Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η χώρα πνίγεται, αλλά ο Γιώργος... κολυμπάει

  • Μεγάλες εξελίξεις αναμένονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων
  • Μελέτη του ΔΝΤ επιβεβαιώνει πως η κήρυξη πτώχευσης ρίχνει κυβερνήσεις. Γι αυτό επικηρύχθηκε η λέξη "πτώχευση" και "βγήκαν" οι "καλοθελητές" και απειλούν;
  • Ο Γιώργος Παπανδρέου ξέρει να κρατάει την ψυχραιμία του με πρόγραμμα κανό και "απλωτών" στις θάλασσες της χώρας
Συχνές επαφές με τους διαπραγματευτές Ελλάδας και ΠΓΔΜ για την ονομασία έχει ο Μάθιου Νίμιτς, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του, ο οποίος άφησε ανοιχτό το πότε θα καλέσει σε επίσημη συνεδρίαση ο μεσολαβητής του ΟΗΕ.
Την ίδια στιγμή ο Αντόνιο Μιλόσοσκι επιβεβαίωνε ότι η χώρα του «δέχεται ισχυρές διεθνείς πιέσεις για επείγουσα επίλυση του προβλήματος» και κατηγορούσε την Ελλάδα για έλλειψη πραγματισμού.
Πριν από λίγες ημέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ, είχε δηλώσει ότι επίκειται η λήψη δύσκολων αποφάσεων για τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, στον οποίο, όμως, έδειξε και το καρότο: «Ενα αξιόλογο μέλλον στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».
Σερβικά ΜΜΕ την περασμένη εβδομάδα,επικαλλούμενα σκοπιανές πηγές (αμέσως μετά τη συνάντηση τους Σέρβου Πρωθυπουργού με τον Ν.Γκρουέφκσι έκαναν λόγο για επίτευξη συμφωνίας στο Σκοπιανό
Χθες ο ανταποκριτής τους ΑΝΤ1 και της "Καθημερινής" έκανε λόγο επίσης για συμφωνία στο όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη".
Πληροφορίες επιμένουν πως ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι "χειροπιαστό" και πως οι Σκοπιανοί εγείρουν αντιρρήσεις σε επιμέρους θέματα (ονομασία εθνικότητας, γλώσσας κλπ), δέχονται όμως μια μικρή προσθήκη (ενός επιθετικού προσδιορισμού) στην ονομασία εφόσον δεν θα απαιτείται η αλλαγή του ονόματος στο εσωτερικό της χώρας καθώς και η αλλαγή της ονομασίας στις διμερείς σχέσεις με όσες χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει τη fyrom με το όνομα "Μακεδονία"...
Το ΔΝΤ με έρευνά του γνωρίζει πως "πτώχευση" θα ρίξει τον Γιώργο στον κάλαθο των αχρήστων
Η Ιστορία δείχνει ότι όσες κυβερνήσεις παίρνουν την απόφαση να οδηγήσουν τη χώρα σε πτώχευση το "πληρώνουν" ακριβά...
Μελέτη για λογαριασμό του ΔΝΤ σε 22 κρατικές χρεοκοπίες που συνέβησαν από το 1980 μέχρι το 2003 δείχνει ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι κυβερνήσεις κατέρρευσαν λίγους μήνες μετά, ενώ οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι που διαχειρίστηκαν τις διαδικασίες εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο.
Σύμφωνα με τη μελέτη, σε 19 περιπτώσεις χωρών για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία εκλογικών αναμετρήσεων, το κυβερνών κόμμα μετά τη χρεοκοπία ηττήθηκε στις εκλογές στις 18 περιπτώσεις!
Ενα επιπλέον εύρημα της μελέτης είναι ότι το κυβερνών κόμμα έχασε σε μέσο όρο το 16% της δύναμής του στις εκλογές που ακολούθησαν, με τα ποσοστά σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπερνούν ακόμη και το 40%.
Όταν δεν πετάει, κολυμπάει!
Στις ελάχιστες ώρες που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει κυβερνητικές υποχρεώσεις και απομακρύνεται από την Αθήνα για ξεκούραση, προτιμά να… κουράζεται με το αγαπημένο του χόμπι: το κανόε καγιάκ. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξέκλεψε λίγες ώρες από το φορτωμένο πρόγραμμά του και βρέθηκε στον Πόρο με τη σύζυγό του, κυρία Αντα Παπανδρέου.
Απόγευμα Σαββάτου επιδόθηκε στο αγαπημένο του καλοκαιρινό σπορ διασχίζοντας με το κανό του το στενό μεταξύ Πόρου και Γαλατά, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, καθώς ελάχιστοι λουόμενοι και ένοικοι του ξενοδοχείου κατάλαβαν ότι ο αθλητής που συναγωνιζόταν το… ταχύπλοο πλοίο της γραμμής ήταν ο Πρωθυπουργός παρ΄ ότι νωρίτερα τον είχαν εντοπίσει στην παραλία.
Ενημερωμένοι για την άφιξή του αλλά και υποψιασμένοι για την αγάπη του προς το συγκεκριμένο σπορ, οι άνθρωποι του ξενοδοχείου είχαν κάνει τις προηγούμενες ημέρες επισκευές στα δύο κανό που διέθεταν, ένα κόκκινο και ένα λευκό. Ο κ. Παπανδρέου τα επιθεώρησε όταν αποφάσισε να εξασκηθεί στο αγαπημένο του άθλημα, όμως τελικά προτίμησε ένα άλλο, χρώματος πορτοκαλί, που κατέφτασε σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Saab ειδικά για την περίσταση. Αφού το συναρμολόγησε με κινήσεις έμπειρου κωπηλάτη, το έριξε στη θάλασσα, ανέβηκε επάνω του και ξεκίνησε το σύντομο ταξίδι στο στενό που σχηματίζεται μεταξύ Πόρου και Ερμιόνης.
Έμπειρος κωπηλάτης μπορεί να είναι, έμπειρος κολυμπητής μπορεί να είναι, έμπειρος ποδηλάτης σίγουρα δεν είναι, ενώ έμπειρος πολιτικός αν και είναι...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]