Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απερρίφθη από τη Γαλλική Γερουσία η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της Τουρκίας


Η Γαλλική Γερουσία απέρριψε την πρόταση για διεξαγωγή υποχρεωτικού δημοψηφίσματος σχετικά με τη διεύρυνση της Ε.Ε. -και κατ' επέκταση για την ένταξη της Τουρκίας.
Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. απερρίφθη από τη Γαλλική Γερουσία με ψήφους 297 έναντι 7.
Οι αλλαγές θα επικυρωθούν από την Εθνοσυνέλευση και θα τεθούν σε εφαρμογή τον ερχόμενο μήνα.
«Η Γαλλική Γερουσία ψήφισε υπέρ της Τουρκίας», ήταν τα πρώτα σχόλια των Τούρκων για την απόφαση.
Με αυτά τα σχόλια των Τούρκων όμως υπάρχει η άμεση παραδοχή πως δεν είχε καμία ελπίδα η Τουρκία για είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν γινόταν δημοψήφισμα, δηλαδή είναι απολύτως βέβαιη η Τουρκία πως ο Γαλλικός λαός ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ την ένταξή της στην Ευρώπη.
Η συγκεκριμένη διαπίστωση όμως δεν ανοίγει τον δρόμο προς την Ε.Ε. για την Τουρκία, αλλά γίνεται αποδεκτό πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση για είσοδο πέρα από την αγνόηση των πολιτών εκ μέρους των κυβερνώντων. Και εάν οι Τούρκοι πολιτικοί στηρίζουν την είσοδο της χώρας τους στην Ε.Ε. βασιζόμενοι στην περιφρόνηση των Ευρωπαίων (και δη των Γάλλων) πολιτών εκ μέρους των πολιτικών τους, τότε "πλανώνται πλάνην οικτράν", επειδή η Γαλλία εξακολουθεί να είναι μία δημοκρατική χώρα όπου τα "θέλω" των πολιτών γίνονται αποδεκτά από τους πολιτικούς της χώρας...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]