Ροή
Breaking news

slider1

Feature

Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίλυση του ονόματος των Σκοπίων χωρίς χρονοδιάγραμμα



Σε καλό κλίμα η συνάντηση Νίμιτς - Μπακογιάννη

Σε καλό κλίμα η συνάντηση
Νίμιτς - Μπακογιάννη

Δηλώσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών μετά τη συνάντηση του με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην Αθήνα.

"Η συζήτηση Ελλάδας – ΠΓΔΜ δεν αφορά την ταυτότητα και τη γλώσσα, αλλά το όνομα του κράτους" δήλωσε ο Μάθιου Νίμιτς μετά τη συνάντηση του με την κ. Μπακογιάννη.

Ο κ. Νίμιτς αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να θέσει χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη λύσης, και πρόσθεσε ότι δεν προτείνει αυτή τη στιγμή απευθείας συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Νωρίτερα ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι δεν είναι ο χρόνος, αλλά η πολιτική βούληση που έχει σημασία για να βρεθεί λύση στο ζήτημα του ονόματος μετά τη συνάντηση που είχε με το σέρβοβόσνιο ομόλογο του.

Παράλληλα, κάλεσε την ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει τις προκλητικές ρητορίες.

Την Παρασκευή ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών κ. Νίμιτς θα επισκεφτεί τη γείτονα όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας.

Εκπρόσωπός του πάντως, διέψευσε ότι έχει καταθέσει νέες προτάσεις για την διευθέτηση της ονομασίας.

Στο μεταξύ, "δίκαιη και ισορροπημένη", χαρακτήρισε η Κριστίνα Νάγκι, εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου Ολι Ρεν, την παράγραφο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η οποία αναφέρεται στην ΠΓΔΜ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου από τα Σκόπια, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, η Κ. Νάγκι ανέφερε ότι η συγκεκριμένη παράγραφος αντανακλά την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν υιοθέτησε ανακοίνωση για την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο, "η ΠΓΔΜ έχει τη δυνατότητα να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εκπληρώσει ορισμένες προϋποθέσεις έως το φθινόπωρο".
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]