Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για ένα μήνα θα γίνονται τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο!

Κλείνουν πάλι το Αιγαίο για... άσκηση

Σε πεδίο άσκησης των τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων θα μετατραπεί μεγάλο μέρος του Αιγαίου από σήμερα και μέχρι την 6η Ιουνίου, διάστημα κατά το οποίο η Άγκυρα διεξάγει γυμνάσια με τις επωνυμίες «Εφές» και «Ντενίζ Γκορντού».
Είναι μάλιστα ενδεικτικό των διαθέσεων της τουρκικής στρατιωτικής μηχανής το γεγονός ότι τα «εκπαιδευτικά» παίγνια αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου μια εβδομάδα πριν από την 15η Ιουνίου, οπότε και τίθεται σε ισχύ το τρίμηνο μορατόριουμ που επιβάλλει στην Ελλάδα και την Τουρκία να αναστείλουν τις μεγάλες ασκήσεις λόγω της τουριστικής περιόδου.
Για το επόμενο διάστημα, οι ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα διεξαχθούν σε έξι περιοχές εντός του FIR Αθηνών, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στο κεντρικό Αιγαίο και οι υπόλοιπες τέσσερις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στο πλαίσιο της «Εφές», οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προγραμματίζουν μεγάλη αποβατική ενέργεια στην περιοχή Ντογάν Μπέι.
Ανώτατες πηγές του Πενταγώνου επισημαίνουν ότι η δραστηριότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (στο πλαίσιο των σχεδιαζόμενων ασκήσεων στο Αιγαίο) προβλέπεται ιδιαιτέρως αυξημένη. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ημερησίως προγραμματίζονται περίπου 24 έξοδοι τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, από σήμερα και μέχρι την 6η Ιουνίου.
Πρόγευση των διαθέσεών τους έδειξαν οι Τούρκοι στρατηγοί χθες Τετάρτη, οπότε εκτυλίχθηκε άσκηση έρευνας και διάσωσης στην εναέρια και τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο. Σημειώθηκαν συνολικά εννέα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας (μη υποβολή σχεδίων πτήσεων), δεκαοκτώ παραβιάσεις της ζώνης του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις οι πιλότοι των ελληνικών μαχητικών αναγκάστηκαν να εμπλακούν σε εικονικές αερομαχίες με τους εισβολείς. Δέκα από τα 18 τουρκικά μαχητικά μπήκαν στο Αιγαίο οπλισμένα, ενώ παραβιάσεις καταγράφηκαν επίσης από ελικόπτερα αλλά και από ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας με δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Mas lipy o kolokotronis me aftous tous politikous pou exoume den ta exoume kallo mellon epitelous kapios prepi na ksipnisi ke na pari apofasi na analawi tin efthini ke to tharos na odigisi ton elliniko strato se ena gero ke astrapieo ktipima tis tourkias afti mono tin tinami tis lonxis ypologisoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]