Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έξι στους δέκα καθηγητές δημόσιων λυκείων παραδίδουν παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα

Αυτό το λένε είδηση;

Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ, το 71,4% των χρημάτων που δαπανούν οι γονείς των μαθητών για να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πάνε σε ιδιαίτερα και είναι «μαύρα»
Έξι στους δέκα καθηγητές δημόσιων λυκείων παραδίδουν παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα.

Μάλιστα! Να το μάθετε κι εσείς που δεν το ξέρατε!!! Να μάθετε πως οι καθηγητές (οι διορισμένοι παρακαλώ) καταλαμβάνουν μεγάλο ποσοστό στην διακίνηση «μαύρου χρήματος» εις βάρος όλων μας…

Και δεν μιλάω για εκείνους τους έντιμους, που δεν παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα, αλλά για όλους εκείνους (τους διορισμένους) που χωρίς ντροπή, δουλεύουν πέραν του κανονικού ωραρίου… Βέβαια, τότε δουλεύουν! Γιατί, πριν (στην κανονική τους εργασία στο σχολείο) κάθονται!

Ρωτήστε μαθητές για να το επιβεβαιώσετε… Ρωτήστε τους να σας πούνε κατά πόσο κάνουν μάθημα. Ρωτήστε τους να σας πούνε αν ο χρόνος που δαπανούν στο σχολείο είναι ωφέλιμος ή «χρόνος κενός». Ρωτήστε τους αν αντέχετε τις απαντήσεις.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, ρωτήστε τους γιατί προτιμούν να κάνουν ιδιαίτερα με κάποιον καθηγητή του σχολείου τους (δηλαδή με καθηγητή που τους βαθμολογεί για το συγκεκριμένο μάθημα στο οποίο κάνουν και ιδιαίτερα).

Ρωτήστε τους να σας πούνε αν θεωρούν πρότυπα και τι είδους πρότυπα τους καθηγητές τους.

Ρωτήστε τα παιδιά να σας πούνε πως αξιολογούν τους ίδιους τους «δασκάλους» τους.

Αξιολόγηση! Μεγάλη λέξη!!! Λέξη που αποφεύγουν (βάσει νόμου) οι εκπαιδευτικοί στη χώρα μας. Αυτοί δεν αξιολογούνται… Αυτοί τα ξέρουν όλα και τα κάνουν όλα άψογα. Μην υπεισέλθω στο θέμα, γιατί πονάει…

Τέλος πάντων, έχουν και το δίκιο τους (εν μέρει) για τα ιδιαίτερα που κάνουν. Δεν βγαίνουν οικονομικά… Μήπως όμως βγαίνουν οικονομικά αυτοί που δεν έχουν διοριστεί και που διδάσκουν στα φροντιστήρια και πληρώνουν και φόρους γι αυτό;

Τελικά ποιος έχει δίκιο;

  • Αυτός που εργάζεται και δεν εργάζεται;
  • Αυτός που δεν εργάζεται και εργάζεται;
  • Μήπως έχει δίκιο αυτός που απλά εργάζεται;
  • Ή άραγε ο πιο «σωστός» είναι αυτός που δεν εργάζεται και περιμένει πότε θα πιάσει δουλειά σε μία θέση στην οποία δεν θα χρειάζεται να εργάζεται;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]