Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση στον Άνθιμο έκανε τελικά ο Ιερώνυμος;


«Χειμαρρώδης» ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την ομιλία του στις σημερινές εκλογές για τους νέους μητροπολίτες.

Ο Αρχιεπίσκοπος «επιτέθηκε» στον κ. Ανθιμο για τις δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς για όλα τα ζητήματα -και κυρίως τα εθνικά- χωρίς να λογαριάζει κανέναν.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε στην ομιλία του: «Η Εκκλησία δεν φοβήθηκε, ούτε φοβάται να υπερασπιστεί την αλήθεια Της έναντι οιουδήποτε θεσμού ή προσώπου που παρουσιάζεται να την υπονομεύει ή να την απειλεί. Ομως οι μεμονωμένες δονκιχωτικές υπερβολές και παρεμβάσεις και οι αυτονομημένες αγωνιστικές εξάρσεις, όταν μάλιστα δεν είναι εντελώς σαφές εάν αντανακλούν κυρίως ατομικές φιλοδοξίες ή στόχους και πάντως δεν υπηρετούν εντέλει το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας, δεν συνιστούν καλά έργα.
Τέτοια φαινόμενα θέτουν σε κίνδυνο και υποσκάπτουν την εγκυρότητα και τη σοβαρότητα των θέσεών μας έναντι της σύγχρονης πραγματικότητας, αφού συνεπάγονται τελικά τη συγκαταρίθμηση των εκκλησιαστικών απόψεων και τοποθετήσεων ανάμεσα στις ποικίλες λαϊκιστικές ή αντιδραστικές απόψεις που προσφέρουν προς κατανάλωση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η Εκκλησία δεν νομιμοποιείται να λέει κούφια λόγια θορυβώντας ως κύμβαλο αλαλάζον, αλλά οφείλει να έχει λόγο ουσιαστικό, αγαπητικό και σωστικό, και πάντως όχι συνθηματολογικό, εκκοσμικευμένο και διασπαστικό.
Εν ολίγοις, έχουμε χρέος να εγκαταλείψουμε το εγώ και να κινηθούμε στο πλαίσιο του εμείς».

"Πρώτο Θέμα"

Συμφωνούμε και επικροτούμε απόλυτα κ. Ιερώνυμε. Αλλά... υπάρχει ένα μεγάλο αλλά...
Ενώ λες αυτά που λες, και τολμάς να κατηγορείς αυτούς που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σταθούν δίπλα στους Έλληνες, στην Ελλάδα και γενικότερα στον Ελληνισμό, εσύ κ. Ιερώνυμε δεν έχεις πει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ υπέρ των εθνικών θεμάτων και τους προβληματισμούς και την αγωνία που υπάρχει γύρω από πολύ συγκεκριμένα θέματα πέρα από τα εθνικά, όπως οι γάμοι των gay.
Αναλλώνεστε κ. Ιερώνυμε σε γενικολογίες ή (τις περισσότερες φορές) δεν λέτε ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Δεν γνωρίζω τις σκέψεις σας και πολύ θα ήθελα να τις μάθω. Βλέπετε, είστε ο θρησκευτικός και πνευματικός ηγέτης αυτής της μικρής χώρας και οφείλετε να είστε ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΩΝ από αυτά που διαδραματίζονται. Και δεν αναφέρομαι σε μικρά, αλλά σε μεγάλα, σε σπουδαία και πολύ σοβαρά ζητήματα... εκτός και εάν για εσάς δεν είναι ούτε σπουδαία, ούτε μεγάλα, ούτε σοβαρά!!! Αλλά ακόμη και τότε, οφείλετε να βγείτε και να το ανακοινώσετε ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
Και όσο για το περισπούδαστο που είπατε πως "υπάρχει καιρός του λαλεί και του σιγείν..." θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πως υπάρχει και άλλος ένας καιρός... ο καιρός του ΠΡΑΤΤΕΙΝ, που κατά πως φαίνεται, το αποφεύγετε με κάθε τρόπο...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]