκόπια τη νέα κυβέρνηση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ.
Η νέα κυβέρνηση πήρε την ψήφο και των 78 βουλευτών που ήταν παρόντες στο κοινοβούλιο, το οποίο έχει 120 έδρες.
Το συντηρητικό κόμμα του Γκρούεφσκι (VMRO-DPMNE) κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 1ης Ιουνίου, αλλά συνήψε συμμαχία με τον κύριο αλβανικό πολιτικό σχηματισμό, το DUI του Αλί Αχμέτι, για να σχηματίσει την κυβέρνηση.
Τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) και το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών (DPA), που μποϊκοτάρουν τις εργασίες του κοινοβουλίου, δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση.
Το SDSM αποφάσισε πριν από δέκα ημέρες να μποϊκοτάρει το κοινοβούλιο μετά τη σύλληψη του αντιπροέδρου του, του Ζόραν Ζάεφ, που κατηγορείται για συμμετοχή στο "οργανωμένο έγκλημα" και για κατάχρηση εξουσίας.
Το DPA δεν συμμετέχει στις εργασίες του κοινοβουλίου επειδή αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα στις περιοχές της ΠΓΔΜ με αλβανική πλειοψηφία.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]