Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η παγίδα της ψήφου...


Δεν είμαι κανενός. Είμαι του απλού πολίτη, που, όπως όλοι, "ψυχανεμίζεται". Ναι, το 80% να μην ψηφίσει και "επανάσταση", όπως αυτή που περιμένουν εκείνοι που μας φόρτωσαν τους λαθραίους, να μην είναι άλλη από αυτή: Τη μαζική αποχή από την κάλπη της απάτης.
Τι περιμένουμε να βγάλει άλλο, εκτός από τα γνωστά του παρελθόντος. Όχι στο δικομματισμό, στο δικομματισμό και δώσ΄του δικομματισμό, φώναζε η "εδώ Πολυτεχνείο" για να γίνει στο τέλος η δική μας ευρωπαϊκή ιέρεια του δικομματισμού.
Καλώς και ο κ. Παπαθεμελής. Ψημένος στα πολιτικά και τώρα μετανοημένος. Αλλά αμετανόητος στην κάλπη και στην ψήφο. Αντί να γίνει ο πρωτοπόρος της καταγγελίας αυτής της φαυλότητας, μπαίνει και πάλι στο χορό της κάλπης και της ψήφου. Και σαν αυτόν, πόσοι άλλοι, ευελπιστούντες "οράματα και θάματα"
Θαύμα και όραμα ήταν αυτό του Μακρυγιάννη, αλλά οι επιτήδειοι της ψήφου και της κάλπης το έφεραν στα δικά τους τα μέτρα. Και όταν του ζήτησαν ψήφο, για κάποιο θέμα, τους γύρισε την πλάτη λέγοντας : Ποιο σύνταγμα και τι σύνταγμα; Κουρελόχαρτο το κάνατε (δεν ακολουθώ κατά γράμμα αυτά που είπε), βρείτε τα εσείς που το κάνατε έτσι.
Μας τον θυμίζουν τον Μακρυγιάννη, για να έχουν πατριωτικό άλλοθι. Αλλά είναι σκάρτοι όσοι το κάνουν.
Για ποιά ψήφο να μιλήσουμε πάλι και για ποιά πολιτική; Η παγίδα της ψήφου είναι καλά στημένη, όταν άνθρωποι με νούν και γνώση, γίνονται δυδστυχώς όργανα του συστήματος και το επιβραβεύουν κατερχόμενοι με πολλά υποσχόμενο πολιτικό πρόγραμμα. Περιμένουν να δρέψουν ψήφους για να φτιάξουν τα πράγματα, λες και ήταν τόσο βλάκες αυτοί που μας το έφεραν: Τα σκαμνιά να σηκωθούν να βαρέσουν τα θρονιά!
Μια είναι η απάντηση και μοναδική η λύση : Όχι στην απάτη της κάλπης (αυτής της συγκεκριμένης κάλπης) και στη διαβουκόληση της ψήφου. Διέξοδος άλλη δεν υπάρχει και ας γράφουν ό,τι θέλουν οι επιδοτούμενοι μουτζούρηδες των Εξαρχείων και η υποκουλτούρα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Φαίνονται άλλωστε πόσο ευγενείς και αξιοπρεπείς είναι, όταν βρωμίζουν κι αυτοί τους τοίχους με τις αφίσες της βλακείας.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καλά τα λες κ. Χριστοδουλίδη, αλλά, λες να ιδρώσει το αυτί τους αν η αποχή φτάσει το 80%; Θα μοιράσουν το υπόλοιπο 20% σε ποσοστά μεταξύ τους, γιατί "δεν μπορεί η χώρα να οπισθοδρομήσει εξ αιτίας των ανεύθυνων πολιτών" (θα μας πούνε), κι όλα καλά κι όλα ωραία. Και θα μας κουνιέται κι ο Γιωργάκης ότι πήρε 40-45%, άρα έχει λαϊκή εντολή. Είναι ψεύτες και κλέφτες και υποκριτές, αυτό είναι αποδεδειγμένο. Μήπως τελικά η παγίδα είναι η αποχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτες οι εκλογες θα ειναι για γερα νευρα!!
    Εμεις που θα ψηφισουμε ,θα εχουμε το αγχος για το ποσοστο των Ελληνων που δεν θα ψηφισουν και αντιστροφως!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]