Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γκρούεφσκι: «Όχι» σε λύση που θα βλάπτει την εθνική ταυτότητα


Συνεχίζει αδιάλλακτος και...

συμβουλεύει την Ελλάδα!



Τη γνωστή θέση πως τα Σκόπια δεν θα αποδεχθούν λύση στο θέμα του ονόματος που θα βλάπτει την εθνική τους ταυτότητα επανέλαβε ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ Νικολά Γκρούεφκσι.
Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Μπέτα, αναφέρει πως η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας δεν εξαρτάται μόνο από τη χώρα του αλλά και από την Ελλάδα και προσθέτει:
«Η Ελλάδα, θεωρητικά, μπορεί να επιμείνει στο βέτο για την είσοδο της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν είναι καλό ούτε για την ίδια, ως μέλος της συμμαχίας. Μπορεί να θέτει συνεχώς νέους όρους, αλλά εμείς δεν θα αποδεχθούμε λύση που θα βλάπτει την εθνική μας ταυτότητα».
Στην ερώτηση του «Μπέτα» αν η αυτοδυναμία που εξασφάλισε στις βουλευτικές εκλογές το κόμμα του ανοίγει το δρόμο για σύντομη επίλυση του προβλήματος, ο κ. Γκρούεφσκι απάντησε: «Το ζήτημα της ονομασίας δεν θα λυθεί από ένα κόμμα, αλλά θα αποτελέσει κοινή πλατφόρμα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης».
Την ίδια ώρα, ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι σε συνέντευξή του στη σλαβομακεδονική και αλβανική υπηρεσία του ραδιοφώνου του BBC, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει τα περί "μακεδονικού" έθνους και "μακεδονικής" γλώσσας.
Ειδικότερα, σε ερώτηση αν μπορεί να βρεθεί λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας μέχρι την 9η Ιουλίου και προλάβουν, έτσι, τα Σκόπια να υπογράψουν με την Κροατία και την Αλβανία το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ, απάντησε:
«Αν η Αθήνα αποδεχτεί την πραγματικότητα την οποία συχνά αμφισβητεί, σχετικά με το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του "μακεδονικού" έθνους, το οποίο ομιλεί "μακεδονική" γλώσσα, θα διευκολύνει τη δυνατότητα προόδου για την εξεύρεση λύσης. Όμως, αν συνεχίσει να αρνείται το δικαίωμα του εθνικού μας αυτοπροσδιορισμού, θεωρώ πως κάτι τέτοιο θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για την από κοινού αναζήτηση λύσης. Δυστυχώς, οι πράξεις τους δεν μας διαβεβαιώνουν ούτε δημιουργούν αισιοδοξία ότι η Αθήνα έχει κίνητρο για μια λογική λύση».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]