Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Μακεδονικές κορώνες» από ευρωβουλευτές του Μπερλουσκόνι

Οι Ιταλοί ευροβουλευτές

υποστηρίζουν τους Σκοπιανούς


Θυμήθηκαν φαίνεται πως

δεν αντιστάθηκαν στον

Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ

η Ελλάδα τους είχε εξευτελίσει



Ιταλοί ευρωβουλευτές του κόμματος του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έσπευσαν στα Σκόπια, για να ενισχύσουν τον εθνικιστή πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι και το κόμμα του στην προεκλογική εκστρατεία.
Χαρακτήρισαν μάλιστα με δηλώσεις τους ως απαράδεκτο το θέμα της ονομασίας που θέτει η Ελλάδα, λέγοντας ότι στο ζήτημα αυτό η Ιταλία παίρνει το μέρος της γειτονικής χώρας.
Πρόκειται για τους ευρωβουλευτές του «Καβαλιέρε», Μαρτσέλο Βενόλα και Ρικάρντο Βέντρε, οι οποίοι συμμετείχαν προχθές το βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του συνασπισμού του VMRO-DPMNE στο Ράντοβις - Στρούμνιτσα στα νότια της ΠΓΔΜ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, στην οποία μίλησε ο πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι.
Ρικάρντο Βέντρε

«Μακεδονία και Ελλάδα πρέπει να έχουν καλές διπλωματικές σχέσεις και θέλω να καταστήσω σαφές ότι σχετικά με το θέμα της ονομασίας η Ιταλία υποστηρίζει σθεναρά της Μακεδονία», είπε ο Μαρτσέλο Βενόλα. Οι δύο Ιταλοί ευρωβουλευτές είπαν ακόμη πως έχουν επιχειρήματα, για να πείσουν τους συναδέλφους τους στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την υποστήριξη της ΠΓΔΜ στα θέματα που έχουν να κάνουν με την ΕΕ.
Χθες ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στην ΠΓΔΜ, πρέσβης Ερβαν Φουέρε, δήλωσε πως αν η χώρα δεν καταβάλει προσπάθειες για να βελτιωθεί η εικόνα της τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και την ημέρα των εκλογών, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια αρνητική αξιολόγηση και δεν θα πάρει ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία για συνάντηση των κ. Καραμανλή και Τσερβενκόφσκι στη Διαβαλκανική Διάσκεψη Κορυφής που θα γίνει στις 20-21 Μαϊου στο Πομόριε - Μπουργκάς της Βουλγαρίας, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του γραφείου του προέδρου της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ιβάνοφ. Πρόσθεσε, όμως, ότι ο κ. Τσερβενκόφσκι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό, αν μια τέτοια πρωτοβουλία ξεκινήσει από την πλευρά της Ελλάδας.

Χ. ΤΕΛΙΔΗΣ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]