Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΟΗΕ αναζητά διεθνή ηγέτη για να βγάλει από την κρίση τον πλανήτη!!!


Η παγκοσμιοποίηση

προ των πυλών!


Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν προειδοποίησε ότι μία σειρά από διεθνείς κρίσεις απειλεί τον κόσμο σε μία περίοδο που δεν υπάρχουν ηγεσίες για να αντιμετωπίσουν την αναταραχή.
Κατά την έναρξη της ομιλίας του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, είπε: «Αναγνωρίζουμε όλοι τους κινδύνους από την παρούσα κατάσταση. Αντιμετωπίζουμε διεθνή οικονομική κρίση. Διεθνή ενεργειακή κρίση. Διεθνή διατροφική κρίση. Αντιμετωπίζουμε επίσης μία κρίση διαφορετικού είδους...μία πρόκληση της παγκόσμιας ηγεσίας».

Όπως υπογράμμισε ο Μπαν Κι Μουν υπάρχει κίνδυνος εξαιτίας του γεγονότος ότι άρχισε να υπάρχει «εσωστρέφεια» σε χώρες σε μία περίοδο που οι διεθνείς προκλήσεις απαιτούν περισσότερο από ποτέ πολυμερείς λύσεις».
Απαιτείται διεθνής δράση για όλα από την επίλυση των κλιματικών αλλαγών μέχρι την μείωση της φτώχειας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο γ.γ. προειδοποίησε ότι η οικονομική κρίση που είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη στις προηγμένες οικονομίες απειλεί την αναπτυξιακή βοήθεια.
«Εάν υπήρχε ανάγκη ποτέ για έκκληση για συλλογή δράση, έκκληση για παγκόσμια ηγεσία, είναι τώρα», είπε ο Μπαν.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]