Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντόρα και Ράις συζήτησαν για όλα εκτός από το Σκοπιανό;

Ντ. Μπακογιάννη:

Δεν τέθηκε θέμα για επίλυση

του Σκοπιανού μέχρι τις 9 Ιουλίου


Μήπως τέθηκε θέμα για "Νέα Μακεδονία";


Κάθε άλλο παρά... εθιμοτυπική ήταν η χθεσινή συνάντηση 35 λεπτών που είχαν χθες στο Βερολίνο η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κ. Ράις, κατόπιν αιτήματος της τελευταίας.

Ενδεικτική του ουσιαστικού περιεχομένου της συνάντησης είναι η παρουσία στο πλευρό της κ. Ράις του πολυπράγμονος υφυπουργού Εξωτερικών Ντ. Φριντ, εμπνευστή της πολιτικής Μπους σε Σκόπια και Κόσοβο.

Από αυτήν τη συνάντηση, όμως, έγιναν γνωστές μόνον οι (ήδη γνωστές) θέσεις που μετέφερε για διάφορα ζητήματα η Ελληνίδα υπουργός.

Καθώς η κ. Ράις απέφυγε την οποιαδήποτε δήλωση παραμένει άγνωστος ο λόγος που ενέταξε στο βαρύ πρόγραμμά της τη σύντομη συνάντηση με την κ. Μπακογιάννη και κυρίως το τι μετέφερε και ζήτησε από την Ελληνίδα υπουργό.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, στη συνάντηση συζητήθηκαν το Σκοπιανό, το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το θέμα της βίζας, και εντύπωση προκαλεί το ότι από την απαρίθμηση αυτή απουσιάζει το θέμα του Κοσόβου, που αποτελεί βασική προτεραιότητα για την αμερικανική πολιτική στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι πέραν των ισχυρών πιέσεων που ασκούνται για λύση του Σκοπιανού, η Ουάσιγκτον ζητεί και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από την Ελλάδα, και για λόγους συμβολικούς, καθώς η Ελλάδα εκτός από ισχυρότερη χώρα της περιοχής είναι και στενά συνδεδεμένη με το Βελιγράδι και τη Μόσχα, που αντιδρούν στην ανεξαρτητοποίηση.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, καθώς η συνάντηση έγινε δύο ημέρες πριν από την αυριανή άφιξη του κ. Νίμιτς στην Αθήνα, επισημάνθηκε ότι το χρονοδιάγραμμα της 9ης Ιουλίου που είχαν θέσει οι Αμερικανοί δεν υφίσταται πια εκ των πραγμάτων, η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι δεν βοηθάει η υψηλή ρητορική της σκοπιανής ηγεσίας, και η ελληνική πλευρά επανέλαβε ότι δεν νοείται συμφωνία που θα τεθεί υπό την αίρεση δημοψηφίσματος (όπως υπονοεί ο κ. Γκρούεφσκι).

Στη συνάντηση επίσης δεν έγινε γνωστό εάν η κ. Μπακογιάννη έθεσε θέμα (και κυρίως τι απάντηση έλαβε) για τις δύο μεθοδεύσεις της Ουάσιγκτον με τη χρήση της ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στην πρωτοβουλία για τα όπλα μαζικής καταστροφής, αλλά και στην Κοινή Διακήρυξη της Συνάντησης Κορυφής Ε.Ε. -ΗΠΑ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]