Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μάχη της ψήφου


Είκοσι μόλις μέρες απέμειναν μέχρι τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Εκλογές «ανεπιθύμητες» και ιδιόμορφες. «Ανεπιθύμητες» υπό το πρίσμα ότι όλοι θα ήθελαν αυτές οι εκλογές να ήταν όχι περιφερειακές, αλλά βουλευτικές για να πάνε να ψηφίσουν «δαγκωτό» εναντίον της κυβέρνησης του Παπανδρέου - «Τσολάκογλου» και να απαλλάξουν τη χώρα από αυτά τα μισητά όργανα του ξένου και του ελληνικού κεφαλαίου – και μάλιστα των πιο επιθετικών κύκλων του. Δυστυχώς, η ώρα της απαλλαγής του ελληνικού λαού από την πιο μισητή κυβέρνηση που πέρασε από αυτήν τη χώρα δεν ήρθε ακόμη – και ούτε φυσικά θα έρθει μόνο με την ψήφο.
Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι και ιδιόμορφες από πολλές πλευρές. Δεν είναι σαν τις δημοτικές εκλογές μέχρι τώρα. Ο κόσμος αισθάνεται ότι αυτή η γιγάντωση σε έκταση και πληθυσμό των δήμων μέσω του «Καλλικράτη» αποσκοπεί ουσιαστικά στο να γίνουν οι δήμοι πιο ακαθόριστοι και απόμακροι από τους δημότες, ώστε να διευκολυνθεί η μετατροπή τους σε πιο αποτελεσματικά όργανα εφαρμογής της ακραίας αντιλαϊκής και επιθετικής πολιτικής της πανηγυρικά εκλεγμένης κυβέρνησης Παπανδρέου. Ο λαός σύντομα θα μισεί τους δήμους το ίδιο με τη «μαφία» του συνασπισμού ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - ΔΝΤ, πράγμα το οποίο επιθυμεί σφοδρότατα η κυβέρνηση Παπανδρέου προκειμένου να περνάει την επαίσχυντη πολιτική της από πολλά κανάλια και ταυτόχρονα να διασπά τη λαϊκή οργή εναντίον της σε πολλούς αποδέκτες. Σε πρώτη φάση, αυτή η μετάλλαξη των δήμων οδηγεί σε μια πρωτοφανή αδιαφορία για τις δημοτικές εκλογές, η οποία βεβαίως ευνοεί αντικειμενικά την κυβέρνηση. Ευτυχώς όμως ο Γ. Παπανδρέου, ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι δεν συγκροτήθηκε από τα κοινοβουλευτικά κόμματα κανενός είδους μέτωπο κατά του μνημονίου υποτέλειας ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - ΔΝΤ, δήλωσε αλαζονικά ότι νίκη των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ισοδυναμεί με έγκριση της πολιτικής της κυβέρνησης.
Η δήλωση αυτή κάλυψε εν μέρει την αντιπολιτευτική ανεπάρκεια των κοινοβουλευτικών κομμάτων που τάσσονται κατά του μνημονίου. Προκάλεσε απευθείας τους ψηφοφόρους, ένα τμήμα των οποίων αφυπνίστηκε πολιτικά. Πόσο μεγάλο είναι βεβαίως αυτό το τμήμα, θα το δούμε στις κάλπες και μόνο. Άλλωστε την αντικαπιταλιστική Αριστερά αυτό μόνο εμμέσως την αφορά. Είτε συγκροτούσαν είτε όχι «αντιμνημονιακό» αριστερό μέτωπο το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝ και οι διαφωνούντες με το μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ, δεν επρόκειτο ποτέ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συμμετάσχει σε αυτό. Άλλος είναι ο δικός μας ρόλος. Δεν υπήρξε ποτέ στόχος μας η αναζήτηση λύσεων βελτίωσης της κατάστασης εντός του συστήματος. Γι’ αυτό και πορευόμαστε δύο δεκαετίες τώρα έναν εξαιρετικά δύσβατο πολιτικό δρόμο που για την ώρα έχει μικρή πολιτική ανταπόκριση, χωρίς αυτό να μας αποθαρρύνει. Αλλού αναζητούμε εμείς τους συμμάχους μας, όχι στο κοινοβούλιο. Επειδή όμως εμείς έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης, το μνημόνιο της κυβέρνησης των Κουίσλινγκ του ΠΑΣΟΚ δεν μας προκάλεσε κανενός είδους κατάθλιψη. Οργή και βαθύ ταξικό μίσος μας προκάλεσε. Πάθος για αγώνα με στόχο την άμεση ει δυνατόν ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, μας προκάλεσε.
Εμείς δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Όσο και αν σιχαινόμαστε τον Γ. Παπανδρέου - Τσολάκογλου, ξέρουμε πολύ καλά ότι όσο αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι να είναι στους Αμερικάνους, δεν θα μπορούσε ποτέ να μας επιβάλει το μνημόνιο, αν δεν συμφωνούσε η Μέρκελ, άρα και ολόκληρη η ΕΕ. Η ίδια η ΕΕ είναι σήμερα ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ που μάλιστα πάει να γίνει χειρότερο και από το ... ορίτζιναλ! Η ΕΕ δεν έχει καμιά σχέση με την «Ευρώπη των λαών» που ονειρεύονταν κάποιοι αφελείς. Είναι ένας βρικόλακας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου που μόνο με το αίμα των ευρωπαίων εργαζομένων τρέφεται. Η επιβολή πανευρωπαϊκής λιτότητας αποδεικνύει ότι όλες ανεξαιρέτως οι ευρωπαϊκές αστικές τάξεις προσπαθούν ενωμένες να συντρίψουν τα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα. Η αλήθεια είναι ωμή: από τη στιγμή που μας επιβλήθηκε το μνημόνιο ως επιλογή της ΕΕ, δεν μπορεί να υπάρξει απαλλαγή από το μνημόνιο χωρίς καθολική ρήξη με την ΕΕ, έξοδο από το ευρώ και πιθανότατα άμεση έξοδο και από την ΕΕ. Εμείς αυτό το μήνυμα –με το οποίο εμφανώς δεν συμφωνεί κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα– θα μεταφέρουμε και στις κάλπες. Από εκεί και πέρα, οφείλουμε να έχουμε πλήρη και καθαρή εικόνα και του εκλογικού μας στόχου.
Στις εκλογές αυτό που μετράει είναι οι ψήφοι. Η αποτίμηση όλης της πολιτικής, οργανωτικής, αγωνιστικής και εκλογικής δραστηριότητάς μας γίνεται σε ψήφους και μόνο σε ψήφους. Στη συγκεκριμένη μάχη, οι ψήφοι κρίνουν την επιτυχία, την πρόοδο, την οπισθοδρόμηση ή την αποτυχία μας. Γι’ αυτό και τώρα απαιτείται μια ιδιαίτερη μάχη συγκέντρωσης ψήφων, στην οποία πρέπει να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις το επόμενο εικοσαήμερο. Τη μάχη θα τη δώσουμε σε όλη την Ελλάδα, με εξαιρετικές οικονομικές θυσίες. Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Πρέπει να κάνουμε κι εμείς τα πάντα για να αγγίξουμε το μέγιστο των σημερινών δυνατοτήτων μας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. " ... δεν μπορεί να υπάρξει απαλλαγή από το μνημόνιο χωρίς καθολική ρήξη με την ΕΕ, έξοδο από το ευρώ και πιθανότατα άμεση έξοδο και από την ΕΕ. Εμείς αυτό το μήνυμα –με το οποίο εμφανώς δεν συμφωνεί κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα– θα μεταφέρουμε και στις κάλπες. Από εκεί και πέρα, οφείλουμε να έχουμε πλήρη και καθαρή εικόνα και του εκλογικού μας στόχου.
    Στις εκλογές αυτό που μετράει είναι οι ψήφοι... Γι’ αυτό και τώρα απαιτείται μια ιδιαίτερη μάχη συγκέντρωσης ψήφων"

    Να! Και άλλη μια ψηφοθηρεύουσα γραφή!! Να μαζευτούμε όλοι, να ψηφίσουμε, να ξαναγίνουμε όπως πάντα χίλια κομμάτια και όπως πάντα, η ποσοστιαία αναλογία θα βγάλει πρώτο το σημερινό δεύτερο. Που θα γίνει - το επιδιώκει - ξανά πρώτος, έπειτα δεύτερος και πάει λέγοντας.

    Η ψήφος δεν είναι ούτε η λύση, μήτε η απάντηση σε μια (υποθετικά) απίθανη συμμαχία τύπου "οικουμενικής". Τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα.

    Μια η λύση και μια η απάντηση. Μαζική και πλήρης αποχή. Ούτε άκυρο, ούτε λευκό. Ένας χαιρετισμός από μακριά με ανοιχτά τα δάκτυλα της παλάμης ... δια χαιρετισμούς εις τον πλάτανο της φιλτάτης ΕΕ. Η σκιά του μας προστατεύει, λεφτά μας δανείζει, όπλα να αγοράζουμε, πόλεμο μας φτιάχνει με τους γείτονες.

    Ψηφίστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε Κυπριανε Χριστοδουλιδη,

    οση αγωνια εχεις με αυτους που θα ψηφισουν,αλλη τοση αγωνια εχουν αλλοι με αυτους που δεν θα ψηφισουν!!
    Τις τεκμηριωσεις μας τις εχουμε γραψει,δεν χρειαζεται να τις επαναλαβουμε!!
    Παρολο που εμενα προσωπικα η "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" δεν μου γεμιζει το ματι και μαλλον "κομμουνιστικοφερνει", αν απαιτηθει να γινουμε χιλια κομματια προκειμενου να αποτυπωθουν τα πραγματικα και οχι τα πλασματικα ποσοστα των κοινοβουλευτικων κομματων,τοτε καποτε και καποιοι θα πρεπει να κανουν την αρχη!
    Διοτι οσο και να υποστηριξεις την αποχη,καποτε θα λαβεις την αποφαση να ψηφισεις!!Εισαι σιγουρος πως το 80% αποχης θα λαβει σωστες αποφασεις για το μελλον της χωρας την ωρα που θα κληθει να ψηφισει πραγματικα??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε ΓΜ,

    Δεν είμαι ούτε του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν είμαι κανενός. Είμαι του απλού πολίτη, που, όπως όλοι, "ψυχανεμίζεται".

    Ναι, το 80% να μην ψηφίσει και "επανάσταση", όπως αυτή που περιμένουν εκείνοι που μας φόρτωσαν τους λαθραίους, να μη είναι άλλη από αυτή : Τη μαζική αποχή από την κάλπη της απάτης.

    Τι περιμένουμε να βγάλει άλλο, εκτός από τα γνωστά του παρελθόντος. Όχι στο δικομματισμό, στο δικομματισμό και δώσ΄του δικομματισμό, φώναζε η "εδώ Πολυτεχνείο" για να γίνει στο τέλος η δική μας ευρωπαϊκή ιέρεια του δικομματισμού.

    Καλώς και ο κ. Παπαθεμελής. Ψημένος στα πολιτικά και τώρα μετανοημένος. Αλλά αμετανόητος στην κάλπη και στην ψήφο. Αντί να γίνει ο πρωτοπόρος της καταγγελίας αυτής της φαυλότητας, μπαίνει και πάλι στο χορό της κάλπης και της ψήφου. Και σαν αυτόν, πόσοι άλλοι, ευελπιστούντες "οράματα και θάματα"

    Θαύμα και όραμα ήταν αυτό του Μακρυγιάννη, αλλά οι επιτήδειοι της ψήφου και της κάλπης το έφεραν στα δικά τους τα μέτρα. Και όταν του ζήτησαν ψήφο, για κάποιο θέμα, τους γύρισε την πλάτη λέγοντας : Ποιο σύνταγμα και τι σύνταγμα; Κουρελόχαρτο το κάνατε (δεν ακολουθώ κατά γράμμα αυτά που είπε), βρείτε τα εσείς που το κάνατε έτσι.

    Μας τον θυμίζουν τον Μακρυγιάννη, για να έχουν πατριωτικό άλλοθι. Αλλά είναι σκάρτοι όσοι το κάνουν. (Δεν γενιβραβεύουνκεύω).

    Για ποιά ψήφο να μιλήσουμε πάλι και για ποιά πολιτική; Η παγίδα της ψήφου είναι καλά στημένη, όταν άνθρωποι με νούν και γνώση, γίνονται δυδστυχώς όργανα του συστήματος και το επιβραβεύουν κατερχόμενοι με πολλά υποσχόμενο πολιτικό πρόγραμμα. Περιμένουν να δρέψουν ψήφους για να φτιάξουν τα πράγματα, λες και ήταν τόσο βλάκες αυτοί που μας το έφεραν : Τα σκαμνιά να σηκωθούν να βαρέσουν τα θρονιά!

    Μια είναι η απάντηση και μοναδική η λύση : Όχι στην απάτη της κάλπης (αυτής της συγκεκριμένης κάλπης) και στη διαβουκόληση της ψήφου. Διέξοδος άλλη δεν υπάρχει και ας γράφουν ό,τι θέλουν οι επιδοτούμενοι μουτζούρηδες των Εξαρχείων και η υποκουλτούρα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε ΓΜ,

    Δεν είμαι ούτε του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν είμαι κανενός. Είμαι του απλού πολίτη, που, όπως όλοι, "ψυχανεμίζεται".

    Ναι, το 80% να μην ψηφίσει και "επανάσταση", όπως αυτή που περιμένουν εκείνοι που μας φόρτωσαν τους λαθραίους, να μη είναι άλλη από αυτή : Τη μαζική αποχή από την κάλπη της απάτης.

    Τι περιμένουμε να βγάλει άλλο, εκτός από τα γνωστά του παρελθόντος. Όχι στο δικομματισμό, στο δικομματισμό και δώσ΄του δικομματισμό, φώναζε η "εδώ Πολυτεχνείο" για να γίνει στο τέλος η δική μας ευρωπαϊκή ιέρεια του δικομματισμού.

    Καλώς και ο κ. Παπαθεμελής. Ψημένος στα πολιτικά και τώρα μετανοημένος. Αλλά αμετανόητος στην κάλπη και στην ψήφο. Αντί να γίνει ο πρωτοπόρος της καταγγελίας αυτής της φαυλότητας, μπαίνει και πάλι στο χορό της κάλπης και της ψήφου. Και σαν αυτόν, πόσοι άλλοι, ευελπιστούντες "οράματα και θάματα"

    Θαύμα και όραμα ήταν αυτό του Μακρυγιάννη, αλλά οι επιτήδειοι της ψήφου και της κάλπης το έφεραν στα δικά τους τα μέτρα. Και όταν του ζήτησαν ψήφο, για κάποιο θέμα, τους γύρισε την πλάτη λέγοντας : Ποιο σύνταγμα και τι σύνταγμα; Κουρελόχαρτο το κάνατε (δεν ακολουθώ κατά γράμμα αυτά που είπε), βρείτε τα εσείς που το κάνατε έτσι.

    Μας τον θυμίζουν τον Μακρυγιάννη, για να έχουν πατριωτικό άλλοθι. Αλλά είναι σκάρτοι όσοι το κάνουν. (Δεν γενιβραβεύουνκεύω).

    Για ποιά ψήφο να μιλήσουμε πάλι και για ποιά πολιτική; Η παγίδα της ψήφου είναι καλά στημένη, όταν άνθρωποι με νούν και γνώση, γίνονται δυδστυχώς όργανα του συστήματος και το επιβραβεύουν κατερχόμενοι με πολλά υποσχόμενο πολιτικό πρόγραμμα. Περιμένουν να δρέψουν ψήφους για να φτιάξουν τα πράγματα, λες και ήταν τόσο βλάκες αυτοί που μας το έφεραν : Τα σκαμνιά να σηκωθούν να βαρέσουν τα θρονιά!

    Μια είναι η απάντηση και μοναδική η λύση : Όχι στην απάτη της κάλπης (αυτής της συγκεκριμένης κάλπης) και στη διαβουκόληση της ψήφου. Διέξοδος άλλη δεν υπάρχει και ας γράφουν ό,τι θέλουν οι επιδοτούμενοι μουτζούρηδες των Εξαρχείων και η υποκουλτούρα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Φαίνονται άλλωστε πόσο ευγενείς και αξιοπρεπείς είναι, όταν βρωμίζουν κι αυτοί τους τοίχους με τις αφίσες της βλακείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εθνικη μας ομηρεια των εθελοδουλων πολιτικαντηδων της Θρακης εξαγεται ως υποδειγμα πλεον σε ολη την Ελλαδα!

    Ευγε λοιπον!Ψηφιστε και δωστε εξουσια σε μισελληνες αλλοδαπους εποικιστες ωστε να μας διαταζουν ωσαν μειονοτητες συνταγματικες και μεσα στο σπιτι μας...

    Αληθεια τι δουλεια εχουν ξενα κομματα και κρατικοι αξιωματουχοι σε εσωτερικες διαδικασιες της ελληνικης πολιτειας;Επεκτεινουν το υποδειγμα των Τουρκων στη Θρακη;

    ""Σε συσκεψη που οργανωθηκε απο τον συνδυασμο ΠΟΛΗ ΦΩΣ και την υποψηφια δημαρχο Κηφισιας Αγγ. Συνοδινου μιλησε ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ συνδυασμου ΑΧΜΕΤ GIZELI.
    Παραβρεθηκαν δεκαδες οικονομικοι μεταναστες της περιοχης,ενω την εκδηλωση τιμησαν o ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΝΤΕΡΒΙΣΙ και ο προεδρος του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ του Σοσιαλιστικου Κομματος Αλβανιας ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ MOURATI.

    Η αγγ. Συνοδινου ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ οτι ο δημος Κηφισιας θα σκυψει στα προβληματα ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και την ενδυναμωση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ των ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ τους με τις δημοτικες υπηρεσιες."" {ΠΗΓΗ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17-10 ΣΕΛΙΔA 32}

    Φανταστειτε ,αν στην Θρακη με μια ανθελληνικη θρησκευτικη μειονοτητα οι ελληνες (και ιδιως πολιτικοι) βρισκονται σε πολιτικη ομηρεια,τι εχει να γινει προσεχως σε πολιτικη εθελοδουλεια υποψηφιων και ομηρεια ημων των ελληνων με δεκαδες εθνοτικες-θρησκευτικες μειονοτητες (μισελληνων και πολεμοχαρων Βαλκανιων,Ασιατων και Αφρικανων) ,που κατασκευαζουν οιονει συνταγματικα οι πολιτικοι ,σε ολη τη χωρα και ιδιως στην Αθηνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε Κυπριανε Χριστοδουλιδη,

    στα περισσοτερα που γραφεις συμφωνω αλλα με
    μονο δυο παρατηρησεις,

    1)διαβαζοντας το σχολιο σου, θεωρω πως καταλαβες ενα απο τα ελαχιστα εξωκοινοβουλευτικα κομματα που θεωρω προσωπικα ως λυση για το μελλον του τοπου
    2)Νομιζω οτι εχουμε διαφορα οχι μονο ως προς την οπτικη γωνια της συμμετοχης ,ή οχι, στις εκλογες,αλλα και σε θεμα ψυχολογιας!!
    Μου δινεις την εντυπωση οτι δεν πιστευεις και δεν ελπιζεις σε τιποτα,οποτε γιατι να αγωνιζεται καποιος!!
    Οφειλουμε να ελπιζουμε για το καινουργιο ,για το διαφορετικο!!
    Δεν μπορω να διανοηθω οτι δεν ελπιζω!!
    Θα αισθανομουν νεκρος!!!!
    Δεν χρειαζεται να ειμαστε μοιρολατρες και ματαιοδοξοι,διοτι πιστευω οτι αυτο κανει τα πραγματα πολυ χειροτερα!!
    Χρειαζεται να εχουμε ανοικτο μυαλο!!
    Εχω την αισθηση οτι και το 80% να μην ψηφισει, δεν θα ιδρωσει ο δικομματισμος και γενικα το πολιτικο συστημα!!Μπορει να προβληματιστει,αλλα δεν προκειται να αλλαξει τιποτα!!
    Δυστυχως δεν εχουμε την πολυτελεια του χρονου!!Βρισκομαστε στο συν 5 και οχι στο παρα 5!!
    Και οταν αναφερομαι στον δικομματισμο,αναφερομαι και στους δηθεν "ανεξαρτητους" ,που καθε αλλο παρα ανεξαρτητοι ειναι!!

    ΥΓ: δεν υπεννοησα ποτε οτι ανηκεις στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ANTAΡΣΥΑ είναι οι αληταράδες που (μεταξύ άλλων) πρωτοστατούσαν στις λεηλασίες και τις καταστροφές του Δεκεμβρίου 2008. Μην το αρνηθεί κανείς τους, διότι ακόμα έχω στα χέρια μου φέιγ βολάν του αναρχικού αυτού σχηματισμού που προτρέπει και άλλους να πάρουν μέρος.
    Συνεπώς, η όποια άποψή τους πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε ΓΜ,

    Γράψατε αυτό : "Μου δινεις την εντυπωση οτι δεν πιστευεις και δεν ελπιζεις σε τιποτα,οποτε γιατι να αγωνιζεται καποιος!!",

    και σας απαντώ :

    " Έστι δέ πίστις ελπιζομένων υπόστασις, πραγμάτων έλεγχος ου βλεπομένων".

    Αλίμονο αν δεν πίστευα και τρισαλίμονο αν δε ήλπιζα. Τι; Θα καθόμουν να γράφω για να περνώ την ώρα μου ή μήπως για να δείξω ότι ξέρω να διατυπώνω τους συλλογισμούς και τις σκέψεις μου;

    Θα καθόμουν ήσυχος "στα αυγά μου", θα άφηνα τους τηλεοπτικούς αστέρες να με διδάσκουν με όλα αυτά που νύχτα και ημέρα μας γανώνουν το μυαλό και πέρα από όλα, την "πάρτι" μου θα κύτταζα. Πώς να βολευτώ και να βολέψω τους δικούς μου ρίχνοντας βέβαια και την ψήφο μου.

    Δεν το έκανα ποτέ, τα μάζευα όμως όλα σιγά-σιγά και τώρα που το ποτήρι ξεχείλισε και ο κόμπος έφτασε στο χτένι - δεν νομίζω να το αμφισβητείτε - δεν άντεξα. Όπως δεν άντεξα και μια άλλη φορά και μου έκλεισαν κατάμουτρα όλες τις πόρτες.

    Κανείς πρέπει να μιλεί και να γράφει όταν υπάρχει λόγος, όταν διακυβεύονται κρίσιμα πράγματα. Αυτή ήταν η αρχή μου και αυτή ακολουθώ. Αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να γράφω και ουδείς άλλος.

    Γι΄αυτά που πιστεύω γράφω και γι΄ αυτά που ελπίζω, επιμένω και υπομένω. Και οπωσδήποτε, δι΄ εμέ, τούτα δεν είναι κοπανιστός αέρας σαν τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" των μεγάλων.

    Και ναι, σωστό είναι αυτό που γράφετε : "Οφειλουμε να ελπιζουμε για το καινουργιο ,για το διαφορετικο". Αλλά οι πολιτικές ελπίδες ήταν και είναι πάντα φρούδες, διότι ποτέ δεν αποτελούν "υπόσταση των ελπιζομένων". Το δε περισσότερο, ούτε και έλεγχο των "ου βλεπομένων" . Αν ήταν, τουλάχιστον ένας από τους τριακοσίους του Κοινοβουλίου θα τα είχε βροντήξει και θα σηκωνόταν να φύγει. Δεν το έκανε ουδείς. Άρα, καλύτερα την κίβδηλη και φθοροποιό πολιτική "πίστη" να την πετάξουμε στα σκουπίδια.

    Από αυτή χάθηκε ο Ελληνισμός της Μικρασίας, αυτή μας έρριξε στην αλληλοσφαγή, αυτή πρόδωσε την Κύπρο, αυτή μας καθιστά υποτελείς στα στίφη των λαθραίων, οι οποίοι, αν η καλλικράτεια αναμέτρηση δεν δείξει μηδενική προσέλευση ψηφοφόρων, θα μας μάθουν τι σημαίνει διαφορετικότητα.

    Με αυτή τη δημοκρατία και την πολιτική της σαχλαμάρας - είναι η πολιτική "πίστη" - πάμε να γίνουμε Ellada made in USA και Europe. Λαμπρά παραδείγματα! Γέμισαν τον πλανήτη με πτώματα και τώρα μας έρχονται με διακηρύξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή είναι η κάλπη τους, αυτή η ψήφος τους, αυτή και η δημοκρατία τους.

    Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να τους τα πετάξουμε στα μούτρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]