Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αισθητήρες ανίχνευσης της λαϊκής δυσαρέσκειας


Νάτα πάλι τα ΜΑΤ συνοδεία του Έλληνα Πρωθυπουργού στην περιφέρεια.

Άντρες των ΜΑΤ χθες έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να καταστείλουν τις έντονες αντιδράσεις των διαδηλωτών πριν από την άφιξη τού πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο, όπου συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην προΜνημονίου εποχή, θυμάμαι τον πρωθυπουργό να κάνει τζόκινγκ, ακούγοντας μουσική, στο ίδιο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται έξω από την Κομοτηνή σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. Τώρα πλέον το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό. Έντονες διαμαρτυρίες, επεισόδια και …ΜΑΤ!

Για το συγκεκριμένο θέμα έχω ξαναγράψει. Πλέον ο «δημοκρατικά εκλεγμένος» πρωθυπουργός της χώρας μας , εκτός της «ογκωδέστατης» μόνιμης ασφάλειας που διαθέτει, όταν μετακινείται στην περιφέρεια συνοδεύεται από την ειδική ομάδα των ΜΑΤ (Για όσους τυχών αντιδράσουν στη χρήση των εισαγωγικών στη λέξη «δημοκρατικά εκλεγμένος», να ερωτήσω πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια εκλογή που βασίστηκε στη πλάνη και στο «λεφτά υπάρχουν» προκειμένου να πραγματοποιηθεί η υφαρπαγή της ψήφου του Έλληνα πολίτη;…).

ΠΟΤΕ Έλληνας πρωθυπουργός στα μεταπολιτευτικά χρόνια δεν συνοδευόταν στις περιοδείες του από ομάδα των ΜΑΤ.

Όλα άρχισαν από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη τον Ιούνιο του 2010. Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν τότε έξω από το Πνευματικό Κέντρο της πόλης όπου μίλησε κ. Γ. Παπανδρέου ήταν τα τελευταία που αντιμετωπίστηκαν από απλές αστυνομικές δυνάμεις.

Έκτοτε το Μαξίμου αποφάσισε κάθε επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στην επαρχία να ….συνοδεύεται από την ειδική ομάδα των ΜΑΤ.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία μας, τοποθετήθηκαν μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων στης αίθουσες της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο, από τα οποία πέρασαν όσοι πήγαν να ακούσουν τον πρωθυπουργό.

Σημασία βέβαια δεν έχουν οι αισθητήρες ανίχνευσης των μετάλλων αλλά οι… αισθητήρες ανίχνευσης της λαϊκής δυσαρέσκειας!

Και αυτοί μάλλον δυσλειτουργούν. Δεν επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στη πολιτική χροιά του θέματος , αλλά στην κατασταλτική.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Το είπαν ότι θα τα αλλάξουν όλα ή δεν το είπαν; Ε, να που η προστασία του πολίτη αλλάζει ριζικά. Αλήθεια, εσείς με πόσα ΜΑΤ θα κυκλοφορήσετε σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. re paidia lete na pas koroideuoun???
    egw akousa oti eixe kosmo kai ta eipe mia xara!
    a tous alhtes eipan psemata ki egw tous pistepsa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]