Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλοι καρφώνουν τον Γιώργο, εμείς γιατί δεν ξεκαρφωνόμαστε από τον καναπέ μας;


Σωρεία τα σκάνδαλα, σωρεία τα ψέματα, σωρεία τα "λάθη", βουνά ολόκληρα η αναισθησία. Καθημερινά, σχεδόν, συγκλονιζόμαστε και από ένα νέο "φρούτο" της κυβέρνησης. Σε καθημερινή, σχεδόν, βάση, βλέπουμε να μας εμπαίζουν, να μας κλέβουν, να μας βρίζουν και να ποδοπατούν τα ιερά και τα όσιά μας. Τελευταίο λιθαράκι στον τοίχο της ντροπής της πολιτικής ύπαρξης του Γιώργου Παπανδρέου και της "πρόθυμης" κυβέρνησής του, ήρθε το μαντάτο του Στρος Καν, που μας είπε (αν και ήδη ο γνωρίζαμε και το είχαμε ποικιλοτρόπως αποδείξει π.χ. δηλώσεις Σαχινίδη για το σχέδιο Παπανδρέου αμέσως μετά την εκλογή του) πως ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε από το Δεκέμβριο του 2009 να φέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα...
Καμία έκπληξη, πέρα από την ντροπή που θα έπρεπε να νιώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να θέσει άμεσα την παραίτησή του (τι κάθομαι και σκέφτομαι, αφού η ευαισθησία δεν υπάρχει επάνω του...).
Φευ! Συνεχίζει να παραμένει στην καρέκλα του πρωθυπουργού, σαν να μην συνέβη τίποτε... Συνεχίζει να δίνει σε "αυτούς που δεν χρωστάει", και να παίρνει από εκείνους που τους χρωστάει μέχρι και τα εσώρουχα που φοράει...

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή δημοσίευση της εφημερίδας «Καθημερινή» που αποκαλύπτει ότι ο κ. Παπανδρέου -από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009- συζητούσε στο παρασκήνιο με τον Πρόεδρο του ΔΝΤ κ. Στρος Καν την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, επιβεβαιώνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, αυτά που υποστήριζε από τότε η Νέα Δημοκρατία και υποψιαζόταν ολόκληρος ο Ελληνικός λαός:
Ότι πρώτον: Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του συνειδητά οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, φουσκώνοντας στην αρχή το έλλειμμα και απαξιώνοντας στη συνέχεια την Ελληνική οικονομία, με τις δηλώσεις περί “Τιτανικού”, “διεφθαρμένης χώρας” κ.λπ.
Και ότι δεύτερον: Ο κ. Παπανδρέου συνειδητά αποπροσανατόλιζε τον Ελληνικό λαό, ενώ παρασκηνιακά είχε επιλέξει να οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ.
Σε συνέντευξη Τύπου, μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 11 Δεκεμβρίου 2009, ο κ. Παπανδρέου έλεγε κατά λέξη: “…Βεβαίως, τα σενάρια για την προσφυγή μας στο IMF, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν υπάρχουν…”.
Ένα μήνα αργότερα, στις 14 Ιανουαρίου 2010, ο Πρωθυπουργός συνέχιζε να εμπαίζει τους Έλληνες, δηλώνοντας ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ. Δεν το έχουμε ανάγκη”.
Εξάλλου όλη εκείνη την κυβερνητική μεθόδευση αποκάλυψε, το Μάιο του 2010, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης και -ίσως άθελά του- “άδειασε” τον Πρωθυπουργό, δηλώνοντας, τότε, όσα δηλώνει τώρα και ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Έλεγε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: “Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”, προσθέτοντας ότι “το ΔΝΤ ήταν η πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά”!
Τώρα ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του διαψεύδονται, εκτίθενται και αναζητούν προφάσεις.
Ας μην τολμήσουν, όμως, να πουν ότι δεν μπορούσε τότε η χώρα να δανειστεί. Διότι και τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο του 2009, τα spreads ήταν ακόμη χαμηλά και οι αγορές προσέφεραν δάνεια, τα οποία όμως η κυβέρνηση αρνείτο να πάρει.
Γιατί, τελικά, ενώ ο κ. Παπανδρέου γνώριζε από τότε την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, καθυστέρησε τόσους μήνες να πάρει μέτρα;
Τώρα δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία: Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό με το “λεφτά υπάρχουν”, που απαξίωσε την ελληνική οικονομία με τις δηλώσεις περί “Tιτανικού” και “διαφθοράς”, και που την οδήγησε τελικά στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο, υποθηκεύοντας την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.
Μετά από όλα αυτά, ο κ. Παπανδρέου υποχρεούται να απαντήσει:
Πρώτον, γιατί παραπλάνησε τον Ελληνικό λαό;
Και, δεύτερον, γιατί δεν αναζήτησε πρώτα λύση μέσα στους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, προτού επιλέξει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ;».

Μετά από όλα αυτά, αναρωτιέμαι προσωπικά: Εμείς πότε θα ξεκαρφωθούμε από τον καναπέ της προσωπικής μας αναισθησίας, της αναλγησίας και της αναίτιας σιωπής μας; Ως πότε θα μένουμε να παρακολουθούμε τους υπηρέτες των "αγορών" να μας κλέβουν το χθες, το σήμερα και το αύριο;
Για όσο διάστημα συνεχίζουμε να παραμένουμε "καρφωμένοι" και άπραγοι, οι άρπαγες θα συνεχίζουν τα αίσχη τους, θα συνεχίζουν την κλοπή τους, αφού οι ιδιοκτήτες της χώρας (όλοι εμείς) τους παρακολουθούμε χωρίς να τολμάμε να τους στείλουμε στον αγύριστο, χωρίς να σηκωνόμαστε για να τους διαολοστείλουμε παραδειγματικά (για να αποφύγουμε παρόμοιες πολιτικές συμπεριφορές στο μέλλον)...

Κωνσταντίνος Μιχαήλ

ΥΓ: Ο Γιώργος και η παρέα του μας συμπεριφέρονται σαν ζώα. Κι εμείς σιωπούμε. Τελικά, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε εάν πράγματι είμαστε;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. (ΥΓ: Ο Γιώργος και η παρέα του μας συμπεριφέρονται σαν ζώα. Κι εμείς σιωπούμε. Τελικά, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε εάν πράγματι είμαστε;)

    Έχω ένα σκύλο και δυο γάτες!! Δεν χορταίνω να παρατηρώ τι σκαρφίζονται και πως αντιδρούν στα διάφορα εξωτερικά ερεθίσματα. Προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μου, να μου εκφράσουν αρέσκεια ή δυσαρέσκεια με χίλιους διαφορετικούς τρόπους!!
    Δεν θέλω αηδίες... Δεν θα εξισώσω τα ζώα μου, με το κάθε κοιμισμένο, δουλοπρεπές και άβουλο πλάσμα...
    Οι μόνες κουβέντες που ξέρουμε να λέμε, είναι: εγώ θ' αλλάξω τον κόσμο... , ότι και να κάνουμε... , μαζευτείτε εσείς και εγώ μέσα είμαι...
    Τελευταία, άκουσα και αυτό: καλύτερα έτσι, αφού δεν μπορούμε μόνοι μας, ας έρθουν οι ξένοι να μας φτιάξουν...
    Με αυτούς θα εξισώσω τα ζώα μου;
    Ούτε μοσχάρια δεν μπορώ να τους αποκαλέσω!!

    Έχω "καταντήσει" ο γραφικός των φίλων και των γνωστών! Κρίμα, πολύ κρίμα!! Ντρέπομαι, διότι είμαστε νέοι άνθρωποι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ το πνεύμα συβαριτισμού. Είναι το πνεύμα που διακατείχε τους πολίτες της ελληνικής αποικίας Σύβαρις στον κόλπο του Τάραντα. Αυτοί, λόγω του πλούτου που είχαν αποκτήσει, ασχολούνταν με συμπόσια, θεάματα και απολαύσεις. Η τρυφηλότητα της ζωής τους και οι υπέρμετρες σπατάλες έμειναν παροιμιώδεις στην ιστορία με τον όρο συβαριτισμός.
    ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ
    ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ
    ΑΝΑΣΤΗΑΜΑ ΤΟΥ ΟΣΟ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ.Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
    ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ
    DNA.ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις απόλυτο δίκιο ότι όλα εξαρτώνται από εμάς. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα διεφθαρμένα και αδίστακτα άτομα (στον βαθμό που συζητάμε) είναι ανίκανα να νιώσουν ενοχή και μεταμέλεια για τις πράξεις τους. Απλά δεν υπάρχουν τέτοια συναισθήματα για αυτούς.

    Σκεφθείτε ότι για χρόνια η ιατρική μιλάει για την "ΣΩΜΑΤΙΚΗ αναπηρία" και έχουν γίνει άλματα μέσω της έρευνας προς την αντιμετώπισή της, αλλά η κλινική ψυχολογία έχει κάνει (δυστυχώς) ελάχιστα βήματα σε ανάλογη κατεύθυνση. Έχουμε μια εικόνα για τις σοβαρές διανοητικές παθήσεις (π.χ. τις ψυχώσεις), αλλά ως προς τις λιγότερο σοβαρές, τις "διαταραχές προσωπικότητας", είμαστε ακόμη αρχάριοι.

    Οι κλινικοί ψυχολόγοι που ερευνούν τις "διαταραχές προσωπικότητας" μιλούν για συμπεριφορές που συχνά δεν διαφέρουν κατά πολύ από αυτές κοινών εγκληματιών. Και όμως, κάποια από αυτά τα "διαταραγμένα" άτομα, που εκ πρώτης όψεως δεν κινούν υποψίες για την διανοητική τους κατάσταση, όχι μόνο μορφώνονται σε πανεπιστήμια και τους χορηγείται άδεια εργασίας, αλλά καταφέρνουν να πιάσουν άλλοτε πόστα σε μεγάλες εταιρείες (όπου στήνουν κομπίνες) και άλλοτε πόστα πολιτικής εξουσίας (όπου μπλέκονται επίσης σε κομπίνες κατά συρροή και παράλληλα αποφασίζουν για τις τύχες εκατομμυρίων πολιτών). Η προσωπική τους ζωή είναι κλασικά ένα μπάχαλο και ένα κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η αναλγησία και η εμφανώς περιορισμένη ευφυία. Αλλά μόνο σε αυθόρμητες δηλώσεις και συνεντεύξεις που δεν έχουν προετοιμασμένα κείμενα που έχουν γράψει άλλοι για αυτούς φαίνεται αυτή η μειωμένη τους ευφυία και η αναλγησία τους. Βλέπε δικτάτορες παντός είδους, βλέπε Τζωρτζ Μπους, βλέπε Σαρκοζί, βλέπε Μπερλουσκόνι, βλέπε Στρως-Καν, βλέπε Μπαρόζο, και δεν συμμαζεύεται.

    Ο Τζέφρυ και οι 40 κλέφτες δεν θα ξεκαρφωθούν αν δεν τους ξεκαρφώσουμε εμείς. Αυτά τα άτομα έλκονται προς την εξουσία όπως ένα σίδερο προς ένα μαγνήτη.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψηφίστε Geoffrey ζώα, γιά έναν γρήγορο, άρα και ίσως λιγότερο οδυνηρό, θάνατο της Ελλάδος. Αντιδιαμετρικά, με τον Σαμαρά, ο θάνατος του έθνους μας θα είναι λιγάκι πιό αργός και άρα επίσης λιγάκι πιό οδυνηρός από ότι με τον Geoffrey.

    Υπάρχει δηλαδή μία αντιστάθμιση συντελεστών στην επιλογή μεταξύ Geoffrey (ΠΑΣΟΚ) και Σαμαρά (ΝΔ). Ο θάνατος του ελληνικού έθνους με τον Geoffrey είναι γρήγορος και συνεπώς ίσως όχι τόσο οδυνηρός. Ενώ ο θάνατος του ελληνικού έθνους με τον Σαμαρά είναι λιγάκι πιό αργός και συνεπώς λιγάκι πιό οδυνηρός από ότι θα είναι με τον Geoffrey.

    Γιατί; Διότι ο Σαμαράς ζώα δεν έχει την πείρα ολκής του ‘πρωθυπουργού εξωτερικών’ που έχει ο Geoffrey.

    Βέβαια υπάρχει και μία άλλη, τρίτη λύση, πέρα από την αντιστάθμιση συντελεστών στην επιλογή μεταξύ Geoffrey (ΠΑΣΟΚ) και Σαμαρά (ΝΔ). Είναι εκείνη της αυθεντικής δημοκρατίας.

    Το μόνο πρόβλημα είναι πως η αυθεντική δημοκρατία δεν είναι γιά τα γαλάζια και πρασινο-πορτοκαλί κορόϊδα που ζούμε στην Ελλάδα. Ο Δρ. Thorkild Jacobsen δείχνει πως η αυθεντική δημοκρατία προέρχεται όχι από την Ελλάδα, αλλά από την Mesopotamia και την India (http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_democracy).

    Ας ξεχάσουμε λοιπόν την αυθεντική δημοκρατία ως τρίτη λύση. Τι δουλειά έχουμε εμείς τα γαλάζια και πρασινο-πορτοκαλί κορόϊδα στην Ελλάδα με την Mesopotamia και την India; Η μόνη ορθή επιλογή είναι μεταξύ Geoffrey (ΠΑΣΟΚ) και Σαμαρά (ΝΔ).

    Σου αρέσει ένας γρήγορος θάνατος ζώον; Ψήφισε Geoffrey (ΠΑΣΟΚ). Θέλεις έναν λίγο πιό αργό θάνατο γιά μία απόλαυση περισσότερης διάρκειας πόνου; Τότε ψήφισε Σαμαρά (ΝΔ) ζώον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναί μωρε εντάξει να ρίξουμε τόν παπαντρέου οκ, καί να βγάλουμε ποιόν; τόν σαμαρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι. Ο άνθρωπος μας λέει να βγάλουμε το σαμάρι που μας φόρεσαν. Δεν λέει για τον Σαμαρά. Αλλά, μου φαίνεται πως κάποιοι πρέπει να βγάλουν πρώτα τις παρωπίδες. Γι αυτό τραβάμε όσα τραβάμε. Γι αυτό μένουμε στάσιμοι στον βιασμό μας. Γι αυτό είμαστε άξιοι της αθλιότητας που μας ετοιμάζουν. Επειδή δεν τολμάμε να κάνουμε τις προσωπικές μας υπερβάσεις. Επειδή δεν επιχειρούμε να καθήσουμε απέναντι στις προσωπικές μας ευθύνες. Επειδή δεν έχουμε μάθει να κοιτάζουμε πέρα από την σκιά μας. Επειδή ξεχάσαμε να δίνουμε αγώνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδη διαβαζω συχνα για "καναπεδες" θα πρεπει ο κοσμος να γνωριζει οτι χωρις ατομικη αφυπνιση δεν ειναι δυνατον να υπαρξει συλλογικη!
    Και χωρις εθνικη και ιστορικη συνειδηση του τι σημαινει "Ελλην" δεν μπορει να υπαρξει ατομικη αφυπνιση!!
    Ο ρολος του διαδικτυου ειναι σημαντικος οχι μονο ως προς την αποκτηση γνωσεων,οχι μονο ως προς την επικοινωνια και την ανταλλαγη αποψεων,αλλα και για την δυνατοτητα διαμαρτυριας!!
    Οι συγκεντρωσεις στους δρομους σε παλιοτερες εποχες ειχαν μεγαλυτερη περαση,διοτι δεν υπηρχε η δυναμικη του διαδικτυου!!
    Ο τροπος επικοινωνιας και ζωης εχει μεταβληθει την τελευταια 15ετια,σε τετοιο βαθμο που η ειδησεογραφια μεσω διαδικτυου ,οπως και η ανταλλαγη αποψεων να αποτελουν μια ισχυρη μορφη διαμαρτυριας!!
    Αποδεικνυεται το γεγονος αυτο απο τα ποσοστα αποχης σε δημοσκοπησεις,οπως και το γεγονος οτι τα ΜΜΕ (τηλεοραση και εφημεριδες) πνεουν τα λοισθια!!
    Αντιδραση και διαμαρτυρια υπαρχουν!!
    Επιπλεον απαιτουνται ικανοι ηγετες,αλλα αν υπαρχουν,σιγουρα δεν βρισκονται αναμεσα στους 300!!
    Διοτι ακομα και αν απαιτουμε πραγματικη δημοκρατια, αυτη θα πρεπει να επιβληθει μεσω του Συνταγματος,εστω και αναθεωρημενου!!Ποιος θα το πραγματοποιησει αυτο?
    Σαφεστατα δεν ειναι δυνατον να μην διαμαρτυρομαστε (και) με πορειες!!
    Ομως εχει αναρωτηθει κανεις στις επομενες εκλογες ποιος θα ειναι ο επομενος ή οι επομενοι πρωθυπουργοι και τι συνεπειες θα υποστουμε απο τις επιλογες τους??
    Εχει φιλοτιμηθει ο Ελληνας να προσπαθησει να διαβασει θεσεις εξωκοινοβουλευτικων κομματων μεσω διαδικτυου??
    Εχει φιλοτιμηθει ο Ελληνας να μαθει τη γεωπολιτικη πραγματικοτητα που διαμορφωνεται γυρω του??
    Ενδιαφερεται ο Ελληνας π.χ. για το τι γινεται στην Θρακη,ή θα ασχολειται δηθεν με τη βια στα γηπεδα που την ακουω απο τα γεννοφασκια μου!!
    Παρεμπιπτοντως,σε μεγαλες διαμαρτυριες οπως της Τεταρτης 23/2/2011,παντα απεργουν τα μεσα μεταφορας!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]