Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να ξαναφέρει το χαμόγελο και την ελπίδα στον Έλληνα πολίτη

Εθνικό Σχέδιο Δράσης

για την Κατάθλιψη

Επιτέλους η χώρα μας αρχίζει να παίρνει στα σοβαρά τις ψυχικές διαταραχές και να κατανοεί την σημαντική επίπτωση που έχουν τόσο σε ατομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την έναρξη μιας εκστρατείας καταπολέμησης μίας από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες διαταραχές διάθεσης: την κατάθλιψη.

Το Υπουργείο Υγείας δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του μια πολυσέλιδη αναφορά για το πρόβλημα της κατάθλιψης στην Ελλάδα, τα σχέδια του υπουργείου αλλά και τον τρόπο οργάνωσης της όλης εκστρατείας. Κατεβάστε ολόκληρο το σχέδιο καταπολέμησης της κατάθλιψης από εδώ (εναλλακτικό link).

Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια για να τολμήσουν οι υπεύθυνοι να κοιτάξουν κατάματα όλους αυτούς που υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές. Αλλά -όπως λέει και η Βεατρίκη- κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Αλλά προσωπικά, πιστεύω πως η κυβέρνηση είχε δει πολύ πριν το πρόβλημα που υπήρχε και πήρε ποικιλοτρόπως «μέτρα» προκειμένου να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την «κατάθλιψή» μας.

Έδωσε εντολή σε συγκεκριμένους υπουργούς και γενικούς γραμματείς υπουργείων να φροντίσουν για την «διασκέδασή» μας δημιουργώντας σειρά σκανδάλων που προκαλούσαν από γέλιο έως κλάματα. Δεν είναι λίγο μέλη της κυβέρνησης να κάνουν «χαρακίρι» και να εξευτελίζονται για χάρη μας!!! Καθόλου λίγο μάλιστα, όταν φτάνουν στο θεαματικό grande salto από ορόφους προκειμένου εμείς να ασχοληθούμε με κάτι άλλο και να ξεχάσουμε τα δικά μας.

Ταυτόχρονα (ίσως και λίγο ενωρίτερα) η εντολή της κυβέρνησης προς τα ΜΜΕ ήταν να αναλάβουν διασκεδαστικό ρόλο, εγκαθιδρύοντας ειδικές ζώνες διασκέδασης με εξειδικευμένους διασκεδαστές. Έτσι, σε πρωινές, αλλά κυρίως μεσημεριανές εκπομπές, σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, άρχισαν να εμφανίζουν τους «ειδικούς» της διασκέδασης, σε μία προσπάθεια να μας βοηθήσουν (ανταποκριμένα στον κοινωνικό τους ρόλο). Κάθε πόνος πικραμένου, κερατωμένου ή «τρελλαμένης συζύγου» έβγαινε στον αέρα, προκειμένου εμείς οι υπόλοιποι να πεισθούμε πως «ζούμε καλά» και μας αξίζει λίγο γέλιο με τα χάλια των άλλων (παραβλέποντας άθελά μας πως πρόκειται για «επαγγελματίες τηλεοπτικούς διασκεδαστές και όχι για σούργελα που περιφέρονται ανά τηλεοπτικό κανάλι για να κερδίσουν ένα, δύο ή και περισσότερα δεκάλεπτα δημοσιότητας).

Η προσπάθειες της κυβέρνησης δεν σταμάτησαν όμως εδώ. Συνεχίστηκαν με σειρά αστείων μέτρων σε διαφόρους τομείς (οικονομία, παιδεία, υγεία, εργασία, ασφαλιστικό κ.α.) για να μην πάψουμε να γελάμε με τα χάλια μας! Ποια χάλια μας αναρωτιέστε; Με τα χάλια μας που τους ψηφίσαμε για να μας κάνουν τα τρία δύο, τα δύο ένα και το ένα κανένα.

Τώρα που δεν απέμεινε πια τίποτε, αποφάσισαν να πάρουν και άλλα μέτρα, επίσημα αυτή τη φορά και όχι ανεπίσημα όπως τα προηγούμενα, και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της κατάθλιψης με επιστημονικές μεθόδους μέσω του «ειδικού επί της διασκέδασης» υπουργού Εθνικής Υγείας (ξέρετε, αυτός που έφυγε γιατί ήθελε να είναι ο πρώτος, γύρισε γιατί δεν βρήκε που να πάει και έγινε υπουργός γιατί δεν δεχόταν άλλος…) κ. Αβραμόπουλου.

Η επιστήμη λοιπόν έχει τον λόγο και μέσα από σειρά ερευνών, μελετών και πειραματισμών, ίσως τελικά να καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα. Όχι, δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας, της εγκληματικότητας, τη σειρά προβλημάτων στην παιδεία ή στην υγεία, δεν πρόκειται να δώσουν οριστικό τέλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα από γείτονες (Σκόπια, Αλβανία κ.λ.π.), αλλά πρόκειται να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη.

Θέλουν βλέπετε να μας βλέπουν χαμογελαστούς και ευτυχισμένους. Και σκοπεύουν να κάνουν τόσα πολλά και τόσες πολλές παραχωρήσεις στο πρόγραμμά τους!!!

Εγώ πάντως, τους προσφέρω μία λύση ακαριαία. Τους προτείνω να σηκωθούν να φύγουν όλοι μαζί (κυβέρνηση, αντιπολίτευση, παλιοί και νέοι πολιτευτές και πολιτικοί), όλη αυτή η «ομάδα» που προσπάθησε τόσο πολύ αλλά δεν τα κατάφερε να μας εξοντώσει. Να φύγουν με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς επιθυμούν. Να τους πληρώσουμε και τα εισιτήρια και να μην ξαναέρθουν. Τότε θα δουν τους Έλληνες ευτυχισμένους! Τότε θα δούνε και πάλι το χαμόγελο στα χείλη και την ελπίδα στα μάτια αυτών που δεκαετίες βασάνισαν, ταλαιπώρησαν και στην κυριολεξία εξουθένωσαν.

Αν θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, μία λύση έχουν: ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ.

Έτσι κι αλλιώς, ποιος κυβερνά; Ποιος οδηγεί το καράβι; Υπάρχει καπετάνιος; Υπάρχουν αξιωματικοί; Μόνο το πλήρωμα που τραβάει κουπί και πληρώνει την «ζημιά». Και κάποιοι άλλοι εισπράττουν!!! Δεν θα μας λείψετε καθόλου κύριοι… Στο καλό, και από το πεζοδρόμιο…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]