Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για Αφγανιστάν και S-400 με την Τουρκία


Δεν υπάρχει "σύνδεση" μεταξύ του S-400 και του Αεροδρομίου της Καμπούλ, δύο ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ σε δελτίο Tύπου του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας μετά την πρώτη προσωπική του συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, έδειξε ότι η θέση της Τουρκίας δεν είχε αλλάξει ως προς το πολιτικό αδιέξοδο που αφορά τους πυραύλους S-400, οι οποίοι οδήγησαν σε κυρώσεις των ΗΠΑ στην αμυντική βιομηχανία της.

"Εκφράσαμε τις ίδιες σκέψεις για τους S-400 στον πρόεδρο (Μπάιντεν) όπως είχαμε στο παρελθόν και εκφράσαμε τις ίδιες σκέψεις για τα F-35", ανέφερε ο Ερντογάν.

Το Πεντάγωνο απέβαλε την Τουρκία από το πρόγραμμα ανάπτυξης και κατασκευής των μαχητικών αεροσκαφών επόμενης γενιάς F-35 και επέβαλε κυρώσεις στον οργανισμό προμηθειών άμυνας ως αντίποινα για την απόκτηση των πυραύλων το 2019.

Οι S-400 αναφέρθηκαν στη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος. Το θέμα δεν ήταν πιθανό να προκύψει στη συνάντηση του Μπάιντεν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη, δήλωσε ο αξιωματούχος.

"Αυτό είναι ένα ζήτημα μεταξύ ημών και της Τουρκίας που σχετίζεται με το εθνικό μας δίκαιο. Δεν αναμένω ότι θα καλυφθεί στη σύνοδο κορυφής", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η Τουρκία πρόκειται να αναλάβει την ασφάλεια και τον έλεγχο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, αφού οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ολοκληρώσουν την απόσυρσή τους στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα έχουν μεταδοθεί. Η απόφαση θα ληφθεί από τον Ερντογάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες περιμένουν να ληφθεί, δήλωσε ο υπεύθυνος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας.

Πέτρος Κράνιας
Capital






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]