Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα βαδίζει προς επανάσταση

  • Η Ελλάδα βαδίζει προς επανάσταση. Δεν ξέρω τι είδους επανάσταση, αλλά προς επανάσταση που θα εκφράσει απόλυτα τους πολίτες και κανέναν άλλον...
Αν είχαμε στρατιωτικό παρακράτος όπως παλιά, τώρα αναμφίβολα θα είχαμε χούντα. Δεν έχουμε, αλλά επειδή το καθεστώς είναι πια μη αντιπροσωπευτικό του λαού και επειδή όλος ο καθεστωτισμός έχει μαζευτεί απέναντι (από δημοσιογράφους, μέχρι Καρατζαφέρη-Μητσοτάκη), αναπόφευκτα θα έρθει κάποιας μορφής εξέγερση. Όχι πια από το στρατό, αλλά από τον ίδιο το λαό.
Πολιτικοί κοινωνιολόγοι χωρίς μεταπολιτευτικά κόμπλεξ θα μπορούσαν να πουν ότι αυτό δεν έχει μεγάλη διαφορά το ένα από το άλλο, διότι και τα στρατιωτικά κινήματα προϋποθέτουν μια δεκτικότητα του λαού σε μια τέτοια επέμβαση. Όμως σε όρους πραγματικής πολιτικής κάνει τεράστια διαφορά. Μια γνήσια λαϊκή εξέγερση χωρίς τη συμμετοχή του στρατού είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ από κάθε οπτική. Ιστορική, πολιτική, κοινωνιολογική. Δεν μπορεί να την πλήξει καμία πολιτική ορθότητα, τουλάχιστον όχι άμεσα. Μπορεί βέβαια να τη συκοφαντήσει – και θα το κάνει – αλλά αυτό θα είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Ο συνταξιούχος που παίρνει στο κυνήγι το βουλευτή ή τον υπουργό έχει κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση που δεν έχει ο συνταγματάρχης.
Ευτυχώς λοιπόν που ζούμε σε εποχές χωρίς (επίσημο) παρακράτος και η επανάσταση θα είναι γνήσια.
Το λαϊκό αίσθημα δεν θα ικανοποιηθεί αυτή τη στιγμή με τίποτε ψεύτικο, όπως θέλει να νομίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, που πιστεύει ότι θα του δώσει μερικούς πολιτικούς στη φυλακή για εκτόνωση και θα τελειώσει...
Η μπάλα θα πάρει πρώτα από όλα τον ίδιο, διότι σήμερα αυτός είναι ο πιο στυγνός εκπρόσωπος του καθεστωτισμού.
Όσο πιο βαθιά θα είναι η σήψη του συτήματος και η καταπίεση ενάντια στην εξέγερση – είτε σε επίπεδο προπαγάνδας, είτε σε επίπεδο καταστολής – τόσο πιο έντονο και ριζικό θα είναι το αίτημα αλλαγής και τόσο πιο απότομο το ξέσπασμα της επανάστασης.
Οι συνθήκες ωριμάζουν. Όσοι έχετε διαβάσει Λένιν ετοιμαστείτε για μερική διάψευση των όσων έχετε διαβάσει, γιατί αυτή εδώ η επανάσταση δεν θα μοιάζει με τις άλλες.
Θα είναι γνήσια!
Αναγνώστης


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Τι έχετε πάλι με τον Καρατζαφέρη ρε;; Έλεος πλέον...!! Τι σας εξιτάρει ρε: τα 16χρονα του τΣΥΡΙΖΑ, το "υπάρχει λύση"-κεντρικός σχεδιασμός-(δικτατορία του προλεταριάτου) ΚΚΕ ή ο χαμένος συμμαθητής του Jeffry ο Σαμαράς..;;; Έλεος πλέον ρε... Ο μόνος που είχε να πει 2 προτάσεις για να επαναφερθεί η οικονομία ήταν ο Καρατζαφέρης ρε (ένας από τους λίγους που έχουν εργαστεί σ' εκείνο το κοινοβούλιο), οι υπόλοιποι το βιολί τους...

    Και όσο για τις επαναστάσεις... επειδή είναι πολλοί σήμερα που τις ονειρεύονται... προσέχτε μήπως τα όνειρά σας τα καπηλευτούν διάφοροι (ΝΑΤΟ, Τουρκία, διάφοροι εξουσιαστές ντόπιοι-ξένοι, στρατός) όπως πάντα γινόταν προς ίδιον όφελος. Απαιτείται δυναμικότητα αλλά και νηφαλιότητα, όχι όπως παιδιαρισμοί π.χ. ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το θεμα ειναι τι ειδους επανασταση και απο ποιον.
    αν ειναι μπολσεβικικη επανασταση των αναρχοκομουνιστων και εγκαθιδρυση σοβιετικου καθεστωτος, οχι ευχαριστω...
    εμεις θα παμε τοτε με το σαπιο συστημα και εναντιον των αναρχομπολσεβικων.
    αν ειναι εθνικιστικη επανασταση που θα γκρεμισει το σαπιο καθεστως και θα ξεριζωσει επιτελους τον καρκινο της αριστερας τοτε θα την υποστηριξουμε και θα παμε μαζι της.
    θελει πολυ μεγαλη προσοχη,σοβαροτητα και διακριση ποιος ειναι τι, και που το παει, και οχι αηντε γιουργια κατεβαινουμε ολοι στους δρομους, και μας καπελωνουν οι αναρχοαριστεριστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ;
    ΠΟΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ;
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;
    ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΩ ΕΓΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΛΙΜΑΡΙ ΡΕ;
    ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ;

    ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΓΥΡΝΑ ΠΛΕΥΡΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδη δεν ειμαστε Κιργισταν, και υπαρχουν ακομη ιδιωτικες καταθεσεις στις τραπεζες και γεματα πορτοφολια στις τσεπες των πολιτων
    Μια ειναι η επανασταση που μπορει να κανει ο Ελληνας αυτη τη στιγμη.
    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστά το λες ανώνυμε 2:15. Η επανάσταση του καναπέως, θα μας αποφέρει στο τέλος, την δισύλλαβη κατάληξη της λέξης. Και τότε, ούτε καταθέσεις, ούτε πορτοφόλια θα υπάρχουν, αφού θα έχουν εξαχθεί καταλλήλως από αυτούς που ολοκληρώνουν το έργο τους (δήλωση Πεταλωτή: "Η κυβέρνηση συνεχίζει και ολοκληρώνει το έργο της")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν ξερω τι και πως θα αλαξει αυτο το τοπο.αυτο που ξερω ειναι πως πρεπει να γινει επιτελους κατι.αρκετο καιρο οι ελληνες καθονται με σταυρομενα χερια.πρεπει η εξουσια να περασει σε χερια ελληνων.που αγαπανε αυτη τη χωρα.ειτε με πολεμο ειτε με καποιο ειδος επαναστασης η ελλαδα θα περασει απο πεινα.το κακο που εχει ριζωσει ειναι μεγαλο κ πραγματικα λυπαμαι που ζω κ βλεπω τετοια πραγματα.σε πετανε απο το σπιτι σου με τα παιδια στην αγκαλια σου για 500 ευρω κ αυτοι που μας κυβερνανε εχουν ΚΛΕΨΕΙ τα εκατ.και κυκλοφορουνε ελευθεροι.πληρωνουμε διοδια για δρομους που υπηρχαν 50 χρονια πριν κ ειναι ακομα στην ιδια κατασταση με τοτε.μας εχουνε μαθει πως χωρις την απατη δεν πας μπροστα κ η λαμογια ειναι χαρισμα.ελπιζω σαν λαος που καταγεται απο τοσο συμαντικους ανθρωπους,να ξυπνησουμε και να γινουμε μια γροθια για να ζησουμε εμεις τα παιδια μας κ οι ηλικιομενοι γονεις μας μια ζωη που μας αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ,
    ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ..
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΝΑ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΉΣΟΥΜΕ" ΑΛΛΑ ΠΩΣ;
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΟΥΤΕ ΡΟΥΘΟΥΝΙ..
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.. ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ 3ΜΗΝΟ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ 'ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ' ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

    ΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ Δ.Ε.Κ.Ο ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΡΑΓΚΟ..
    ΟΥΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ.. ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΡΑΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ.. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΑ ΑΡΧ..Α ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ..
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]