Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπάιντεν: Οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας πρέπει να είναι σταθερές και προβλέψιμες


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας πρέπει να είναι σταθερές και προβλέψιμες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Μπάιντεν δήλωσε στον Πούτιν ότι η ατζέντα του δεν είναι κατά της Ρωσίας.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι κατέστησε σαφές στον Πούτιν ότι θα συνεχίσει να θέτει στο τραπέζι τα θέματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ επίσης έθεσε το ζήτημα δύο "λανθασμένα" καταδικασθέντων Αμερικανών πολιτών, των Wheland και Reed.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης πως έκανε σαφές στον Ρώσο πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν τις προσπάθειες παραβίασης της δημοκρατικής κυριαρχίας της χώρας.

Συνεχίζοντας, ο Μπάιντεν δήλωσε πως οι δύο ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία να ξεκινήσει ένας διμερής διάλογος για τη σταθερότητα στον έλεγχο όπλων.

Ακόμη, ο Μπάιντεν τόνισε πως στις συζητήσεις με τον Πούτιν αφιερώθηκε πολλή ώρα στο ζήτημα της κυβερνοασφάλειας ενώ πρόσθεσε ότι συμφώνησαν να εργαστούν για να διασφαλίσουν ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου ανέφερε επίσης ότι συζήτησε για να βεβαιωθεί ότι η Αρκτική είναι ελεύθερη ζώνη ενώ εξέφρασε και την αμετάκλητη δέσμευση των ΗΠΑ για την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]