Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συγκριτικός πίνακας κόστους ζωής στην Ε.Ε. - Η Ελλάδα κάνει πρωταθλητισμό στην ακρίβεια!!!

Θέλουν να μας πουν ότι

είμαστε πλούσιοι ή ηλίθιοι;


Ολο το ενδιαφέρον είναι ασφαλώς στην τελευταία στήλη από όπου μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα.
Παραθέτω κάτι ακόμα από Αλέκο Παπαδόπουλο για τα καρτέλ στην Ελλαδα.
Μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφέρει ότι το 75% του διαφορικού πληθωρισμού στην Ελλάδα εξηγείται από την ολιγοπωλιακή διάρθρωση της εγχώριας αγοράς.
Ξέρουμε ότι λειτουργούν καρτέλ σχεδόν σε όλους τους κλάδους, όπως και κλειστά επαγγέλματα σε ευαίσθητους τομείς, όπως οι μεταφορές.
Αυτά είναι εγχώρια προβλήματα, όχι υπερεθνικά ή εισαγόμενα, αλλά το πολιτικό σύστημα αποφεύγει να τα εξηγήσει και να συγκρουστεί.
Αντ αυτού καλλιεργείται η αίσθηση ότι το σύστημα χρειάζεται περισσότερες ρυθμίσεις και παρεμβατισμό, σε κατεύθυνση βέβαια που ενισχύει την επιρροή της πολιτικής ελίτ στη διευθέτηση των διάφορων προνομίων.
Wolf
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]