Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Λήξαν το περιστατικό της απαγόρευσης εισόδου στην ΕΛΔΥΚΟ


Δηλώνουν έκπληκτοι από

τις αντιδράσεις της Αθήνας

Οι αρχές της ΠΓΔΜ απαγόρευσαν τη διέλευση τμήματος της Ελληνικής Δύναμης Κοσόβου (ΕΛΔΥΚΟ), με προορισμό το Κόσοβο, επειδή η εν λόγω δύναμη δεν κατείχε τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα, υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Βάσιλε Αντόνοφσκι, δικαιολογώντας τη νέα προκλητική κίνηση από την πλευρά των Σκοπίων.

«Δεν επετράπη σε ελληνική στρατιωτική δύναμη της KFOR η διέλευση μέσω της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, διότι η δύναμη αυτή δεν κατείχε τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα», ανέφερε ο κ. Αντόνοφσκι και διευκρίνισε:

« Όπως αναφέρεται στη συμφωνία της SOFA, σχετικά με τη μετακίνηση τέτοιων στρατιωτικών δυνάμεων, είναι απαραίτητη η κατοχή εγγράφων του ΝΑΤΟ, καθώς και εγγράφων ταυτοποίησης. Οι αρμόδιες αρχές της χώρας μας διαπίστωσαν ότι η ελληνική στρατιωτική δύναμη κατείχε μόνο εθνικά συνοδευτικά έγγραφα, γραμμένα στα ελληνικά, ενώ ο κατάλογος των επιβαινόντων και του εξοπλισμού δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα».

«Για το λόγο αυτό -συνέχισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας- προκαλούν έκπληξη οι αντιδράσεις των επίσημων ελληνικών αρχών, αν και για μάς αυτές ήταν αναμενόμενες, έχοντας υπόψη την πρακτική του γείτονά μας να προσπαθεί συνεχώς να παρουσιάζει τη χώρα μας ότι υποκινεί προβλήματα, ακόμη και σε περιστάσεις που η πραγματικότητα και τα γεγονότα, καταδεικνύουν το αντίθετο».

« Εμείς δεν θα περιμένουμε η Αθήνα να ενημερώσει το ΝΑΤΟ για το συμβάν. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας, συνομίλησε χθες και σήμερα με αρμοδίους του ΝΑΤΟ και επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για μη τήρηση της διαδικασίας εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ τούτου, το περιστατικό αυτό το οποίο για μάς δεν αποτελεί καν περιστατικό, θεωρείται λήξαν», κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Συγνώμη για την όχληση, αλλά κάνουμε διαφήμιση στο blog http://neoinileias.blogspot.com/

    Ελπίζουμε να συνεχίσετε να μας διαβάζετε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]