Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το αποφάσισαν! Τελικά οι Γερμανοί θα μας βοηθήσουν

  • Η Μέρκελ έκανε πίσω όταν πήρε διαβεβαιώσεις από τον Γιώργο Παπανδρέου πως από τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν νέα φορολογικά (και όχι μόνο) μέτρα
  • Το «μυστικό» χρονοδιάγραμμα της Γερμανίας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλισης συνόδου κορυφής στις 10 Μάιου με θέμα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης με τίτλο "Νόμος για τη διατήρηση της σταθερότητας της νομισματικής ένωσης" περιλαμβάνει ένα άτυπο χρονοδιάγραμμα που να προβλέπει την ψηφοφορία με κρατών μελών του ευρώ σχετικά με την επικύρωση του σχεδίου στήριξης της Ελλάδας και η πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου.
Το έγγραφο αυτό, επίσης, επισημαίνει πως το ελληνικό κοινοβούλιο θα πραγματοποιήσει τη ψηφοφορία σχετικά με το 3ετές πρόγραμμα λιτότητας στις 6 με 7 Μάιου. Επισημαίνεται επίσης ότι οι συνομιλίες με το ΔΝΤ και την Επιτροπή της ΕΕ στην Αθήνα σχετικά με τον στόχο της οικονομικής ενίσχυσης θα πρέπει να ολοκληρωθούν στις 2 Μαΐου, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν τα αποτελέσματα αυτών των συνομιλιών στις 4 Μαΐου σε μια τηλεφωνική διάσκεψη.
Επίσης, άλλα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν πως υπάρχουν πολύ έντονες επαφές ανάμεσα στους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων για να συγκληθεί μία διάσκεψη της Ευρωομάδας σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 10 Μαΐου.
Πρόκειται για μία συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και θα είναι η πρώτη αυτού του είδους μετά από τη σύνοδο που έγινε στο Παρίσι το 2008 την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Στόχος της διάσκεψης θα είναι η ενεργοποίηση του σχεδίου βοήθειας της Ελλάδας με δάνεια ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης για το 2010 και περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαιώσουν ότι το αίτημα της Αθήνας είναι δικαιολογημένο.
Όπως δήλωσε και ο γενικός διευθυντής του τμήματος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Κομισιόν κ. Marco Buti, οι συζητήσεις προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Μαΐου. Ο αξιωματούχος, πρόσθεσε ότι το τριετές σχέδιο λιτότητας, που θα εξειδικεύει τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα για να μειώσει το υπέρογκο έλλειμμά της το 2011 και το 2012, αναμένεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.
Υπενθυμίζεται, πως δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ έχουν τονίσει πως η ευρωζώνη είναι έτοιμη να χορηγήσει στην Ελλάδα διμερή δάνεια έως τις 19 Μαΐου, ημερομηνία λήξης ελληνικού ομολόγου ύψους 8,5 δισ. ευρώ.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν τα αποτελέσματα αυτών των συνομιλιών στις 4 Μαΐου σε τηλεδιάσκεψη. Όπως σημειώνεται, το ελληνικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να ψηφίσει για το τριετές πρόγραμμα στις 6/7 Μαΐου.
Στο χρονοδιάγραμμα αυτό έχουν συμφωνήσει η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Στην ερώτηση, γιατί αποφάσισαν τελικά οι Γερμανοί να μας βοηθήσουν, η ερώτηση είναι απλή. Πήραν διαβεβαιώσεις και για νέα μέτρα από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου... Νέα μέτρα, σκληρότερα κατά των ελλήνων πολιτών. Κι εδώ πλέον γεννάται η απορία: Τελικά, η κυβέρνηση Παπανδρέου, κατά πόσο εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών; Πώς μπορεί, αλήθεια, να άγεται και να φέρεται, από την κάθε Μέρκελ (και τα πολιτικά συμφέροντά της) και να συνεχίζει να ζητάει ολοένα και περισσότερα μέτρα από τους έλληνες, δεν κάνει ούτε μία αναφορά για το ποιός πήρε τα λεφτά, πού πήγαν τα λεφτά, που ο ίδιος προεκλογικά έλεγε ότι υπάρχουν (αλλά δεν υπήρχαν); Πού είναι τα λεφτά, αλλά και ποιοί τα έκλεψαν κύριε Παπανδρέου; Πώς μπορείτε να ζητάτε από τους έλληνες να πληρώσουν την τρύπα που άφησαν οι επιτήδειοι, ενώ δεν έχετε κλείσει την τρύπα, αλλά και δεν έχετε πιάσει ούτε τους επιτήδειους...;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Νέα μέτρα, σκληρότερα κατά των ελλήνων πολιτών. Κι εδώ πλέον γεννάται η απορία: Τελικά, η κυβέρνηση Παπανδρέου, κατά πόσο εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    http://to84nhsi84tou84hliou.blogspot.com/2010/04/blog-post_8219.html

    Όλα τριγύρω αλλάζουνε αλλά κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές.

    Αντικατάσταση των αρχικών --Ν.Δ.-- με τα αρχικά --ΠΑ.ΣΟ.Κ.-- και αντίστροφα.

    Αθήνα 19/4/2008

    http://www.dikki.org/Docs/5_Sinedrio_Apofasi.asp

    Με την άγρια νεοφιλελεύθερη επίθεση η κυβέρνηση --Παπανδρέου-- δεν κάνει μια απλή διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος.

    Επιχειρεί να «καθαρίσει» το πεδίο από τα μεσαία και νέα εργατικά στρώματα που μετατοπίζονται πολιτικά και γνωρίζει καλά ότι θα συναντηθούν με την γενικευμένη κρίση που επέρχεται και μπορούν να προκαλέσουν το ισχυρό ρεύμα της ανατροπής του νεοταξικού καθεστώτος.

    Μπροστά στην επερχόμενη κοινωνική έκρηξη το --ΠΑ.ΣΟ.Κ.-- επιλέγει να επισπεύσει το ξήλωμα ολόκληρου του πλέγματος των μεταπολεμικών κοινωνικών κατακτήσεων και την επιβολή του νεοταξικού Μεσαίωνα.

    Συμπερασματικά, η κυβέρνηση --Παπανδρέου-- με την ουσιαστική συμπολίτευση της --Ν.Δ.-- προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις και να φέρει το παιχνίδι ''στο δικό της γήπεδο'', σπεύδει να μεταφέρει την κρίση στις πλάτες του λαού ώστε να τον εξοντώσει πριν προλάβει να εξεγερθεί και να επιβάλλει ''σιγή νεκροταφείου και γενικής ιδιώτευσης''.

    Back to the future.
    ==========================================================

    δεν κάνει ούτε μία αναφορά για το ποιός πήρε τα λεφτά, πού πήγαν τα λεφτά, που ο ίδιος προεκλογικά έλεγε ότι υπάρχουν (αλλά δεν υπήρχαν); Πού είναι τα λεφτά, αλλά και ποιοί τα έκλεψαν κύριε Παπανδρέου;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    http://to84nhsi84tou84hliou.blogspot.com/2010/04/blog-post_17.html

    Η διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κοινωτικών κονδυλίων από κυβερνητικά στελέχη δεν έγινε μόνο στα εξοπλιστικά, αλλά σε όλους τους τομείς (μίζες, μη επωφελείς συμβάσεις, πλαστά τιμολόγια, κομματικές προσλήψεις, πρόωρες συντάξιοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων με μεγάλες αποζημιώσεις και εφάπαξ, δάνεια, ταξίδια, επιδοτήσεις σε υμέτερους και Μ.Κ.Ο., έξοδα δεξιώσεων, χρηματιστήριο, ομόλογα, ξεπούλημα ζωτικών κρατικών οργανισμών μετά την απαξίωσή τους, οικονομικά επιδόματα σίτιση και υγειονομική περίθαλψη λαθρομεταναστών κ.α.).
    ==========================================================
    Πώς μπορείτε να ζητάτε από τους έλληνες να πληρώσουν την τρύπα που άφησαν οι επιτήδειοι, ενώ δεν έχετε κλείσει την τρύπα, αλλά και δεν έχετε πιάσει ούτε τους επιτήδειους...;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
    http://kostasxan.blogspot.com/2010/04/blog-post_8306.html

    Επειδή είμαστε δημοκράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]