Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η λύση στην κρίση υπάρχει και λέγεται "άρνηση χρέους"!


Ειλικρινά δέν σας καταλαβαίνω όλους εσάς που αναμασάτε όσα μας σερβίρουν.
Τί λέτε δηλαδή; Λέτε ότι χρωστάμε αυτά τά λεφτά;
Από πού προκύπτει αυτό;
Από τόκους; Από όμόλογα; Από συμφωνίες χρεωκοπίας;
Ποιός μας έχει ξεκαθαρίσει με στοιχεία ότι το χρέος είναι αυτό καί προέρχεται από εκεί κι εκεί...; Ποιός; Ο Παπανδρέου; Και γιατί θεωρείτε άξιόπιστο αυτό πού λέει; Με τί σας έπεισε; Μέχρι σήμερα, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρέος, τουλάχιστον επίσημα... Σας λέει μήπως κάτι αυτό;
Μέχρι τις έκλογές που προκάλεσε ανατρέποντας την προηγούμενη κυβέρνηση, υπήρχε τέτοιο κλίμα, τέτοια πορεία; Το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί -είχε πει ο Καραμανλής προ των εκλογών- είναι πάγωμα μισθών γιά δύο χρόνια, ενώ το καλύτερο θα ήταν ο πόλεμος στη φοροδιαφυγή με όλα τά μέσα...
Πότε η χώρα απέκτησε συνθήκες πανικού και στάσης πληρωμών και χρεωκοπίας; Τότε που "έγινε" πρωθυπουργός ο παπατζής κι άρχισε τά παπατζίδικα παιχνίδια που είχε συμφωνήσει με ΔΝΤ και Γκόλντμαν Σακς, τότε που συναντιώταν κρυφά με τον Σόρος μέσα στην Ελλάδα και τότε που έκανε κάποιες παράξενες συναντήσεις με κάποιους εκπροσώπους αμερικανικών επενδυτικών εταιρειών.
Αυτός, ο Γιώργος Παπανδρέου, εισήγαγε τις πιθανότητες χρεωκοπίας φραστικά και πρακτικά... Αυτός μίλαγε για ΔΝΤ και μας πήγε στην κατοχή της χώρας μας στο ΔΝΤ, προδιαφημίζοντας μάλιστα την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας...!
Όπως καταλαβαίνετε ό άνθρωπος είναι τελείως άναξιόπιστος κι επικίνδυνος. Πολύ επικίνδυνος..
Δεν του δίνω, λοιπόν, το δικαίωμα να χειρίζεται στην πλάτη μου την τεχνητή κρίση του, την (προ)κατασκευασμένη κρίση του. Νέτα σκέτα. Ιστορικά έχουν γίνει πολλές τέτοιες κρίσεις, από προδότες πολιτικούς και γενικά μειωμένου κύρου και αμφιβόλου προσωπικότητας πολιτικούς, σε διάφορες χώρες. Ο Παπανδρέου κάνει στη χώρα μας αυτά που δεν δέχθηκε να κάνει ο Καραμανλής για διάφορους λόγους.
Πώς θα κυβερνούσε σήμερα τη χώρα μας ο Γιωργάκης; Θα μου πείτε πως θα το έκανε με τις ικανότητές του; Μα σε αυτές τις ικανότητες δεν πιστεύουν ούτε τα στελέχη του κόμματος που προεδρεύει... Ούτε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του, ο Πάγκαλος.
Δεν συζητώ κανένα χρέος μαζί του, διότι δέν νομιμοποιείται ένας πολιτικός του σάπιου πολιτικού συστήματος, αλλά και του πιό σάπιου κόμματος, να φορτώνει στις πλάτες του φτωχού κοσμάκη αυτά που αυτοί έκλεψαν. Πρώτα οι κλέφτες να δικαστούν, να μπούνε στη φυλακή, να κατασχεθούν οι περιουσίες τους και μετά ένας καθαρός πολιτικός (κι όχι ο Γιώργος Παπανδρέου) θα δει τι θα κάνει με το χρέος της διαφθοράς και των διεφθαρμένων. Τέτοια χρέη δεν πληρώνονται σύμφωνα μέ τον διεθνή νόμο. Όταν δηλαδή άποδείξεις ότι το χρέος σου έχει σχέση με διαφθορά και χρηματισμό πολιτικών προσώπων, ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. Εξάλλου, ιστορικά η άρνηση χρέους αποτελεί πολιτική πράξη που δίνει διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιουργούν οι τοκογλύφοι και οι τράπεζες. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα γίνει... Για παράδειγμα, διαβάστε για ποιούς λόγους έγινε πραγματικά η Αμερικανική Επανάσταση και τότε θα καταλάβετε πως ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί τον δρόμο της εξυπηρέτησης των τοκογλύφων πιστωτών και όχι την οδό της δικαίωσης των πολιτών...

Αναγνώστης

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

16 σχόλια :

  1. Συμφωνω απολυτα ,αρνηση χρεους.Αυτο να απαιτησουμε απο τα κομματα της αντιπολιτευσης αρνηση χρεους.
    Και να πειστουν οι ηγεσιες τους να αφησουν τα της απολπληρωμης,ποιας αποπληρωμης ποιανου χρεους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω αρνηση χρεους,να πεισουμε και τα κομματα της αντιπολιτευσης γιαυτο,οχι αποπληρωμη χρεους,ποιανου χρεους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν προδιαφήμησε απλώς την απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Επέλεξε να πάει στο Καστελλόριζο να κάνει την ανακοίνωση. Δεν χρειάζεται να έχεις παρακολουθήσει μαθήματα σημειολογίας με τον Ουμπέρτο Έκο για να αντιληφθείς το μέγεθος του θράσους και της ανηθικότητας που έκρυβε η επιλογή αυτή.

    Δεν έκανε προσπάθεια ούτε να τηρήσει τα προσχήματα. Μήνες πριν αρχίσει το θρίλερ, τα στελέχη του ήξεραν και μίλαγαν για αυτό που θα ερχόταν.

    Συμπέρασμα; Δεν επιδέχεται συζήτηση το θέμα. Η άρνηση χρέους είναι η μόνη διέξοδος. Αυτό το κατάλαβαν κάπως καθυστερημένα στην Αργεντινή, αλλά έστω μετά από μια δεκαετία το κατάλαβαν και αρνήθηκαν το "χρέος" τους. Δεν είναι κρίμα να μην μάθουμε από αυτούς;

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί το θυμηθήκαμε τώρα το χρέος?
    Τόσα χρόνια δεν υπήρχε?
    Τα άλλα δυτικά κράτη μήπως γνωρίζουμε ότι έχουν χρέος (απόλυτο και ποσοστιαίο ως προς το ΑΕΠ) πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας?
    Το πρόβλημα λέγεται δανεισμός από τις αγορές και συνήθως δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το ύψος του χρέους. Αντίθετα εξαρτάται από το έλλειμμα και τα συγκυριακά παιχνίδια των εποχών (π.χ. νομισματικές διαμάχες, κρίσεις, κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πορεια προς το ΔΝΤ και το ξεπουλημα της χωρας ηταν προδιαγεγραμμενα. Δεν θα εκανε κατι αλλο ο Καραμαν Αλης παρα ισως απο το να το καθυστερησει λιγο. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ. Και, δυστυχως, αν και πολλοι το γνωριζουν αυτο, δεν μπορει να γινει τιποτα για να το αποτρεψει, καθως δεν υπαρχει κανενας φορεας αρκετα ισχυρος στο να ενημερωσει και να κινητοποιησει τον λαο. Υπαρχει ας πουμε σαν προταση για την ανατροπη της καταστασης η "ιδιωτικη αρνηση του χρεους", δηλ. το να σταματησουμε ΟΛΟΙ να πληρωνουμε φορους και τραπεζες. Οι ισχυροι κοινωνικοι φορεις της χωρας μας (αντιπολιτευτικα κομματα, συνδικατα) ουτε κατα διανοια δεν θα κινηθουν προς μια τετοια κατευθυνση (γιατι αραγε;)
    Συμπερασμα:
    ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ για "να σωθει η χωρα" ή "αναψε το μαγκαλακι και φερε μια κουβερτα μπας και ζεσταθουμε, φτιαξε και μια φασολαδα χωρις λαδι και σβησε και τα φωτα, αρκετο ρευμα καψαμε σημερα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιά κυβέρνηση θα το αναλάβη αυτό; μόνο μια κυβέρνηση προερχόμενη από νέα κόμματα θα μπορούσε. Κι επειδή το έχουν καταλάβει αυτό οι βρυκόλακες του παλαιοκομματισμού, τι ετοιμάζουν; "οικουμενική κυβέρνηση" πολλών κομμάτων. Προσοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ενας να βρεθει να το πει και να το στηριξει!!!!!μηπως να κανουμε κομα απλων πολιτων παιδια???το αποτελεσμα σιγουρα θα ειναι καλυτερο απο ολους τους που ταχουν κανει μπαχαλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα πράγματα είναι αρκετά απλά φίλε μου. Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν κάποιοι σε κλέβουν τους κάνεις ΜΗΝΥΣΗ! Μπορούμε σαν λαός να μηνύσουμε- και να προσφύγουμε σε διεθνές δικαστήριο γι αυτό-Όλους όσους θεωρούμε κλέφτες της ζωής μας από τόν εμφύλιο και εδώ-Ντόπιους και ξένους! Μπορούμε να αποδείξουμε ότι πχ οι Γερμανοί καρπώθηκαν το Χ ποσό με παράνομες ή και καταχρηστικές διαδικασίες, η να αποδείξουμε υπερτιμολογήσεις αγορών; κτλ κτλ.
    Αν δεν μπορούν τα κόμματα (χε χε) να το κάνουν ας το κάνουμε εμείς.(χα χα)
    Βλέπεις μιλάμε όλοι για διαφθορά, κλέφτες, κτλ αλλά δεν είδα ποτέ να γίνεται το αυτονόητο: ΝΑ ΜΗΝΥΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ(μικρός υπάλληλος μη έχων κάποιας μορφής ασυλία)ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ,ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ,ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Αν θέλουμε να ξεμπλέξουμε το σκοινί της διαπλοκής στην Ελλάδα πρέπει ν'αρχίσουμε να ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ κάθε μικρή η μεγάλη παρανομία τών "ΔΗΜΟΣΙΩΝ" εντοπίζουμε. Ας μη φοβόμαστε μη και μας πούν ρουφιάνους.Ας ενωθούμε απέναντι σε ότι μας καταστρέφει με ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ.(Αναρωτιέμαι πως θα αντιδρούσαν οι Γερμανοί Πολίτες αν τους προέκυπταν τέτοια λαμόγια όπως εδώ.)
    Ας ποινικοποιήσουμε την ζωή των δημοσίων υπαλλήλων που κλέβουν και καταχρώνται για λογαριασμό ή ελέω των-εν ασύλω-πολιτικών.Όσο πιό γρήγορα αρχίσουμε να καταγγέλλουμε ΕΠΩΝΥΜΑ όλους αυτούς που παρανομούν εις βάρος της ζωής μας τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε απο αυτούς και τ'αφεντικά τους. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΡΑ: Μ Η Ν Υ Σ Τ Ε ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η άρνηση του χρέους μας δίνει απλά ένα παράθυρο χρόνου για να φτιάξουμε επιτέλους και επιτακτικά την Ελλάδα. Χρειάζεται επειγόντως άλλο πολιτικό σύστημα κατά προτίμηση Προεδρική Δημοκρατία με στόχο την Δημοκρατία με κλήρωση, στήσιμο δικαστηρίων για τους υπάρχοντες πολιτικούς, δημεύσεις των περιουσιών τους και ισόβια ποινή σε καταναγκαστική εργασία προς όφελος του Δημοσίου, σταδιακή αποχώρηση από το ευρώ μετά την αποπληρωμή του εναπομείναντος χρέους, επιστροφή στην πρωτογενή οικονομία αλιεία-γεωργία-τουρισμός-ναυτιλία-οικοδομή, αλλαγή όλου του συστήματος εκπαίδευσης και επιτέλους παιδείας που είναι ανύπαρκτη με έμφαση στη έρευνα και τεχνολογία, αυστηρός έλεγχος των συνόρων και εισόδου μεταναστών, αναδιοργάνωση του στρατεύματος με σύγχρονους εξοπλισμούς που είναι απαραίτητοι απευθείας χωρίς μεσάζοντες, κατάργηση όλων των ιδιωτικών τραπεζών και δημιουργία το πολύ τεσσάρων κρατικών που στα επιτόκια τους θα εξασφαλίζεται μόνο το κόστος λειτουργίας και συντήρησης και επιτέλους η Τράπεζα της Ελλάδος να περάσει στο Δημόσιο, αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας ούτως ώστε ο ασφαλισμένος εργαζόμενος και συνταξιούχος να μην πληρώνουν την παραμικρή συμμετοχή και ο άπορος πολίτης πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη υποχρεωτικά. Μπορώ να σκεφτώ και άλλα αν και με αυτά για αρχή θα τα πάμε μια χαρά. Αυτό πρέπει να είναι το βασικότερο μέλημά μας μετά το
    υποχρεωτικό ξήλωμα όλου του πολιτικού συστήματος όπως το ξέραμε. Αυτό και μόνο αυτό όλα τα υπόλοιπα είναι "τρίχες κατσαρές". Δεν είμαι ούτε οικονομολόγος - ούτε γιατρός - ούτε δικηγόρος ένας απλός Έλληνας πολίτης είμαι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. maresei pou exoume...epignosi tou xepoulimatos ke tou kindynou...alla synexizoume tin EPANASTASI TOU FB.ETSI THA PESEI O ,,,GAP,,,;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτος ο δικοματισμος εχει καταστρεψει την ελλαδα μας εχουν μπερδεψει τα μπουτια δεν ξερουμε πιος ειναι ικανος για τι..? υπαρχουν και αλλα κομματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κανε το Αλμα πιο Γρηγορα απο την Φθορα.
    ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ (με κραυγαλαια ορατο τον γνωστο στόχο) η Χρεοκοπημένο με μαθηματική ακρίβεια η Μοντέρνα μηχανική παραγωγή χρήματος & οι μηχανισμοί του.
    Το παρόν οικονομικό σύστημα καταρρέει με επιταχυνόμενο ρυθμό &
    η προοπτική μιας Παγκόσμιας Ανεργίας & Αποσταθεροποίησης είναι πιθανόν να έλθει σε πρωτοφανή κλίμακα.
    Τα "μεταλλαγμένα" και "αναβαθμισμένα" χρηματοπιστωτικά "προϊόντα" του Απληστου Αδηφάγου Νομισματικου Συστήματος..
    στην Ξεφρενη Κουρσα τους... την περασμενη δεκαετια..μας φερανε στα σημερινα ΧΑΛΙΑ...
    γιατί πρέπει να τα παρακολουθούμε..ακολουθούμε..την οικονομικη αναγκη αγορας&πωλησης προιοντων και υπηρεσιων ανεξαρτητως ποιοτητας και σπαταλης..
    Ετσι στην αφθονια της ανεπαρκειας..κρατουνται επιτηδες ωστε να εξασφαλιζεται το Κερδος στην εξισωση ζητησης και προσφορας.
    σε πρωτη προτεραιοτητα το Κερδος.υποδηλωνοντας την απεριοριστη διαφθορα στον κοσμο λογο της αναγκης εισοδηματος..
    και η χειραγωγηση καλα κρατει το συστημα των τραπεζων να ελεγχουν την οικονομια προς οφελος των Εταιριων που απαρτιζουν την ΙΣΧΥ του ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.
    και στο τέλος να τα αποδεχόμαστε μη μπορώντας να τα αντιμετωπίσουμε..
    και αυτό τώρα λέγετε ανάπτυξη ? η αδιέξοδος ? (που αν σταματηση η καταναλωση καταρεει ολο το συστημα αυτο.)
    Παγκόσμια κοινωνική αναταραχή προκαλεί το αυξημένο κόστος ζωης ...
    Παράλληλα ο Καπιταλισμός ολοένα και ..απογειώνεται θρασιτατα...ενω οι πτωχεύσεις πάνε "σύννεφο"..!!
    Μήπως έφτασε το τελος του...που θα μας βρει πάλι απροετοίμαστους χωρίς κανένα σχέδιο μετάβασης..!
    σε Διαφορετικές συνθήκες διαβιωσης&ζωης..
    ενω αρχιζουμε να αντιλαμβανομαστε το ποσο εξαρτομαστε απολυτα απο το περιβαλλον.οχι μονον λογο των αναγκαιων προς το ΖΗΝ οπως τροφιμα,αερα,νερο.
    Με τα σημερινά δεδομένα σε καμία περίπτωση η αναπτυξη δεν συμβάλει στην δυναμικη ισσοροπια & ευημερία των λαών. (κακη χρηση)
    Απλά επιταχύνει την ανισσοροπια τους.
    Εξαφανίζοντας την μεσαία τάξη των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πως να γινει αυτο το ΑΛΜΑ..κατω απο την πιεση και ενισχυση της "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ" που αντικατεστησε το "παντων χρηματων μετρον Ανθρωπος" με το "παντων Ανθρωπων μετρον χρημα".
    Η κριση της ΕΡΓΑΣΙΑΣ επιφερει αναγκαστικα την ΚΡΙΣΗ του ΚΡΑΤΟΥΣ και της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    Κανενα πιθανο Πολιτικο σχεδιο δεν μπορει να σταματησει η να αντιστρεψει αυτην την διαδικασια..που σε ενα ποιο Προχωρημενο σταδιο η Κρατικη διοικηση θα Αποσυντεθει, ο Κρατικος μηχανισμος θα καταντησει μια Διεφθαρμενη "κλεπτοκρατια"..
    Η ανακοινωση της Manpower Inc. που ητανε ο στρατηγικος συνεργατης του Παγκοσμιου φορουν 2011 στο Νταβος
    ελεγε πως καθως αυτη η πραγματικοτητα θα γινεται ολο και ποιο αισθητη θα βιωσουμε το περασμα απο τον Καπιταλισμο στον ΤΑΛΕΝΤΙΣΜΟ.(talentism)
    Μια εποχη που συγκριτικο πλεονεκτημα θα ειναι το ατομο & οι δυνατοτητες του..ΟΧΙ το ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το προβλημα στην Ελλαδα ειναι η Εξαπάτηση ειπε ο Σουηδος δημοσιογρφος..! (εξιδανικεύτηκε.. λεω εγω)
    αλλα απο οτι "δειχνει" το πραμα κανενας δεν Παει φυλακη & τα κλεμμένα δεν επιστρέφονται..οπότε βρίσκω πολύ εκλογικευμένη την διοργάνωση συνέντευξης τύπου την 3/3 για την επισημοποίηση της αίτησης για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου.Ε.Λ.Ε. με παράλληλη ανακοίνωση των αρχικών υπογραφών Ελλήνων και Ξένων που στηρίζουν την Πρωτοβουλία. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί στο διαδίκτυο χώρος για την συλλογή υπογραφων..
    ΜΠΑΣ & ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ...ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ.
    ..αλήθεια ποσο "καυτη ειναι η πατατα της εξουσιας"..γιατι σημερα ο κ.Μανος σε καποιο καναλι ειπε οτι το Πασοκ μονο με τα ευκολα του Μνημονειου "καταπιανεται"...& με την αμολυβδη στα 1.80..!=...620 δρχ/λιτρο.. ?
    με γνώμονα πως το ποσό ευάλωτες ειναι οι Χρεωμένες πολιτικές να μετατραπούν σε δόλιες…σε μια Ζωη που αν την “βλεπεις απο κοντά” ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ..ενώ από “Μακριά” ειναι ΚΩΜΙΚΗ…
    ένα ενδιαφέρων γκάλοπ θα ήτανε αν ρωτούσε (ποιος είναι ο ΣΚΟΠΟΣ-ΖΩΗΣ ..του καθένα μας)..αν & ειναι προβλέψιμες & αναμενόμενες οι απαντήσεις.. θα έχουν μια κοινή βάση-ΑΦΕΤΗΡΙΑ..που αν μη τι άλλο ΠΟΣΟ “ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΜΕΝΗ”..ειναι σημερα αυτη..η “αφετηρια”..
    Στα 258 δις euro ειναι ο δανεισμος των επιχειρ.& νοικοκυρ. με “κοκκινα” πανω απο 28 δις…που ειναι το 11% ..ενω το ανωτατο οριο των τραπεζων ειναι το 15%.(..!..)
    …. αν γινουν ολα κοκκινα δεν θα ειμαστε “ασορτί” και με τον Πρωταθλητη μας.?..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;
    Το πρόβλημα για το διεθνές κεφάλαιο ήτανε ότι κινδύνευε να χάσει τα λεφτά του επειδή η Ελλάδα δεν θα μπορούσε μέσα στο 2010 να πληρώσει τις τρέχουσες δόσεις των δανείων της. Τα ελληνικά ομόλογα θα μετατρέπονταν σε κουρελόχαρτα στα χέρια τους. Κάτι έπρεπε να κάνουν για να μη χάσουν τα λεφτά τους και να σώσουν δήθεν την Ελλάδα!
    Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ.
    Αποφάσισαν το εξής απλό σχέδιο, αφού βρήκαν τους κατάλληλους ανθρώπους να το εκτελέσουν. Δάνεισαν στην Ελλάδα 110 δις. Ευρώ με τη βασική υποχρέωση με αυτά τα λεφτά να πληρώσει τις δόσεις των δανείων της. Τα δάνεισαν δηλαδή τη μία ημέρα (τμηματικά) για να τα πάρουν πίσω την άλλη! Που είναι το μεγάλο κόλπο; Παίρνουν επιτέλους πίσω, έντοκα τα παλιά τους λεφτά, που φοβόντουσαν μήπως τα χάσουν, και το κυριότερο: Διασφαλίζουν τώρα στο ακέραιο τα καινούργια λεφτά που μας δανείζουν (110 δις.) με το περιβόητο μνημόνιο. Τώρα πλέον δεν κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους γιατί έχουν υποθηκευμένη την Ελλάδα (με αγγλικό δίκαιο, μέχρι και την Ακρόπολη!)
    Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
    Μετά την αφαίμαξη του εισοδήματος του ελληνικού λαού για την αποπληρωμή των δόσεων στους δανειστές μας, αφού επιστρέψουμε όλα τα δανεικά και με τη συνδρομή των 110 δις. του μνημονίου, πάλι θα είμαστε καταχρεωμένοι από τα τοκοχρεολύσια των 110 δις! Τότε όμως θα σταματήσουν να μας δανείζουν, θα μας οδηγήσουν στη χρεωκοπία και φυσικά θα κάνουν χρήση των ξεδιάντροπων όρων του μνημονίου για κατάσχεση αντί πινακίου φακής του δημόσιου πλούτου, δηλαδή των μέχρι τώρα ακατάσχετων: Πετρέλαια, ορυκτά κ.α.
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
    Το διεθνές κεφάλαιο κατάφερε με τους εγκάθετούς του στην Ελλάδα, α) να ξεζουμίσει τον ελληνικό λαό παίρνοντας πίσω με ληστρικά επιτόκια όλα τα κεφάλαιά του και β) να οικειοποιηθεί με το έτσι θέλω τα ελληνικά πετρέλαια και τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΘΑΝΟΣ ΝΙΣΕΛΙ .ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΝΟΟΤΡΟΠΟΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.ΠΟΙΟΣ ΗΡΩΑΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΡΧΗΓΟΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ, ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ;ΜΑΘΑΜΕ ΣΤΑ ΡΟΥΣΦΙΕΤΙΑ,ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΑΝΕΧΩΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΑΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ,ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΑΨΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ.ΚΙ ΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ,ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ,ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΕΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]