Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αύριο στις 11 το πρωί η Ντόρα συναντά τον Νίμιτς

Τέρμα στην "κρυφή διπλωματία"

Αύριο στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, με τον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Μάθιου Νίμιτς, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει εδώ και πολύ καιρό, αναφέρουν πως η κα Μπακογιάννη έχει τελείως διαφορετικές θέσεις από τον πρωθυπουργό της χώρας Κ. Καραμανλή στο θέμα της ονομασίας της περιοχής του Βαρδάρη.
Συγκεκριμένα, η κα Μπακογιάννη είναι υπέρ της ονομασίας "Νέα Μακεδονία", ενώ ο πρωθυπουργός δεν θέλει ούτε καν να αναφέρεται η λέξη Μακεδονία στο όνομα που πρόκειται να αποφασισθεί.
Η σύγκρουση της κας Μπακογιάννη είναι "λογική", εάν σκεφθεί κανείς πως διατηρεί άριστες σχέσεις με αμερικανούς παράγοντες, σχέσεις που έχει αναπτύξει η οικογένεια Μητσοτάκη εδώ και δεκαετίες. Οι άριστες αυτές σχέσεις επιβεβαιώθηκαν χθες στην συνάντηση που είχε με την κα Ράϊς, η οποία αποχωρεί, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα όργανα στα οποία σήμερα συμμετέχει, αμέσως μετά την λήξη του καλοκαιριού. Η συνάντηση αυτή έμοιαζε να είναι χωρίς κανέναν λόγο και όμως η κα Μπακογιάννη την πραγματοποίησε και "συζήτησε" και έπεισε την κα Ράις πως απόφαση για το όνομα δεν πρόκειται να παρθεί πριν την 9η Ιουλίου.
Καλό το προφίλ που επιδιώκει να δημιουργήσει η κα Μπακογιάννη, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της Ελλάδας! Αλλά εμείς θέλουμε να της θυμίσουμε πως μέχρι στιγμής στο θέμα των Σκοπίων η ίδια δεν έχει κάνει τίποτε απολύτως και εάν δεν ήταν η συνάντηση κορυφής στο Βουκουρέστι όπου ο κ. Καραμανλής έθεσε τις απόψεις του και απαίτησε να γίνουν σεβαστές, η ίδια θα είχε να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα, κυρίως στο εσωτερικό της χώρας. Και ίσως και το σκάνδαλο SIEMENS να είναι πολύ μικρότερο από τα όσα δεν μας λέγονται από την "κρυφή διπλωματία"της Ντόρας...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]