Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε γι άλλη μία φορά την Τουρκία

Καταδίκη για κακομεταχείριση


Την καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για κακομεταχείριση πέτυχε σήμερα ένας τούρκος έφηβος, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την υποβολή του σε φάλαγγα από τούρκους αστυνομικούς που θέλησαν να του δώσουν «ένα μάθημα».

Ο νεαρός Ορχάν Κουρ είχε συλληφθεί από την αστυνομία τον Ιούλιο του 1997 σε ηλικία 17 ετών μαζί με άλλους εφήβους που παρακολουθούσαν έναν καυγά που γινόταν ένα βράδυ στους δρόμους της Σμύρνης.

Οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα και τους χτύπησαν με κλομπ στα χέρια, όμως ο Ορχάν Κουρ τους ζήτησε να μην τον τιμωρήσουν κατ' αυτόν τον τρόπο, καθώς είχε πρόσφατα υποβληθεί σε εγχείρηση στα χέρια. Οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν λοιπόν σε φάλαγγα για να του δώσουν «ένα μάθημα» προτού τον αφήσουν ελεύθερο χωρίς να ακολουθηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν την επόμενη ημέρα διαπίστωσαν μώλωπα διαστάσεων 3Χ3 εκατοστών στο πέλμα του αριστερού του ποδιού και κόκκινα σημάδια και μώλωπες στο άλλο.

Η Τουρκία αρνήθηκε ότι ο έφηβος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπως και ότι υπέστη απάνθρωπη συμπεριφορά.

Ωστόσο το ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ότι η Τουρκία δεν παρουσίασε καμία αληθοφανή εξήγηση όσον αφορά την προέλευση των τραυμάτων αυτών που έφερε ο ενάγων και έκρινε ότι ως εκ τούτου ευθύνεται η ίδια γι'αυτά.

Εξάλλου οι ευρωπαίοι δικαστές καταδίκασαν την Άγκυρα επειδή δεν τιμώρησε τους αστυνομικούς που ευθύνονταν, έπειτα από ποινική διαδικασία.

Το δικαστήριο καταδίκασε στην ετυμηγορία του «την ουσιαστική ατιμωρησία» της οποίας χαίρουν οι τούρκοι αστυνομικοί λόγω ενός ποινικού συστήματος «που στερείται σαφώς δριμύτητας και δεν είναι κατάλληλο να έχει ένα αποτρεπτικό ή προληπτικό αποτέλεσμα».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]