Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέες αυξήσεις επιβάλλει η ΔΕΗ

Πάγωμα για πολυτέκνους

και χαμηλές καταναλώσεις

Ανεβαίνει 5% το κόστος

και για το νυχτερινό


Μέχρι 8% ακριβαίνουν τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ από την ερχόμενη Τρίτη 1η Ιουλίου, ενώ για τη βιομηχανία η αύξηση φθάνει έως 10%.

Οι ανατιμήσεις έχουν ήδη εγκριθεί και, όπως ανέφεραν στον ΕΤ αρμόδιες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, η κλίμακα των αυξήσεων θα είναι ίδια με εκείνη του περασμένου Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει, πρόσθεταν, ότι για τους πολυτέκνους και όσους καταναλώνουν μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο (είναι το 42% του συνόλου, κατά τεκμήριο φτωχά νοικοκυριά αλλά και κλειστά σπίτια, εξοχικά κ.λπ.) η αύξηση θα είναι μηδενική.

Από την άλλη πλευρά οι αυξήσεις 7 συν 7% που έγιναν το τελευταίο επτάμηνο είναι προοίμιο εκείνων που θα ακολουθήσουν από 1ης Ιανουαρίου με την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων, η οποία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΔΕΗ, οδηγεί σε αύξηση πάνω από 5%. Η ρήτρα θα αναθεωρείται ανά τρίμηνο, ανάλογα με τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών των καυσίμων.

Οι αυξήσεις από την ερχόμενη Τρίτη είναι:

▪ Για κατανάλωση έως 800 kwh και για τους πολυτέκνους μηδέν, από 801 - 2.000 kwh 6 - 7% και από 2.000 kwh και πάνω 7 - 8%.

▪ Για το νυχτερινό ρεύμα 5%.

▪ Στα τιμολόγια εμπορικής χρήσης 6%, στα αγροτικά 4 - 8% και στα βιομηχανικά 8 - 10%.
Μεσοσταθμικά, τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξάνονται κατά 7%, ενώ οι αυξήσεις θα συνοδευτούν και από αλλαγές στους λογαριασμούς, ώστε να υπάρχει διακριτή χρέωση για τις επιμέρους δραστηριότητες (παραγωγή - μεταφορά ενέργειας, υπηρεσίες κοινής ωφελείας κ.ά.) Ενδεικτικά, για τα οικιακά τιμολόγια με μέση τιμή 87 ευρώ ανά μεγαβατώρα οι χρεώσεις για τα δίκτυα μεταφοράς είναι 5,9 ευρώ, για τη διανομή 19,9, ενώ το κόστος παραγωγής είναι 59 ευρώ.

Το Δ.Σ. της ΔΕΗ που συνεδρίασε χθες αποφάσισε την τοποθέτηση του κ. Π. Ευθύμογλου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Η ΔΕΗ ανέθεσε επίσης στην ΑΒΒ την κατασκευή υποσταθμού στη Ρόδο έναντι 12,3 εκατ. ευρώ, ενώ ενέκρινε την υποβολή αίτησης προς το υπουργείο Ανάπτυξης για τροποποίηση της άδειας λειτουργίας της Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής της «Αλουμίνιον της Ελλάδος». Εγινε, τέλος, ενημέρωση για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο, κόστους 350 εκατ. ευρώ, για την οποία υπήρξε προκαταρκτική θετική γνωμοδότηση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Η κατανάλωση ρεύματος ξεπέρασε χθες λόγω ζέστης τα 9.800 μεγαβάτ, παρέμεινε πάντως πολύ κάτω από το περυσινό ρεκόρ που ήταν 10.610 μεγαβάτ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]