Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν προτείνει "Ομάδα Καυκάσου 6 χωρών"


Οι όροι για ομαλοποίηση σχέσεων Τουρκίας - Αρμενίας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Μπακού και Ερεβάν θα δημιουργήσει μια βάση για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

"Κατά τη διάρκεια της επίλυσης των προβλημάτων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, θα λάβουμε επίσης τα αντίστοιχα μέτρα. Υπάρχουν πολλά οφέλη για την Αρμενία από το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων", δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας στο κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν.

Όλες οι περιφερειακές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αρμενίας, και ολόκληρος ο κόσμος θα επωφεληθούν από την ειρήνη και την ηρεμία στον Καύκασο, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως γράφει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν δήλωσε πως: "όχι μόνο το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και όλες οι περιφερειακές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αρμενίας, και ο κόσμος θα επωφεληθούν από την ειρήνη και την ηρεμία στον Καύκασο".

Ο Ερντογάν πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν μετά από πρόσκληση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη Σούσα, πόλη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και αργότερα μετέβησαν στο Μπακού.

"Ως αποτέλεσμα της νίκης του Αζερμπαϊτζάν, η ειρήνη και η ηρεμία επικρατούν στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ", δήλωσε ο Ερντογάν, προτρέποντας τον κόσμο να μην καταγγέλλει τη νίκη των Αζέρων στην περιοχή. "Τα θετικά αποτελέσματα αυτής της νίκης θα παρατηρηθούν με την πάροδο του χρόνου", τόνισε ο πρόεδρος, εκτιμώντας τις προσπάθειες του Μπακού για ανοικοδόμηση της περιοχής.

"Σήμερα, είμαστε δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν με όλα μας τα μέσα. Ενημερώστε ολόκληρο τον κόσμο ότι θα είμαστε μαζί σας", είπε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, η νέα κατάσταση στον Καύκασο μπορεί να ωφελήσει και τους Αρμένιους, δήλωσε ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας την κοινή έκκληση της Άγκυρας και του Μπακού για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας έξι μερών με τη συμμετοχή όλων των περιφερειακών χωρών.

"Η Γεωργία είχε κάποια ερωτήματα σχετικά με αυτό. Στην τελευταία μου συνάντηση με τον πρόεδρο της Γεωργίας, εξήγησα πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία. Είπε ότι θα μελετήσει την πρόταση", είπε ο Ερντογάν.

Το άνοιγμα των συνόρων της Τουρκίας με την Αρμενία θα έχει σίγουρα θετικές συνέπειες για την τελευταία, είπε ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις του προς το Ερεβάν να ξεκινήσει μια νέα εποχή στον Καύκασο, ομαλοποιώντας τις σχέσεις της με το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία.

Επισημαίνοντας ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει κάνει τίποτα για να επιλύσει τη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ εδώ και 30 χρόνια, ο Ερντογάν τόνισε: "Το Καραμπάχ είναι επίσης ο τόπος όπου χάλασαν τα σχέδια εκείνων που βλέπουν τον κόσμο ως αρένα των πολιτικών και οικονομικών φιλοδοξιών τους".

Μετά την ολοκλήρωση του επίσημου προγράμματος, ο Ερντογάν και ο Αλίγεφ θα παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Τουρκίας με την Ουαλία για το Euro.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]