Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύσσωμο το Κόσοβο πήγε να ψηφίσει με ταυτότητες... FYROM

Αδειασαν χθες

οι δρόμοι στο Κόσοβο

Διασχίζοντας το νότιο Κόσοβο με το «Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης» για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Στρεπς, δεν συναντήσαμε ούτε ένα αυτοκίνητο σε ολόκληρη τη διαδρομή.

Ακόμα και τα εστιατόρια και τα καφέ που εξυπηρετούν το οδικό δίκτυο, παρέμειναν κλειστά. Είναι Κυριακή, σκεφτήκαμε.

Οι Κοσοβάροι Αλβανοί που συναντήσαμε, όμως, μας διευκρίνισαν ότι οι συμπατριώτες τους μεταφέρθηκαν στα Σκόπια για να ψηφίσουν, με λεωφορεία και Ι.Χ.

Το γεγονός έγινε γνωστό ακόμα και στην Ελληνική Δύναμη Κοσόβου, που μετέχει στο ΝΑΤΟ και έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη τής ασφάλειας.

Στο ελληνικό check point, λίγο έξω από τη Βίτινα, που απέχει περίπου μισή ώρα από τα σύνορα της FYROM, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξε καμία κίνηση στο οδικό δίκτυο από τις 10 το πρωί της Κυριακής, ενώ είχε μεγάλη κίνηση νωρίτερα και το Σάββατο.

Εκλεγμένοι εκπρόσωποι των δήμων του νοτίου Κοσόβου μάς διευκρινίζουν ότι οι περιοχές που βρίσκονται νότια των συνόρων αποτελούν φυσική συνέχειά τους, γιατί όλα τα χωριά είναι αμιγώς αλβανικά· θεωρούν ότι δεν έχει διευθετηθεί το θέμα των συνόρων, οπότε διεκδικούν τμήμα της βόρειας FYROM.

Σύμφωνα πάντως με επίσημες διπλωματικές πηγές, πολλοί από τους Κοσοβάρους Αλβανούς κατάφεραν να αποκτήσουν δύο διαβατήρια και δύο ταυτότητες, παραγωγής... Τετόβου -η μία του Κοσόβου και η άλλη τής FYROM.

Ετσι έχουν εγγραφεί στους καταλόγους και μετέχουν στην ψηφοφορία. Η πόλη Τέτοβο και τα χωριά τού Κουμάνοβο είναι η φυσική συνέχεια που θεωρούν ότι τους ανήκει και στηρίζουν με την ψήφο τους.

Επίσης, Αλβανοί Κοσοβάροι έχουν μεταβεί στην αλβανική περιοχή Γκόστιβαρ, που είναι περισσότερο απομακρυσμένη από τα σύνορα, αλλά κατοικείται από συμπατριώτες τους.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]