Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε δίκη για «προσβολή του Ισλάμ» Ολλανδός πολιτικός

Το ισλάμ στρέφεται κατά Ευρώπης;

Έντονo προβληματισμό προκάλεσε στον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μαξίμ Φερχάγκεν, η απόφαση Ιορδανού εισαγγελέα να παραπέμψει σε δίκη τον αρχηγό του ολλανδικού Κόμματος της Ελευθερίας, Γκέερτ Βίλντερς, με τις κατηγορίες της «πρόκλησης κατά του Ισλάμ».

Σε δήλωσή του ο Βίλντερς, ένας από τους πιο γνωστούς επικριτές του Ισλάμ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στάση του Φερχάγκεν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πιστώνεται τη στάση του», αν και διευκρίνισε ότι δεν αισθάνεται καθόλου άνετα με την κατάσταση.

Ανάμεσα στα θέματα που εξετάστηκαν στη συνάντηση Βίλντερς - Φερχάγκεν, την Τετάρτη, ήταν και το ενδεχόμενο μια άλλη χώρα, την οποία ενδεχομένως θα επισκεφθεί στο μέλλον ο Ολλανδός πολιτικός αρχηγός, να τον εκδώσει στην Ιορδανία, που θεωρητικά θα μπορούσε να υποβάλει σχετικό αίτημα μέσω της Interpol.

Η συνάντηση Φερχάγκεν-Βίλντερς έγινε μετά από αίτημα του δεύτερου για να εξεταστούν οι επιπτώσεις από την απόφαση του Iορδανού εισαγγελέα, ο οποίος, στη μήνυση κατά του Βίλντερς, επικαλείται τη διάρκειας 16 λεπτών ταινία «Φίτνα», την οποία ο Oλλανδός σκηνοθέτης και πολιτικός κυκλοφόρησε τον προηγούμενο Μάρτιο.

Στην ταινία ο Βίλντερς εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με αυτό το οποίο χαρακτηρίζει «εξισλαμισμό της Ολλανδίας» και τη διάδοση του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού στην Ευρώπη.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]