Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση κατά πάντων από την Παπαρήγα


- Βασικό μισθό 1.400 ευρώ, 1.100 κατώτερη σύνταξη, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας. Υπαλληλική αποζημίωση για όλους.
- Κατάργηση των διοδίων, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς των δήμων, των εισιτηρίων στα εξωτερικά και στα απογευματινά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.
- Έλεγχο των τιμών και της ποιότητας των τροφίμων πρώτα απ' όλα στις παραγωγικές - εμπορικές αλυσίδες που συγκεντρώνουν το βασικό όγκο τους.
- Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης για τα αγροτικά νοικοκυριά και τη λαϊκή κατανάλωση.
- Επιδότηση ενοικίου για τους ανέργους, νέους και νέες. Άτοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια γι' απόκτηση κύριας κατοικίας.
- Διακοπή κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων από χρέη στεγαστικών δανείων για κύρια και δευτερεύουσα κατοικία. Νομοθετική κατάργηση της δυνατότητας των τραπεζών να προβαίνουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών.
- Επιτόκια στεγαστικών δανείων για την απόκτηση κύριας κατοικίας στο ύψος του πληθωρισμού. Έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα του συνόλου των τόκων δανείου για την απόκτηση κύριας κατοικίας.
- «Πάγωμα» όλων των δανείων που έχουν λάβει ως εργαζόμενοι σημερινοί άνεργοι.
- Πρόγραμμα Κρατικής μέριμνας στην υλοποίηση προγραμμάτων λαϊκής στέγης για τη δημιουργία ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών κατοικιών.

Αυτές είναι οι διεκδικήσεις του ΚΚΕ σήμερα, όπως σαφέστατα κατέθεσε η κα Παπαρήγα μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος, όπου παρουσίασε την στρατηγική του ΚΚΕ για τις συμμαχίες και ένα άλλο μοντέλο εξουσίας.
Δεν ξέρω εάν είναι λαϊκισμός εκ μέρους της, αλλά οι θέσεις αυτές εκφράζουν απόλυτα τις ανάγκες και τα "θέλω" του απλού Έλληνα πολίτη. Σίγουρα η κα Παπαρήγα έχει πολύ καλύτερη αντίληψη των αναγκών του πολίτη από τα άλλα κόμματα και πολύ καλά θα κάνουν να "φοβούνται" οι όψιμοι "κερδισμένοι των σφυγμομετρήσεων (π.χ. Τσίπρας)...
Από την άλλη όμως, μπορείτε να μου πείτε γιατί είμαι τόσο σίγουρς πως κι εσείς δεν πρόκειται να κάνετε απολύτως τίποτε εάν έλθετε στην κυβέρνηση; Να σας απαντήσω εγώ μήπως; Επειδή, πολύ απλά, δεν θα έχετε τα χρήματα για να δώσετε σε όλα αυτά που είναι απαραίτητα σε μία πολιτεία δικαιοσύνης και μέριμνας του πολίτη. Κι επειδή ούτε ο υπαρκτός σοσιαλισμός δεν πλησίασε καν σε αυτούς τους στόχους, αφήστε το καλύτερα… μην τα αναφέρετε, γιατί ξύνετε πληγές του λαού και τον πονάτε…
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]