Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα για το Κιότο


Κόλαφος μετά τον ΟΗΕ

Την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως αποτέλεσμα της προσωρινής αποβολής της χώρας από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο. Η παραπομπή έρχεται ως φυσική συνέπεια της καταδικαστικής απόφασης του ΟΗΕ, καθώς με την αδυναμία της να συγκροτήσει αξιόπιστους μηχανισμούς παρακολούθησης των αερίων του θερμοκηπίου η Ελλάδα παραβαίνει την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η πιο άμεση επίπτωση αφορά τις ελληνικές βιομηχανίες, οι οποίες δεν θα μπορούν για το επόμενο διάστημα να χρησιμοποιούν το λεγόμενο «χρηματιστήριο ρύπων», τον πιο σημαντικό από τους μηχανισμούς που προβλέπει το Πρωτόκολλο του Κιότο. Η καταδικαστική απόφαση εκθέτει εκτός από τη χώρα και τον Ελληνα επίτροπο Περιβάλλοντος, που διαπραγματεύεται από στην Κίνα τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Και αφού όπως φαίνεται, οι "μεγάλοι" ψάχνουν να βρουν το "πρόβατο προς σφαγή" σχετικά με την μόλυνση του περιβάλλοντος, φαίνεται πως η χώρα μας θα παίξει τον απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την κωμωδία. Και το χαρακτηρίζω σαν κωμωδία, επειδή την Ελλάδα κατηγόρησαν οι "άμεμπτοι" πως κρύβει τα πραγματικά στοιχεία μη συγκροτώντας αξιόπιστους μηχανισμούς, παραβαίνοντας έτσι την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Γιατί, αυτοί έχουν τους μηχανισμούς, που δίνουν τα "ακριβή" αποτελέσματα σχετικά με την μόλυνση και το ποσοστό που έχουν (όλα τα άλλα κράτη) και τους πείραξε η Ελλάδα. Αλλά, είπαμε, κλέφτης είναι αυτός που πιάνουν. Και να το παραφράσω λιγάκι, αντιστρέφοντάς το, "καλός κλέφτης είναι αυτός που δεν πιάνεται".

Μας καταδίκασε αρχικά ο ΟΗΕ και μας απέβαλε από τη συνάντηση σου Κιότο (ξέρετε, εκεί που θα συναντηθούν με έξοδα πολιτών κάποιοι, θα καλοπεράσουν και θα πουν και μερικές -θου κύριε φυλακή τω στόματί μου- εξυπνάδες και θα νιώσουν καλά) και μας στέλνουν τώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Απορία εκφράζω anyway, οι ΗΠΑ τί κάνουν σχετικά με την μόλυνση; Μήπως τίποτε; Και αν δεν κάνουν τίποτε, γιατί δεν κατηγορήθηκαν, δεν παραπέμφθηκαν σε διάφορα διεθνή δικαστήρια; Γιατί δεν καταδείχθηκαν ποτέ σαν η κύρια χώρα μόλυνσης του περιβάλλοντος; Μήπως επειδή από εκεί προέρχονται οι "κατευθύνσεις" των "ειδικών"; Μήπως κομμάτι-κομμάτι πληρώνουμε τελικά το Βουκουρέστι; Δεν ξέρω, λέω, μήπως;

Γιατί οι άνανδροι και όσοι έχουν άδικο, πάντα στα κρυφά και πίσω από την πλάτη και την μέση κάνουν τα χτυπήματα...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]