Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ενδιαφέρον της οικογένειας Μητσοτάκη για τα Ελληνικά εδάφη

Ο Μ. Χριστοφοράκος μεσολάβησε για την αγορά αγροτεμαχίου στην Τήνο από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Προσωπικές σχέσεις, οι οποίες χρονολογούνται από το 2000 και εντεύθεν, διατηρούσε με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυρ.Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξετάζουν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ο κ. Μητσοτάκης προ εξαετίας φέρεται να αγόρασε τμήμα αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 24 στρεμμάτων στην Τήνο, στο οποίο και έχτισε πολυτελή εξοχική κατοικία.
Για την αγορά του ακινήτου λέγεται ότι υπήρξε διαμεσολάβηση των υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens κκ. Μ. Χριστοφοράκου και Διον. Δενδρινού, οι οποίοι, μέσω offshore εταιρείας με έδρα τον Αγιο Βικέντιο, είχαν επιδοθεί σε μπαράζ επενδύσεων στην κτηματαγορά, με πολυάριθμες αγορές ακινήτων τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά, όπως στην Αντίπαρο, στις Σπέτσες και στην Τήνο.
Στην φωτό δίπλα η κυρία Μπακογιάννη δίπλα στον κύριο Χριστοφοράκο
Τα δύο στελέχη της γερμανικής εταιρείας μάλιστα προχώρησαν στην κατασκευή όμορων εξοχικών κατοικιών στην περιοχή Τριαντάρος της Τήνου. Καθοριστικό ρόλο για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας στο νησί της Μεγαλόχαρης έπαιξε η κυρία Ελένη Δενδρινού, σύζυγος του στελέχους της Siemens, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Τήνο. Την περίοδο εκείνη η κυρία Δενδρινού, η οποία κατείχε υψηλόβαθμη θέση στο εν Αθήναις υποκατάστημα της Deutsche Βank, γνωρίστηκε και συνδέθηκε φιλικά με την πρώην σύζυγο του κ. Μητσοτάκη κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία επίσης εργάστηκε στη γερμανική τράπεζα.
Με την αγορά του οικοπέδου στη μαγευτική παραλία του Αγίου Πέτρου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, ο κ. Μητσοτάκης έγινε τακτικός επισκέπτης της Τήνου. Πολλές φορές τα καλοκαίρια εμφανιζόταν στο νησί παρέα με τους κκ. Χριστοφοράκο και Δενδρινό.
Προ εξαετίας μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στην ανέγερση εξοχικής κατοικίας, μετά την κατάτμηση του προνομιούχου αγροτεμαχίου. Κατασκευαστής του σπιτιού και εκ των συνιδιοκτητών του αγροτεμαχίου των 24 στρεμμάτων ήταν ο κ. Κ. Βαφειάδης. Ο ίδιος πολιτικός μηχανικός κατασκεύασε και τις εξοχικές κατοικίες των δύο στελεχών της Siemens στην περιοχή Τριαντάρος.
«Είχαμε ακούσει προ εξαετίας ότι στην περιοχή έχτιζε ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης» λέει ο δήμαρχος της περιοχής Εξωμβούργου της Τήνου κ. Π.Κροντηράς. «Πρόκειται για εξαιρετική περιοχή,η οποία τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επώνυμων οικογενειών της Αθήνας».
Το «πέτρινο εξοχικό» λέγεται ότι έχει περάσει στην κυριότητα της πρώην συζύγου του βουλευτή της ΝΔ κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ενώ ακόμη και τώρα γίνονται κατασκευαστικά έργα. Μάλιστα, στις προθέσεις της ιδιοκτήτριας, όπως λένε κτηματομεσίτες του νησιού, είναι να το πουλήσει έναντι υψηλού τιμήματος. «Εχει ακουστεί ότι ενδιαφέρεται να πουλήσει το ακίνητο και ήδη έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον πολλοί αγοραστές» προσθέτουν.
Σκοπιμότητες ή συμπτώσεις;
Στις 2 Ιουνίου 2008, δηλαδή ακριβώς πριν από ένα χρόνο, η κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου, κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Αθανασίου ότι:
* Ο Χριστοφοράκος, αφού προηγουμένως είχε συνομιλήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη, της έδωσε εντολή να παραδώσει οικοσκευή στο χωριό Γοργιανάδες Ευρυτανίας, στον Κώστα Λάππα. Το κόστος της παραγγελίας, ύψους 312.000 δρχ., χρεώθηκε στη Ζίμενς.
* Ο Χριστοφοράκος τής έδωσε τα απαιτούμενα μετρητά, τα οποία είχε λάβει προηγουμένως από τον κ. Μικέ, προϊστάμενο του λογιστηρίου της Ζίμενς, για να εξοφλήσει στον λογαριασμό της «BSH Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ» οικοσκευή που είχε παραγγείλει η Μαρέβα Μητσοτάκη, τότε σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.
* Τον Ιούνιο του 2007 ο Χριστοφοράκος της έδωσε εντολή να φροντίσει για τον εξοπλισμό δύο εκλογικών κέντρων του Κυριάκου Μητσοτάκη, πράγμα που έκανε, χωρίς όμως να γνωρίζει εάν τα τιμολόγια εξοφλήθηκαν και από ποιον.
* Η Ζίμενς προμήθευσε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για εκλογικό κέντρο της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά τα σχετικά τιμολόγια δεν ξέρει αν και από ποιον εξοφλήθηκαν.
* Με εντολή Χριστοφοράκου φρόντισε για τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό του μεσιτικού γραφείου της Αικατερίνης Μητσοτάκη, αλλά δεν γνωρίζει αν και από ποιον εξοφλήθηκαν τα τιμολόγια.
* Ο Χριστοφοράκος και τα παιδιά του πήγαν με ελικόπτερο στο Καρπενήσι για τον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη και η σχετική δαπάνη καταβλήθηκε από τη Ζίμενς.
Μετά από όλα αυτά το υπουργείο Εξωτερικών, του οποίου προΐσταται η Ντόρα Μπακογιάννη, χρειάστηκε τέσσερις ολόκληρες ημέρες για να ενημερώσει τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις κινήσεις του οικονομικού διευθυντή της Ζίμενς Χρ. Καραβέλα στην Ουρουγουάη! Το γεγονός ότι ο Καραβέλας διέφυγε στο εξωτερικό, αφού το σχετικό σήμα καθυστέρησε άλλη μια μέρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κρίνεται εντελώς τυχαίο...
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις αποκαλύφθηκε το νταραβέρι της Ντόρας με τη Ζίμενς, το γραφείο της υπουργού έσπευσε να εξοφλήσει λογαριασμούς που εκκρεμούσαν! Και κατόπιν απολύθηκε κάποια υπάλληλος επειδή «επέδειξε αμέλεια στην τακτοποίηση του χρέους»...
Θα αποφύγω τη σπέκουλα γύρω από τη σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη και ειδικότερα της Ντόρας Μπακογιάννη με τη Ζίμενς και τον Χριστοφοράκο. Και δεν θα εκλάβω εκ του πονηρού την τετραήμερη καθυστέρηση του υπουργείου Εξωτερικών να προχωρήσει το θέμα Καράβελα. Ξέρω ότι κάποιος υπάλληλος θα έφταιξε και πάλι...
Όμως η κακή λειτουργία μηχανισμών (είτε προσωπικών είτε κρατικών) στους οποίους προΐσταται η κυρία Μπακογιάννη αποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τις πολυδιαφημισμένες ικανότητες της σούπερ προβεβλημένης υπουργού Εξωτερικών. Η οποία, εκτός των άλλων, προορίζει εαυτήν ως διάδοχο του κ. Καραμανλή στην ηγεσία της Ν.Δ. και ως πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Ελλάδας!
Κι όλ' αυτά όταν, στην πιο επιεική γι' αυτήν περίπτωση, αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κουμαντάρει όχι μόνο το υπουργείο της, αλλά ούτε καν το προσωπικό της γραφείο...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]