Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Δένδιας βρήκε τη… σημαία που έχασε ο Σημίτης στα Ίμια


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Το σύμπαν έχει τη σπάνια και ενίοτε μεταφυσική ιδιότητα να σε… προσγειώνει ανώμαλα. Να σε εκθέτει. Να σε αναγκάζει να δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τη ντροπή.

Ο Κώστας Σημίτης και οι διαχρονικοί… υμνητές του, είχαν μια ανεξήγητη αποστροφή για τα εθνικά χρώματα. Για τη σημαία. Στη δική τους κοσμοθεωρία, η αγάπη για την πατρίδα, ο συναισθηματικός πατριωτισμός, παρέπεμπε σε άκρα και γραφικότητες, ενώ εκείνοι τοποθετούσαν βολικά τον εαυτό τους στην πλευρά του ρεαλισμού.

Η εποχή Σημίτη, σκοτεινή και μοιραία για το εθνικό μέλλον, εκτός από τα οικονομικά σκάνδαλα και τη διαφθορά που τη χαρακτήρισαν, συνδέθηκε και με εθνικές υποχωρήσεις. Ατιμώσεις και ντροπές. Από την τραγωδία των Ιμίων, τη… σημαία που πήρε ο αέρας εκείνο το βράδυ, την παράδοση Οτσαλάν, το γκριζάρισμα του Αιγαίου, το αυτο-υπονομευτικό Ελσίνκι.

Πριν από μερικές μέρες, ο Κώστας Σημίτης πήρε… πληρωμένη απάντηση από τον Κώστα Καραμανλή, για την αποκρουστική προσπάθειά του να ξαναγράψει την Ιστορία, ψευδώς και υπέρ του. Η περήφανη στάση του Νίκου Δένδια δίπλα στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και το κύμα εθνικής αξιοπρέπειας που κινητοποίησε, λειτούργησαν ως χαριστική βολή για τους υμνωδούς του ενδοτισμού.

Είναι λες και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών βρήκε τη… σημαία που έχασε ο Κώστας Σημίτης στα Ίμια.

Υστερόγραφα






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολύ καλό ότι έκανε ο Δένδιας αλλά υπάρχουν αρκετές επιφυλάξεις στους σκεπτόμενους Ελληνες πολίτες που παρακολουθούν τα ανθελληνικά παιχνίδια των πολιτκάντηδων τις τελευταίες δεκαετίες, εάν ήταν αληθινό ότι έγινε. Εάν δηλαδή εννοούσε όσα είπε ο Δένδιας και το ΥΠΕΞ θα κρατήσει πλέον μία δυναμική στάση πλέον στα θέματα με την Τουρκία. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά το γιατί έγινε τώρα αυτή...η φιέστα...

    Κάποιοι λένε ότι ο Δένδιας ακολούθησε την γραμμή Καραμανλή στα εθνικά θέματα κόντρα στον Κούλη και την ανθελληνική ομάδα διεθνιστών σημιτικών συμβούλων του, και μακάρι να είναι έτσι, θα έχουμε κάποιες ελπίδες.

    Αλλοι λένε ότι πήρε εντολή από τον Κούλη και την Ντόρα να δώσει αυτήν την παράσταση διότι η πρόθεση ψήφου στις ερχόμενες εκλογές είναι πολύ αρνητική για την ΝΔ με την απογοήτευση των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ να είναι τεράστια από τους κακούς χειρισμούς του Κούλη σε κρίσιμα εθνικά θέματα, έτσι ώστε να αρχίσει μία ανάταση του ηθικού των ψηφοφόρων της ΝΔ που νοιάζονται για την Πατρίδα.

    Το σίγουρο είναι ότι μαζί με τον Σημίτη συμπλέουν εμπράκτως οι Μητσοτάκηδες και όλα τα κόμματα που είναι σήμερα στο κ(Υ)νοβούλιο υποτελείς εθνοπροδότες των σκοτεινών ξένων κέντρων που γέμισαν την Ελλάδα λαθρομετανάστες, ατιμώρητους εγκληματίες, αμόρφωτη νεολαία, μνημόνια, αδιαφορί, ηττοπάθεια και φόβο στην αγέλη που ονομάζεται λαός, με απώγειο το κλείδωμα των ιθαγενών με πρόσχημα την πανδημία για να μην αντιδράει δημόσια και δυναμικά σε όσα άσχημα γίνονται.

    Μένει λοιπόν να δούμε στο άμεσο μέλλον πως θα χειρισθεί το ΥΠΕΞ τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τι πολιτικές εξελίξεις θα υπάρξουν εντός και εκτός ΝΔ. Η κλίκα των σημιτικών που ο Κούλης έχει στην αυλή του να τον συμβουλεύουν ως προς τα ανθελληνικά βήματά του σε κάθε τομέα και τις συνεχείς υποχωρήσεις στην Τουρκία, θα αφήσει τον Δένδια όρθιο στην Θέση του εάν όντως ο Δένδιας εννοούσε όσα είπε και θα αλλάξει άμεσα τακτική χειρισμών έναντι της Τουρκίας;;; Ιδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]