Ροή
Breaking news

slider1

Feature

Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο μήνυμα Καραμανλή προς ΠΓΔΜ

Νέο, ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία των Σκοπίων απέστειλε ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

Υπενθυμίζοντας την πρόσφατη ρητή προϋπόθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο Σκοπιανό, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την ελπίδα "η νέα κυβέρνηση θα αφήσει πίσω της τις προκλητικές ρητορείες της προεκλογικής περιόδου, για να καταλήξουμε από κοινού σε λύση".

Επιπλέον, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει με συνέπεια την ευρωπαϊκή προοπτική για όλες τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, υπό την αυτονόητη, βεβαίως, προϋπόθεση τής εκπλήρωσης των θεσμοθετημένων όρων και κριτηρίων μεταξύ των οποίων καταλαμβάνει δεσπόζουσα θέση ο σεβασμός της αρχής των σχέσεων καλής γειτονίας".

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Βοσνίας, τόνισε ότι η τελευταία συνάντησή του με τον κ. Σπίριτς στο Σεράγεβο, πριν από ένα χρόνο, ήταν σταθμός για τις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ η τέλεση των εγκαινίων του κτηρίου Ελληνοβοσνιακής φιλίας, η ανακατασκευή του οποίου κατέστη δυνατή με χρηματοδότηση από τη χώρα μας (από το ΕΣΟΑΒ) ήταν "μία στιγμή υψηλού συμβολισμού για τη φιλία και τη συνεργασία μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον".

Από την πλευρά του ο Βόσνιος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αρχηγικό, όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο της Ελλάδος στα Δυτικά Βαλκάνια και ζήτησε να ενισχυθεί περαιτέρω αυτός ο ρόλος "για το καλό των δυτικών Βαλκανίων".

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο Βόσνιος πρωθυπουργός παρείχε στήριξη στις ελληνικές θέσεις, λέγοντας ότι "πιστεύουμε σε συμβιβαστική λύση".
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]