Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να "διαλυθούν" τα κόμματα επιθυμεί η Διαμαντοπούλου...

  • ...και διαχωρίζει τις πολιτικές δυνάμεις σε "σοβαρές" και μη, προβοκάροντας και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ!
  • Ποτέ δεν περίμενα να συμφωνήσω με δηλώσεις της κυρίας Διαμαντοπούλου, αλλά η ζωή έρχεται να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά το λεχθέν: "ποτέ μην λες ποτέ"
Από τον Γιώργο Δημητράκη
Με σημερινές δηλώσεις της, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κουβέλη και των άλλων τριών βουλευτών τονίζοντας ότι «είναι πολύ θετικό και κρίσιμο να υπάρξει μια Αριστερά με σοβαρό λόγο». Επίσης θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει να απευθυνθεί κάπου» και υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον ένα από τα πλέον αντιδραστικά σχήματα του Κοινοβουλίου: «Δεν θα με ενοχλούσε καθόλου να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια σοβαρή Αριστερά, με ακροατήριο στην ελληνική κοινωνία, παρά να απορροφώνται από έναν αντιδραστικό λόγο διάφορες κατά βάση ακραίες και α-πολιτικές τάσεις».
Επίσης, η έχουσα και αρχηγικές βλέψεις υπουργός δεν βλέπει ενδεχόμενο συνεργασίας ενός τμήματος του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Κουβέλη διότι «οι φυγόκεντρες τάσεις του ΠαΣοΚ αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο κοντά στο ΚΚΕ, παρά στους ανανεωτικούς της Αριστεράς» ενώ λέει ότι προτάσεις της για την αναμόρφωση της εκπαίδευσης "είναι πιο κοντά με τις αντίστοιχες της Αριστεράς, παρά με εκείνες που διατυπώνονται από μια μεγάλη μερίδα του ΠΑΣΟΚ".
Τι καταλαβαίνει κανείς από αυτά;
1. Ότι η κ. Διαμαντοπούλου δεν μπορεί να... κρυφτεί από την πολλή χαρά ή επίτηδες κάνει αυτές τις δηλώσεις για να "κάψει" οποιαδήποτε προοπτική επιτυχίας του εγχειρήματος Κουβέλη, εμφανίζοντας τον ως δεκανίκι ή έστω ως εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς στο βάθος βλέπει ανταγωνιστικά την παρουσία του στον ίδιο χώρο.
2. Κάνει μια ανεπίτρεπτη παρέμβαση στα εσωτερικά άλλου κόμματος ευχόμενη "να διαλυθεί" ο ΣΥΡΙΖΑ!
3. Προσπαθεί να προβοκάρει μια μεγάλη μερίδα του ΠΑΣΟΚ εμφανίζοντας την "κοντά στο ΚΚΕ", επειδή διαφωνεί με κρίσιμες επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής. Δείχνει να "φωτογραφίζει" πρωτίστως τους τρεις διαγραφέντες βουλευτές, Σακοράφα, Δημαρά και Οικονόμου. Ανάλογα εκφράζεται για τη στάση "μιας μεγάλης μερίδας του ΠΑΣΟΚ" αναφορικά με τη δική της πολιτική στο υπουργείο Παιδείας. Ωσάν να εύχεται δηλαδή η κ. Διαμαντοπούλου τη "διάλυση" και του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας εμμέως πλην σαφώς έναν οριζόντιο διαχωρισμό μεταξύ "σοβαρών" και "μη σοβαρών" πολιτικών δυνάμεων. Ε, από το χώρο της δεξιάς στους "σοβαρούς" προφανώς θα περιλαμβάνει τη φίλη της της Ντόρα Μπακογιάννη...
Μόνο τυχαία δεν βγαίνει μπροστά σε αυτό το παιχνίδι, που υπονομεύει και το ίδιο της το κόμμα αλλά εξυπηρετεί άλλα πολιτικά συμφέροντα, η υπουργός Παιδείας... και φυσικά με τις επιλογές της και το γενικότερο έργο της στο υπουργείο Παιδείας, υποθέτω πως κατατάσσει τον εαυτό της στην μη σοβαρή πολιτική...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Κωνσταντίνε,

    προσπάθησα να σου στείλω ένα email μέσω από την επιλογή Contact me, και ήταν αδύνατο. Βγάζει συνέχεια λάθος και ούτε λέει στον χρήστη ποιο είναι το λάθος ώστε να το διορθώσει.

    Μπορείς σε παρακαλώ να δημοσιεύσεις κάποιο απλό αξιόπιστο email για να επικοινωνεί κανείς μαζί σου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΣΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΥ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παγκοσμιοποιηση και η νεα ταξη πραγματων ΤΡΕΜΕΙ τη συντεταγμενη κοινωνια, τα φιλοσοφικα πολιτικα και οικονομικα ρευματα γιατι παρα τον ευνουχισμο της Δημοκρατιας και τον εκφυλισμο της, πεταξε το δολωμα σε καποιους ¨κομματικους'για να δρασουν λαμογιστικα και να απαξιωθουν τα κομματα... Αντ αυτου θετουν τις αργυρωνητες ΜΚΟ και "ομαδες πολιτων" ανησυχουντων κλπ κλπ και για να ελεγξουν τη λαικη οργη και να σκεφτουν πρινα απο μας για μας...Για το καλο μας... Οσο κι αν διαφωνουμε με τη λειτουργια των κοματων οσο κι αν διαφωνουμε με τη λειτουργια του πολιτευμεατος μονο ισχυρη συσπειρωση σε σχηματισμους που θα επιβαλλει και εσωτερικα τη βουληση μονο αυτη μπορει να αποτρεψει τα τεκταινομενα σχεσια των μπιλτεμπεργκς, κισσιγκερ μπρζεζινσκι κλπ
    Ολα τα υπολοιπα που σερβιρονται ως προοδευτικα, εκσυγχρονιστικα κλπ πρεπει να αποφευχθουν ΑΜΕΣΑ. Δε θα βαζουμε μονοι μας της αλυσιδα και στο λαιμο μας εκτος απο την ομορφη μεγαλη μπαλα που μας κρεμασαν στα ποδια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]