Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Η ΤτΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 10.000

Βγάζουν στο σφυρί ακίνητα

ακόμη και για 3.000 ευρώ

«Πλημμυρίδα πλειστηριασμών» για οφειλές μικρότερες των 10.000 ευρώ αμαυρώνει τη δημόσια εικόνα τραπεζών.

Πολλά πράγματα ανακάλυψε ο Νίκος Γκαργκάνας λίγο πριν αποχωρήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος
Η Τράπεζα της Ελλάδος όψιμα ανακαλύπτει ότι ορισμένες τράπεζες εκμεταλλευόμενες ασάφειες του σχετικού νόμου επέσπευδαν πλειστηριασμούς, ακόμη και για χρέη της τάξεως των 3.000 και 6.000 ευρώ, χωρίς όμως να μπορεί να παρέμβει. Ετσι σήμερα «μοίρασε» πρόστιμα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ για παραβάσεις που αφορούν τους κανόνες διαφάνειας και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών εμφανίζεται ανέτοιμη να αντικρούσει τις κατηγορίες που σωρεύονται εις βάρος των τραπεζών και επιφυλάσσεται να απαντήσει εν ευθέτω χρόνο.

Προσωπικά πάντως, το βλέπω σαν μία προσπάθεια του Γκαργκάνα να αφήσει τελικά "καλό όνομα" μετά τα όσα έκανε εις βάρος των Ελλήνων πολιτών (με όλες εκείνες τις "μυστήριες" προτάσεις και παραινέσεις του). Να πω κάλλιο αργά παρά ποτέ; Όχι! Γιατί η τραπεζική ασυδοσία πρέπει να κατακεραυνωθεί από την ίδια την Πολιτεία και να γίνει σε μόνιμη βάση και όχι για οποιεσδήποτε υστεροφημίες ή σε προσπάθειες αποπροσανατολισμού. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο αποπροσανατολισμός ίσως να κρύβεται στο "δεν φταίμε εμείς σαν κυβέρνηση, αλλά οι Τράπεζες που παραβιάζουν δικαιώματα, συμφωνίες και νόμους". Με απλά λόγια δηλαδή, ίσως ν βρισκόμαστε μπροστά στο "πετάω το μπαλάκι αλλού"...
Οψόμεθα πάντως, περιμένοντας τις αντιδράσεις της Πολιτείας και όχι απλά της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, για ευνόητους λόγους.
Πρόστιμα, πρόστιμα, πρόστιμα... Μεγάλα και ασήκωτα προς τις τράπεζες, για να σταματήσουν αυτό το βιολί...
Εξάλλου, χρήματα έχουν υπεραρκετά (μέσα από τις συγκεκριμένες τακτικές που ακολουθούν αποκτούν μυθικά ποσά ετησίως σε βάρος των Ελλήνων πόλιτών) και μπορούν να πληρώνουν πρόστιμα για δεκαετίες ολόκληρες, σε καθημερινή βάση...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]