Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολιτική και οικονομική ένωση των ευρωπαϊκών χωρών θέλει ο Σημίτης

  • Συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών προτείνει ο Σημίτης, για να κατορθώσει το πολιτικό σύστημα (της διαφθοράς) να διασωθεί και να μην γνωρίσει την τιμωρία που του επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός
Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο Σημίτης. Έχει άποψη ο πρώην πρωθυπουργός που δεν γνώριζε (κατά δήλωση του ιδίου) τι κάνανε οι υπουργοί του και οι άνθρωποι του απολύτου προσωπικού περιβάλλοντός του...! Ναι, στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί ακόμη και αυτό: να μιλάει εκείνος που (στην καλύτερη για τον ίδιο περίπτωση) δεν είχε ιδέα για όλα όσα συνέβαιναν ενώ ήταν πρωθυπουργός, ενώ δηλαδή είχε την πλήρη πολιτική (γιατί όχι και νομική;) ευθύνη για την πορεία της χώρας.
Ο άνθρωπος που έφερε την Goldman Sachs για να "τακτοποιήσει" λογιστικά την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, αυτός δηλαδή που είχε την έμπνευση της εξαπάτησης των ευρωπαίων, σήμερα δηλώνει πως είναι καλό για την Ευρώπη και τις χώρες που την αποτελούν, να ενοποιηθεί και να γίνει ένα κράτος!!! Φυσικά, γνωρίζει πως έτσι οι ελλειματικές συμπεριφορές των γηγενών(;) πολιτικών θα ξεχαστούν, αφού η νέα πρόκληση (πολιικά και οικονομικά) θα καταφέρει να "σβήσει τα ίχνη" των λαμογιών, που (και) ο ίδιος εξέθρεφε στην κυβέρνησή του... Με λίγα λόγια, ο πρώην πρωθυπουργός ζητά την συγκάλυψη του ανεπαρκούς (έως επικίνδυνου για τους πολίτες και την ίδια την ύπαρξη της χώρας) ελληνικού πολιτικού συστήματος, προκειμένου να διασωθούν οι κλέφτες, οι απατεώνες, τα κάθε είδους λαμόγια που με κάθε τρόπο κατάφεραν το ακατόρθωτο: να απειλείται η Ελλάδα με πτώχευση!!!
Έφτασε η ώρα για οικονομική και πολιτική ένωση των χωρών της Ευρώπης, λέει ο Κ.Σημίτης
Την εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση της Ελλάδας ανέδειξε τη θεσμική κρίση της ΕΕ εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με άρθρο του στο «Έθνος της Κυριακής».
«Η κρίση έδειξε ότι η λειτουργία της ΟΝΕ με βάση τους συμφωνημένους κανόνες δεν είναι αρκετή για να περιορίσει τους κινδύνους και να αποτρέψει αρνητικές επιπτώσεις στο ευρώ και στις οικονομίες των χωρών-μελών», τονίζει.
Προσθέτει, μάλιστα, πως «χρειάζεται να λειτουργούν μηχανισμοί αλληλεγγύης ή έστω διαχείρισης κρίσεων, ώστε να μην πληρώνουν μόνο ορισμένοι τις αδυναμίες του συστήματος».
«Οι προσπάθειες όλων των χωρών, είτε σε εθνικό επίπεδο, είτε σε υπερεθνικό επίπεδο, δεν πρόκειται να αποδώσουν αποτελέσματα, αν ο τρόπος λειτουργίας της ΟΝΕ βασίζεται στις μακρόσυρτες και πολύπλοκες συνεννοήσεις της διακυβερνητικής συνεργασίας. Χρειάζεται ένα ενιαίο κέντρο οικονομικής πολιτικής», αναφέρει.
Και συνεχίζει: «Χωρίς πρόοδο προς την οικονομική και πολιτική ενοποίηση η ΟΝΕ δεν θα διαθέτει ιδέες και μέσα για να αντιμετωπίζει τις παγκόσμιες εξελίξεις, να έχει λόγο στον διεθνή διάλογο και να παίζει ρόλο στη διαμόρφωση της επιθυμητής τάξης πραγμάτων».
Για τον Κώστα Σημίτη μονόδρομος για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι οι συνεχείς περικοπές των κρατικών δαπανών και η εφαρμογή του σταθεροποιητικού προγράμματος, με τις αναπροσαρμογές του προς μία δικαιότερη κατεύθυνση για τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενείς, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Χαρακτηρίζει, μάλιστα, εσφαλμένη την άποψη που επικρατεί ότι σε περίπτωση μεγάλων δυσκολιών η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από την ΟΝΕ και να υποτιμήσει τη δραχμή.
«Οι κατά καιρούς διακινούμενες 'πληροφορίες' ότι χρεοκοπούμε και βγαίνουμε από την Ευρωζώνη εξυπηρετούν ετερόκλητα συμφέροντα και σκοπιμότητες και αντιστρατεύονται στις προσπάθειες της χώρας για σταθερότητα και ανάπτυξη», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.
Μάλιστα, εμφανίζεται αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την κρίση, τονίζοντας ότι «έχουμε και σε άλλες εποχές πετύχει να ξεπεράσουμε κρίσιμες καταστάσεις [...]. Η έξοδος από την κρίση εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τη δική μας δουλειά. Δεν πρόκειται να προκύψει χωρίς επίμονη και συνεχή προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε», καταλήγει.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]