Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπακογιάννη: "Τελική συμφωνία χωρίς αιρέσεις"

Δεν θα γίνουν απευθείας συναντήσεις

"Τελική συμφωνία χωρίς αιρέσεις" για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη στις δηλώσεις της αμέσως μετά την συνάντηση, στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον ειδικό μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.
«Είχαμε μια πολύ χρήσιμη συζήτηση, κατά την οποία έγινε μια ουσιαστική ανασκόπηση και αξιολόγηση του πολιτικού και διπλωματικού περιβάλλοντος, το οποίο προέκυψε μετά το Βουκουρέστι, τις εκλογές στα Σκόπια και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», είπε η κα Μπακογιάννη.
Επαναβεβαίωσε τη «σταθερή και ειλικρινή βούληση της Ελλάδας για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης" και διευκρίνισε ότι «ως συμφωνία νοείται η τελική και οριστική, δηλαδή χωρίς αιρέσεις», υπογραμμίζοντας ότι "δεν νοούνται ασάφειες και αμφιβολίες στην πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων».
Ειδικότερα για το θέμα του δημοψηφίσματος, που εγείρει η γειτονική χώρα, η κα Μπακογιάννη απάντησε ότι «οι όποιες εσωτερικές διαδικασίες δεν μας αφορούν, αλλά η τελική λύση θα έχει επιστέγασμα μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα ισχύει χωρίς αιρέσεις».
Ο κ. Νίμιτς, ο οποίος μετά την Αθήνα μεταβαίνει στα Σκόπια, όπου συναντάται αύριο το μεσημέρι με την πολιτική ηγεσία, ανέφερε ότι δεν κομίζει νέα πρόταση αλλά «κάποιες ιδέες», που είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε λύση, ότι «το κύριο στοιχείο της συζήτησης ήταν το θέμα του ονόματος" και πώς "αυτό εμπίπτει στο διεθνές πλαίσιο». «Συζητήσαμε διάφορες πτυχές του θέματος αυτού», είπε.
Σε ερώτηση αν συζητήθηκε το θέμα της «ταυτότητας», που εγείρει μέρος της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ, ως προϋπόθεση για την εξεύρεση λύσης, ο διεθνή μεσολαβητής είπε ότι "δεν ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν" και συμπλήρωσε ότι «ποτέ μου δεν έχω ασχοληθεί με θέματα γλώσσας και ταυτότητας», ότι «το θέμα της ταυτότητας πηγάζει από τον ίδιο τον λαό», ότι «έχω τεράστια εκτίμηση για την ταυτότητα των λαών» και ότι «υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ταυτότητα και των δύο χωρών».
Για το ενδεχόμενο απευθείας συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, ο κ Νίμιτς είπε ότι «αν θεωρούσα ότι θα οδηγούσε σε ευτυχή κατάληξη, θα το είχα συστήσει» και πρόσθεσε «δεν το προτείνω αυτή τη στιγμή».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]