Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το WikiLeaks ανοίγει τις πόρτες στην παγκόσμια διακυβέρνηση;

  • Μήπως ζούμε την απόλυτη προπαγάνδα και την προετοιμασία να δεχτούμε με χαρά την παγκόσμια κυβέρνηση;
  • Αποκαλύψεις μέσω διαφημισμένων διαρροών που αποκαθηλώνουν ηγεσίες κρατών

Κι ενώ οι «αποκαλύψεις» από τα έγγραφα που διαρρέει το WikiLeaks συνεχίζονται, εμείς αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε. Μήπως τελικά αυτή η «διαρροή» είναι αρκετά έντεχνη προκειμένου να αποδομήσει το σύνολο των πολιτικών ηγεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο, δρώντας ουσιαστικά στην δημιουργία μίας απαίτησης των λαών για γενική αλλαγή; Και μήπως αυτή η γενική αλλαγή σημαίνει την έναρξη αποδοχής μίας παγκόσμιας κυβέρνησης;
Και γιατί αναρωτιόμαστε; Μα, αλήθεια, υπάρχει έστω κι ένας από όλους εσάς που πιστεύει πως θα υπήρχε αυτή η διαρροή εάν κάποιοι πολύ υψηλά ιστάμενοι δεν την ήθελαν; Πόσο δε μάλλον, όταν η δημοσιοποίηση των «αποκαλυπτικών» εγγράφων είχε διαφημιστεί, προετοιμάζοντας ένα αρνητικό κλίμα για τις κυβερνήσεις όλων των κρατών…! Μπορούμε να πιστέψουμε πως δεν συνέβησαν ατυχήματα, πως δεν μπόρεσαν οι μυστικές υπηρεσίες να κλέψουν ή να εξαφανίσουν όλο αυτό το «αποκαλυπτικό» υλικό; Μπορούμε να πιστέψουμε πως δεν μπόρεσαν να «κόψουν» την ηλεκτρονική δημοσίευσή τους;
Όποιος πιστεύει πως στα έγγραφα του WikiLeaks βρίσκεται ΟΛΗ η αλήθεια, μάλλον απατάται και συνειδητά ή ασυνείδητα αυταπατάται οικτρά. Μάλλον βλέπουμε την μισή αλήθεια ή μόνο ένα μικρό της μέρος. Το ζητούμενο δεν είναι σε αυτά που μας αποκαλύπτουν, αλλά σε αυτά που συνεχίζουν να μας αποκρύπτουν…

Αποκαλύψεις που ρίχνουν… κυβερνήσεις
Το WikiLeaks αποκάλυψε σωρεία από τηλεγραφήματα των ΗΠΑ στα οποία περιγράφεται μια σειρά από εν δυνάμει εκρηκτικά διπλωματικά επεισόδια σε διάφορες χώρες, μια από τις οποίες είναι και η Τουρκία. 7.918 από αυτά είναι τηλεγραφήματα που στάλθηκαν από την Τουρκία στην Ουάσιγκτον.
Το WikiLeaks άρχισε να δημοσιεύει την Κυριακή τα 251.287 τηλεγραφήματα - από τα οποία τα 15.652 έχουν χαρακτηριστεί ως "απόρρητα" - που στάλθηκαν από 274 αποστολές των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, ακόμα και αφού η ιστοσελίδα του δέχτηκε επίθεση μέσω "άρνησης αναρτήσεων" πριν από την δημοσίευση.
Η αποστολή των περισσότερων από αυτά τα τηλεγραφήματα, η οποία έγινε στα πλαίσια επικοινωνίας μεταξύ διπλωματικών αποστολών στο εξωτερικό και του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του 2007 και του περασμένου Φεβρουαρίου και η αποκάλυψή τους είναι πολύ πιθανό να φέρει σε δύσκολη θέση τόσο την κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και άλλες κυβερνήσεις.
Σε εισαγωγικό κείμενο για τις αποκαλύψεις, το οποίο εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του, το WikiLeaks επικρίνει έντονα "τις αντιθέσεις μεταξύ της δημόσιας εικόνας των ΗΠΑ και όσων λέγονται από τους πολιτικούς της πίσω από κλειστές πόρτες".
"Τα τηλεγραφήματα", σύμφωνα με το ίδιο κείμενο του WikiLeaks, δείχνουν την έκταση της κατασκοπευτικής δραστηριότητας των ΗΠΑ εις βάρος των "συμμάχων" τους και των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και το πόσο εθελοτυφλούν όσον αφορά τη διαφθορά και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα "κράτη-πελάτες" τους. Δείχνουν επίσης παρασκηνιακές συμφωνίες με δήθεν ουδέτερες χώρες, τον ρόλο των λόμπι στην άσκηση πίεσης προς όφελος αμερικανικών εταιρειών, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνουν διπλωμάτες των ΗΠΑ για την προώθηση όσων έχουν πρόσβαση σε αυτές".
Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τις διαρροές ως "απερίσκεπτες και επικίνδυνες".
Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικά από τα πιο αρνητικά σχόλια για ηγέτες από όλο τον κόσμο που περιέχονται στα τηλεγραφήματα:
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτηρίζεται ως "ρηχός, ματαιόδοξος και αναποτελεσματικός ως σύγχρονος Ευρωπαίος ηγέτης", του οποίου τα "συχνά ξενύχτια και η αδυναμία του στα έξαλλα πάρτι οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν ξεκουράζεται επαρκώς".
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ "αποφεύγει να ρισκάρει και σπάνια είναι δημιουργική".
Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ παρομοιάζεται με τον Χίτλερ.
Για τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται ότι κυβερνά με "μια συμμορία ανίκανων συμβούλων".
Ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ιλ είναι ένας "πλαδαρός γέρος" που πάσχει από "ψυχοσωματικά τραύματα".
Τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι "χαρακτηρίζει η παράνοια" και "είναι εξαιρετικά αδύναμος άνθρωπος που δεν ακούει την αλήθεια, αλλά αντίθετα εύκολα επηρεάζεται από οποιονδήποτε σπεύδει να του αναφέρει ακόμη και τις πιο απίστευτες ιστορίες ή μηχανορραφίες εναντίον του".
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν είναι "αρχηγός στο ρώσικο κοπάδι σκύλων", ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι "άβουλος και διστακτικός» και «παίζει τον ρόλο του Ρόμπιν πλάι στον Πούτιν-Μπάτμαν".
Ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι είναι "ψώνιο" και "συνοδεύεται από μια ηδονική ξανθιά Ουκρανή νοσοκόμα".
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί "φοράει μια μάσκα υπερευαίσθητου και αυταρχικού συγχρόνως" αλλά στην πραγματικότητα είναι "ένας γυμνός αυτοκράτορας".




"Ύποπτη η δημοσιοποίηση των εγγράφων", λέει ο Ερντογάν
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης "Κεμάλ Ατατούρκ" λίγο πριν αναχωρήσει για την Λιβύη σήμερα το πρωί, ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ιστοσελίδα του WikiLeaks ως "ύποπτη και αμφίβολης αξιοπιστίας".
"Μόλις Wikileaks δημοσιεύσει τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του, τότε θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τη σοβαρότητα των εγγράφων αυτών", δήλωσε ο Ερντογάν. "Θα προβούμε σε δηλώσεις αφού αξιολογηθούν τα έγγραφα", πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Λιβύη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα παραστεί στην 3η Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ-Αφρικής, ως επίτιμος προσκεκλημένος του ηγέτη της Μουαμάρ Καντάφι και θα παραλάβει βραβείο το οποίο θα του απονείμει η Διεθνής Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
"Η πρόσκλησή μου ως "επίτιμου προσκεκλημένου" στην Σύνοδο Κορυφής είναι μια καλή ένδειξη για την άνοδο της Τουρκίας όχι μόνο ως περιφερειακής δύναμης, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο" υπογράμμισε ο Ερντογάν.


Καταδικάζει ο Λευκός Οίκος τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων από το Wikileaks
Αμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου για τη δημοσιοποίηση των δεκάδων χιλιάδων απόρρητων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την ιστοσελίδα Wikileaks. «Τέτοιου είδους αποκαλύψεις θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των διπλωματών μας» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Στην μεγαλύτερη διαρροή μυστικών πληροφοριών που έχει γίνει ποτέ, αποκαλύφθηκαν δεδομένα για τη διεθνή τρομοκρατία, τη διασπορά πυρηνικών όπλων και τις δράσεις ξένων ηγετών. Οι πληροφορίες προέρχονται από τις πρεσβείες των ΗΠΑ ανά τον κόσμο.
Ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του τονίζει πως «τέτοιου είδους αποκαλύψεις θέτουν σε κίνδυνο τους διπλωμάτες μας, το προσωπικό των υπηρεσιών πληροφοριών και ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που βοηθούν τις ΗΠΑ στην πρόωθηση της Δημοκρατίας και της διαφανούς διακυβέρνησης».
Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ξεκινούν προσπάθεια περιορισμού της ζημιάς που προκάλεσε στις διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ το περιεχόμενο των εγγράφων, καθώς όπως αποκαλύφθηκε οι διπλωμάτες συγκεντρώνουν πληροφορίες εκτός αυτών που θεωρούνται μέσα στις κλασικές αρμοδιότητές τους.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π.Τζ.Κρόουλι δήλωσε: «Οι διπλωμάτες μας είναι απλά αυτό, διπλωμάτες. Συγκεντρώνουν πληροφορίες που καθορίζουν την πολιτική μας και τις ενέργειές μας. Αυτό είναι το έργο των διπλωματών, τόσο των δικών μας όσο και όλων των χωρών, εδώ και εκατοντάδες χρόνια».
Σχετικά, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επισημαίνεται: «Από τη φύση τους τέτοιου είδους πληροφορίες προς την Ουάσινγκτον είναι πολλές φορές ατελείς. Δεν εκφράζουν απαραίτητα, ούτε καθορίζουν πάντα την πολιτική των ΗΠΑ».

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Αγαπητέ Κωνσταντίνε, οι συλλογισμοί σου με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Κάποιο λάκκο πρέπει να έχει η φάβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λιακοπουλος στο site του λέει αυτό πάντως...

    Από πολλά χρόνια ωστόσο γνωρίζουμε, ότι η νέα τάξη, πάντα βγάζει στη φόρα τα άπλυτα των τσιρακιών της. Τώρα μάλιστα που θέλει να καταρεύσει το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα, για να φέρει την παγκόσμια χούντα, θα ξεμπροστιάσει τους πάντες.

    Και τα 2 συνδέονται απόλυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα περισσότερα από όσα αποκαλύφθηκαν μπορούσαμε ήδη να τα φανταστούμε. ή τα πιστεύαμε χωρίς να μπορούμε να τα αποδείξουμε. Το πιο συνταρακτικό για μένα ρίναι το γεγονός ότι παρακολουθούνταν με διαταγή της κ. Κλίντον όλοι οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ και οι στενοί συνεργάτες τους με απίστευτο τρόπο. απαιτούσαν να ξέρουν τους κωδικούς και τα password των υπολογιστών τους και όλων των δικτύων που χρησιμοποιούσαν μέσα και έξω από το κτίριο του ΟΗΕ, τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών τους, μέχρι και τα βιολογικά και βιομετρικά χαρακτηριστικά όλων, ακόμα και του Γ.Γ.
    Αυτό είναι ίσως το πιο σοβαρό ατόπημα και οδηγεί σε έναν κόσμο που μόνο ο Άλντους Χάξλευ μπόρεσε να φανταστεί. Το θεωρώ εφιαλτικό. Όλα τα άλλα είναι φυσιολογικά στα πλαίσια της διπλωματίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΟΝ 3 ΠΑΓΓΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ,ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ… ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
    ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ…ΑΡΧΙΣΑΝ …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον ΓΑΠ παντως δεν υπαρχει καμια αναφορα!
    Ειναι δικος τους!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΟΥ Η ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ) ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΕΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΟΠΩΣ Ο Τριανταφυλοπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα "συγκλονιστικά νέα" που μας πασάρουν είναι αυτά που’θελαν να βγουν κάποια στιγμή κι’ετσι, με το κόλπο του κακού site που θέτει σε κίνδυνο εθνικά συμφέροντα και στρατιώτες θα μας κλείσουν όλους.

    Για τον ΟΗΕ, είναι μια απλή κάλυψη, δηλαδή λένε πως οι κακοί Αμερικάνοι τους παρακολουθούσαν και τους υπονόμευαν για να πιστεύουμε εμείς οι κουτοί ότι είναι "καλά παιδιά" ενω η αλήθεια είναι πως ο ΟΗΕ είναι η ανεξέλεγκτη και υπεράνω κάθε νόμου παγκόσμια κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου επιβεβαιώνετε κάτι που από την αρχή υποψιαζόμουν. Όλα αυτά που γράφονται στο συγκεκριμένο site όχι μόνο δεν είναι απόρρητα αλλά γνωστά στους υποψιασμένους πολίτες για κάποιους από τους αρχηγούς κρατών. Ίσως μας θεωρούν αρκετά αφελείς, αλλά καλά κάνουν αφού τόσο γνωρίζουμε για τα σχέδιά τους και δεν έχουμε ακόμα αντιδράσει. Είναι αδιανόητο μια χούφτα διεστραμμένοι να καταδυναστεύουν όλον τον πλανήτη. Μήπως όμως και εμείς οι πολίτες έχουμε χάσει τον δρόμο μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]