Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βόμβες Χίλαρι κατά Ιράν προσπαθώντας να προσεγγίσει την βιομηχανία όπλων


Οι ψήφοι είναι το θέμα της υπόθεσης

Με την υπόσχεση βίας

αναζητά ψήφους η Χίλαρι

Να εξαφανίσει το Ιράν απ τον χάρτη, εφόσον η Τεχεράνη επιφέρει πυρηνικό πλήγμα εναντίον του Ισραήλ και εάν η ίδια βρίσκεται στην προεδρία των ΗΠΑ... υποσχέθηκε χθες η Χίλαρι Κλίντον, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κρίσιμη ψηφοφορία στην πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Βόμβες Χίλαρι κατά Ιράν

Οι πολεμικές προειδοποιήσεις της Κλίντον συνέπεσαν χρονικά με την τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία επιλέγει θέματα εξωτερικής πολιτικής, για να περάσει το μήνυμα της υπευθυνότητας και της ετοιμότητας έναντι του Ομπάμα.

Προβάλλοντας εικόνες απ το Περλ Χάρμπορ, απ το Βιετνάμ, την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τον «Κατρίνα», καθώς και φωτογραφία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, το προπαγανδιστικό βίντεο σημειώνει πως «πρέπει να σαι έτοιμος για τα πάντα» και καταλήγει με μια ρήση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν: «Εάν δεν αντέχεις τη ζέστη, βγες απ την κουζίνα» με αποδέκτη, φυσικά, τον Ομπάμα.

Επειδή η Πενσιλβάνια μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την υποψηφιότητα της πρώην πρώτης κυρίας, η Χίλαρι δείχνει να αποφάσισε να παίξει το χαρτί της υπεροχής σε «δύσκολα και μεγάλα διεθνή θέματα», καθώς και της «υπεύθυνης ηγέτιδας», ώστε να πείσει κυρίως τους υπερ-εκλέκτορες.

Απειλές
Ομως, εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. «Θέλω να ξέρουν οι Ιρανοί ότι, εάν είμαι εγώ πρόεδρος, θα επιτεθούμε στο Ιράν (εφόσον χτυπήσει το Ισραήλ)» είπε η Κλίντον, για να προσθέσει: «Στα επόμενα δέκα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων πιθανόν ανόητα να σκεφτούν να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του Ισραήλ, θα είμαστε σε θέση να τους εξαφανίσουμε τελείως απ τον χάρτη».

Η Κλίντον προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις κατά έξι έως δέκα μονάδες του Ομπάμα, παρότι ο μαύρος γερουσιαστής μείωσε σημαντικά το προβάδισμά της, που στην αρχή του μήνα ήταν 20 μονάδες. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως αναμένει νίκη της Κλίντον, ενώ για τον ίδιο προβλέπει σημαντικό ποσοστό και δικαιώθηκε απόλυτα με το τελικό αποτέλεσμα.

Απαντώντας ο Ομπάμα στις προειδοποιήσεις Κλίντον προς το Ιράν, δήλωσε: «Το να χρησιμοποιούμε εκφράσεις όπως εξαφανίζω απ τον χάρτη πραγματικά δεν παράγει καλά αποτελέσματα, κι έτσι εμένα δεν μ ενδιαφέρουν οι πολεμικές κραυγές».

Ο μαύρος υποψήφιος προσέθεσε πως το Ιράν θα πρέπει να ξέρει ότι ο ίδιος (ως πρόεδρος) θα απαντήσει με αποτελεσματικό τρόπο σε ενδεχόμενη επίθεση σ' οποιονδήποτε σύμμαχο των ΗΠΑ.

Και τελικά νίκησε στην Πενσυλβάνια η Χίλαρι...

Νίκη Κλίντον στην Πενσιλβάνια

"Σήμερα, εδώ στην Πενσιλβάνια, κάνατε τις φωνές σας να ακουστούν, και εξ αιτίας σας, το κύμα αλλάζει πορεία", είπε η Κλίντον στους οπαδούς της.

Αρκετοί ειδικοί έλεγαν ότι η Κλίντον χρειαζόταν απεγνωσμένα μια νίκη με διψήφιο ποσοστό ώστε να αποκρούσει τις εκκλήσεις να εγκαταλείψει την χαρακτηριζόμενη ως... επική αναμέτρηση με τον Ομπάμα, που είναι ήδη η πιο μακροχρόνια και πιο δαπανηρή στην ιστορία του Δημοκρατικού κόμματος.

Ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης αντιπαρήλθε την έντονη διαφημιστική εκστρατεία του Ομπάμα στην πολιτεία, στην οποία ξόδεψε πάνω από τα διπλάσια χρήματα από εκείνη στην πρώτη αναμέτρηση του διδύμου εδώ κι έξι εβδομάδες.

Η μάχη στην Πενσιλβάνια, όπου κρίνονται 158 εκλέκτορες, άνοιξε την τελική φάση της αναμέτρησης που θα κρίνει ποιος θα αντιμετωπίσει το Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Τζων ΜακΚέην την πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου.

Έως το τέλος της διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών απομένουν εννέα αναμετρήσεις, με πιο σημαντικές αυτές στη Βόρεια Καρολίνα (6η Μαΐου) και την Ιντιάνα. Στη Βόρεια Καρολίνα ο Ομπάμα θεωρείται επικρατέστερος, ωστόσο η Ιντιάνα θεωρείται αμφίρροπη, με μικρό προβάδισμα της Κλίντον. Ο Ομπάμα ήδη είχε αρχίσει να προετοιμάζεται για τη συνέχεια της εκστρατείας, φεύγοντας από την Πενσιλβάνια χθες το απόγευμα για την Ίβανσβιλ της Ιντιάνα.

Είναι η τέταρτη φορά που η Κλίντον καταφέρνει να κερδίσει σε μια μάχη που θεωρείται κρίσιμη για την έκβαση της αναμέτρησης των δύο Δημοκρατικών υποψηφίων, ωστόσο δεν το έκανε αρκετά πειστικά, καθώς ήλπιζε σε μια ευρεία και πειστική διαφορά πολύ πάνω από το 10%. Μετά τις νίκες της σε Οχάιο, Καλιφόρνια, Νιού Τζέρσυ και Τέξας, το χθεσινό αποτέλεσμα χρησιμοποιείται από την εκστρατεία της για να προβληθεί η εικόνα ότι είναι εκείνη που μπορεί να κερδίσει τις μεγάλες πολιτείες και έχει καλύτερες πιθανότητες σε μια δυνητική αναμέτρησή της με τον ΜακΚέην.

Οι ηττημένοι της ψηφοφορίας σε κάθε πολιτεία καταλαμβάνουν αριθμό εκλεκτόρων ποσοστιαία, βάσει των εσωκομματικών κανονισμών, γεγονός που σημαίνει ότι η Κλίντον πρέπει να κερδίσει σε αρκετές από τις εναπομείνασες εννέα αναμετρήσεις για να κλείσει το χάσμα που τη χωρίζει με τον Ομπάμα.
Σύμφωνα με υπολογισμούς του MSNBC πριν την αναμέτρηση της Πενσιλβάνια, ο Ομπάμα είχε 1.653 εκλέκτορες και η Κλίντον 1.513, ενώ για να κριθεί ο νικητής απαιτούνται 2.024.

Η συνέχεια πάντως δείχνει πως όλα πλέον παίζονται κι εμείς απλά αναμένουμε τις θέσεις και τα "ανοίγματα" της Χίλαρι... που πολύ φοβάμαι πως τα δικά της ανοίγματα θα τα "εισπράξουν" λαοί... και μάλιστα ολοκληρωτικά...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]