Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέτρα υπέρ των Ελληνων σε Ίμβρο-Τένεδο ζητά από την Τουρκία το Συμβούλιο της Ευρώπης

Την εφαρμογή μέτρων για την προστασία της ελληνικής μειονότητας στην Ίμβρος και την Τένεδο ζητεί από την Τουρκία το Συμβούλιο της Ευρώπης σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Δικαιοσύνης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης με ψήφισμα που εξέδωσε σήμερα, καλεί την Τουρκία να υιοθετήσει «θετική στάση» για τους Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου. Η επιτροπή χαιρετίζει ορισμένες «θετικές χειρονομίες» που έχουν γίνει, ζητώντας, ωστόσο «πιο δίκαιη διευθέτηση των ζητημάτων εκπαίδευσης και ιδιοκτησίας για τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους των δύο νησιών». Παράλληλα, ζητά την επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Ίμβρου και της Τενέδου.
«Ο πληθυσμός των νησιών έχει υποστεί εδώ και πολύ καιρό τις συνέπειες των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», αναφέρει το ψήφισμα της επιτροπής και στη συνέχεια σημειώνει πως αν η Τουρκία υιοθετήσει μια πιο θετική στάση, θα είναι ένα δείγμα «καλής θέλησης», προκειμένου να ξεπεράσει παλαιές εθνικιστικές αντιλήψεις και να ενσωματώσει τις ευρωπαϊκές αρχές της καλής γειτονίας.
Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης, το ψήφισμα βασίστηκε σε στοιχεία της «ιστορικής», όπως τη χαρακτηρίζει, επίσκεψης στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος που πραγματοποίησαν από κοινού το 2005 οι επικεφαλής της ελληνικής και τουρκικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, Έλσα Παπαδημητρίου και Μιράτ Μουρκάν.
Το ψήφισμα της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια, στις 27 Ιουνίου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]