Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δρομολογούν νέες αυξήσεις ΦΠΑ

Στα μέσα Νοεμβρίου προβλέπεται να κατατεθεί στην Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο και θα φέρει αλλαγές τόσο στην φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων όσο και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και στον Κώδικα βιβλίων και στοιχείων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Κ. Παπακωνσταντίνου το νέο αυτό νομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση των συντελεστών φορολογίας των διανεμόμενων κερδών και αδιανέμητων κερδών, ανακατατάξεις των συντελεστών ΦΠΑ, αλλαγές στη φορολογία της υπεραξίας των μετοχών καθώς και την αναδιάρθρωση των φοροελεγκτικών και φοροεισπρακτικών υπηρεσιών.

Το υπουργείο Οικονομικών από την μεριά του θέτει και το ζήτημα έκτακτης ρύθμισης για τον συμψηφισμό των οφειλών επιχειρήσεων που υποχρεώνονται να καταβάλλουν ΦΠΑ για ποσά που δεν έχουν εισπράξει.

Πιο συγκεκριμένα φαίνεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον Ειδικό φόρο κατανάλωσης με αύξηση του ποσοστού πάγιου φόρου στα τσιγάρα αφού μετά από έρευνα φάνηκε πως η μείωση της κατανάλωσης κατά 15%-20% όσο και η μείωση της αγοραστικής κίνησης ακριβότερων τσιγάρων μείωσαν κατά πολύ τα έσοδα του κράτους. Οι αλλαγές αυτές θα δρομολογηθούν μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επιπλέον, σχεδιάζεται η πτώση του συντελεστή ΦΠΑ ορισμένων ειδών πρώτης ανάγκης από την χαμηλότερη τιμή 11% που βρίσκεται τώρα στο 6%. Ενώ παράλληλα προβλέπεται και αύξηση του χαμηλού συντελεστή του ΦΠΑ από το 11% στο 12% για την πλειονότητα των προϊόντων κ υπηρεσιών. Παράλληλα βλέπουμε όλα τα είδη πολυτελείας να αυξάνουν την τιμή του συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 23%.

Τέλος, αποφασίστηκε η αλλαγή στην φορολόγηση των μερισμάτων αφού τα φορολογούμενα με συντελεστή 40% κέρδη του μερισματούχου έχουν ήδη φορολογηθεί με 24% στην πηγή. Επίσης ο φόρος στα κέρδη των επιχειρήσεων τα οποία επενδύονται ξανά αναμένεται να μειωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2011 αγγίζοντας έτσι το 20% από το 24 στο όποιο βρίσκεται σήμερα.


Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]