Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εντός του 2009 οι παραδόσεις των 30 νέων F-16 της ΠΑ - Χρονοδιάγραμμα παράδοσης τουρκικών F-35A (JSF)

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Ντένης Σ. Πλέσσας, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της Lockheed Martin Aeronautics /International για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, ανέφερε πως τον Ιανουάριο του 2009 η εταιρεία θα αρχίσει να παραδίδει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ τα 30 νέα F-16 Προηγμένου Block 52+ με τελικό αποδέκτη την ελληνική ΠΑ, στο πλαίσιο των διαδικασιών Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού (FMS).

Προσέθεσε επίσης πως οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν εντός του έτους, ενώ αναφέρθηκε στην εξέλιξη των έργων στην 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου για την υποδοχή των αεροσκαφών, τα οποία πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων του προγράμματος. Τα έργα αυτά περιέλαβαν την κατασκευή διοικητηρίου και υπόστεγου συντήρησης για την 335 και την 336 Μοίρα, καθώς και κοινού υπόστεγου κινητήρων.


Η διαφάνεια με τις προβλέψεις έναρξης παραδόσεων F-35 στους διεθνείς εταίρους του προγράμματος. FY είναι το δημοσιονομικό έτος των ΗΠΑ, ενώ CY το ημερολογιακό. (F-35 Program Office)

Ο κ. Πλέσσας αναφέρθηκε επίσης στην εξέλιξη του προγράμματος Διακλαδικού Μαχητικού Κρούσης (JSF) F-35 Lightning II, παρουσιάζοντας το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα παραδόσεων στους διεθνείς εταίρους, το οποίο αποδεσμεύθηκε πρόσφατα για δημοσίευση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι παραδόσεις 10 αεροσκαφών F-35A της 6ης ετήσιας σύμβασης Αρχικής Παραγωγής Χαμηλού Ρυθμού (LRIP) για την Τουρκία προβλέπεται να αρχίσουν το 2014 στις ΗΠΑ, για να ακολουθήσουν 10 της 7ης σύμβασης LRIP το 2015.

Τα υπόλοιπα 80 αεροσκάφη θα ανήκουν σε πολυετείς συμβάσεις πλήρους ρυθμού παραγωγής. Προβλέπεται συγκεκριμένα να παραδοθούν 10 αεροσκάφη το 2016, από 12 το 2017 και 2018, από 10 σε καθένα από τα επόμενα 4 έτη και τα 6 τελευταία το 2023.

Τέλος ο κ. Πλέσσας ανακοίνωσε πως το πρώτο πρωτότυπο BF-1 της έκδοσης Βραχείας Απογείωσης/ Κάθετης Προσγείωσης (STOVL) F-35B θα πραγματοποιήσει την παρθενική πτήση του τον επόμενο μήνα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]