Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόωρη Ανάσταση! Ψήφισμα υπέρ των ελληνικών θέσεων στο θέμα των Σκοπίων στην Ε.Ε.

Μήπως κατά λάθος ψήφισαν υπέρ της Ελλάδας ή "πήραν" τίποτε πριν την ψηφοφορία;
Δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες θέσεις οι Ευρωπαίοι εταίροι μας...


Θετικό για την Ελλάδα και τις ελληνικές θέσεις είναι το σημερινό ψήφισμα της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου (με 90% υπερ) για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η θετική για την Ελλάδα εξέλιξη έγινε μετά και από συντονισμένη κινητοποίηση των Ελλήνων ευρωβουλευτών.

Με το σημερινό ψήφισμα τροποποιήθηκε η επίμαχη παράγραφος, που είχε εγκριθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, με την οποία αποσυνδεόταν πλήρως η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την επίλυση του θέματος της ονομασίας, ενώ μεταξύ άλλων ζητούσε από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναγνωριστούν τα λεγόμενα "μακεδονικά" διαβατήρια.

Στο νέο κείμενο οι δύο πλευρές καλούνται να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτή λύση, ώστε το θέμα να μην αποτελεί εμπόδιο για τη συμμετοχή της γείτονος σε διεθνείς οργανισμούς.

Ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Έρικ Μέγιερ (του οποίου ήταν και είναι η έκθεση) δήλωσε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση κοινά αποδεκτή στο θέμα του ονόματος που να επιτρέψει στην ΠΓΔM να γίνει μέλος της ΕΕ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]