Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην Άγκυρα χθες υπήρξε Ελλάδα


Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Αρκεί ένας, και μόνον ένας ΕΛΛΗΝΑΣ σε καίρια θέση, για να αλλάξει το κλίμα της εθνικής μιζέριας, να κάνει υπερήφανους όλους εκείνους, αναμεταξύ μας, που δεν μολύνθηκαν με το μίασμα του εθνομηδενισμού, και να διανοίξει μονοπάτια εθνικής κυριαρχίας.

Ομολογώ ότι ήμουν αντίθετη με τη μετάβαση του κ. Δένδια στην Άγκυρα, με βάση τα όσα θλιβερά συνέβαιναν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όλο αυτό το μακρύ κρίσιμο διάστημα., γιατί δεν ήθελα να ζήσω έναν ακόμη εθνικό εξευτελισμό.

Εξυπακούεται ότι αισθάνομαι ευτυχής γιατί έκανα λάθος, και χαίρομαι χαρά μεγάλη γιατί, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ο κ. Δένδιας τον διέλυσε τον “παλιό του φίλο” τον Μεβλούτ, και μάλιστα με απόλυτη αυτοκυριαρχία, και μάλιστα φορώντας βελούδινα γαντάκια, και μάλιστα με σαρδώνιο χαμόγελο.

Αυτή την ώρα στην Αγκυρα, η τόσο πολύτιμη και τόσο ακριβή για τον απανταχού ελληνισμό, που μπόρεσε επιτέλους να σηκώσει κεφάλι, μαζί με τον κ. Δένδια, που ανέπνευσε ελεύθερα και που άρχισε δειλά βέβαια ακόμη, να πιστεύει ότι δεν είναι ένα κακόμοιρο έθνος, όπως πασκίζουν να το θεωρούν ορισμένοι, αλλά μια δύναμη που έρχεται από πολύ βαθιά μέσα στους αιώνες, και που μπορεί και ξέρει να αντιστέκεται στους δολιοφθορείς του.

Όχι, βέβαια! Δεν τελειώσαμε. Τώρα αρχίζουμε, από την άκρη ενός πολύ κακοτράχηλου δρόμου, αλλά όμως που πρέπει οπωσδήποτε να φθάσουμε στο τέρμα του, αν θέλουμε να επιβιώσει η Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον τώρα συνίσταται πρώτον στο πως θα μπορέσουμε να φέρουμε επί εθνικής, αλλά και παγκόσμιας σκηνής, από κοινού με τα ελληνοτουρκικά, και τα δύο υπόλοιπα γαγγρενιασμένα ελληνικά αδιέξοδα: πρώτον, το οικονομικό (άθλια μνημόνια, γερμανικά χρέη) και δεύτερον το λαθρομεταναστευτικό.

Και στη συνέχεια, πως θα υποδεχτούν αυτή την καθαρή ελληνική νίκη:

* αυτοί που δεν πιστεύουν στην Ελλάδα και στους Έλληνες,

* αυτοί που θέλουν να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε, φθάνει να μη δυσαρεστήσουμε εταίρους/συμμάχους/φίλους,

* αυτοί που έχουν επιλέξει ως ιστορία μας την παραχάραξή της,

* αυτοί που δεν έχουν εμπιστοσύνη στο λαό μας και πιστεύουν ότι “εμείς φταίμε για όλα”,

* αυτοί που οραματίζονται με αγαλλίαση μια παγκόσμια διακυβέρνηση, κ.ο.κ., γιατί υπάρχουν πολλές ακόμη ανάλογες όσο και αποκρουστικές κατηγορίες.

Θέλω, ωστόσο, να ελπίζω ότι αυτοί που θα σηκώσουν τη σημαία της ελληνικής μας νίκης στην Άγκυρα, θα είναι απείρως περισσότεροι, εντός και εκτός Ελλάδας, από τους λοιπούς μεμψίμοιρους, ανθέλληνες και προδότες.

Και να τονίσω ότι εμείς, στην ΤΙΜΗΣΤΟ 21, έχουμε ήδη και προ πολλού σηκώσει τη γαλανόλευκη με το σταυρό: με τα άρθρα μας, τα συνέδριά μας, τις εκπομπές μας, τις δηλώσεις μας, την απόδοση τιμών στους ήρωές μας, τις συμμαχίες μας, κλπ., κλπ., με όλες αυτές τις πολυπληθείς μας εκδηλώσεις, με τις οποίες έχουμε πολύ ενσυνείδητα επιλέξει τον τρόπο, εορτασμού της επετείου του 1821.

Δεν έχουμε, βέβαια, τυπώσει νομίσματα εμείς, δεν έχουμε επιδοτήσεις βέβαια εμείς, δεν μας αναζητούν βέβαια εμάς τα κεντρικά ΜΜΕ, δεν διοργανώνουμε βέβαια μεγάλες φιέστες εμείς, αλλά ωστόσο πιστεύουμε ότι πασκίζουμε να αποδώσουμε το είδος των τιμών, που προσδοκούν από εμάς οι ήρωές μας. Δηλαδή, την αφύπνιση της εθνικής μας συνείδησης, έτσι ώστε να ηρεμήσει η ψυχή τους, όπου και να βρίσκεται. Να ξαναγεννηθεί η ελπίδα ότι ο τόπος αυτός δεν θα χαθεί.

Να προσθέσω, ακόμη, ότι στην κρίση μου, η νίκη της Άγκυρας είναι καθαρά και μόνον ελληνική.

Που σημαίνει, κατά την κρίση μου πάντοτε, ότι δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή.

Είναι, αντιθέτως, νίκη όλων ημών, και έτσι πρέπει να την χαρούμε και κυρίως έτσι οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αγαπητη κ Νεγρεπόντη
    Δεν μπορω να συμμεριστω τον ενθουσιασμό σας για τον Δενδια και την σταση του με τον Τσαβουσογλου...
    Δυστυχως απλα εδειξε ενα πιο πατριωτικο προσωπο και τιποτα άλλο...
    Καταρχην απεχθανομαι ολες τις αναφορες του για ευρωπαικα κεκτημενα και ευρωπαικες προοπτικες της Τουρκιας...
    Δευτερον συνεχισε στο ιδιο αμυντικο τρυπακι και δεν περασε στην αντεπιθεση... στις ελληνικες διεκδικησεις...
    Δεν ειπε κουβεντα για την εξαφανιση των Ελληνων της Κωνσταντινουπολης οταν ο Τσαβουσογλου του πεταξε το μπαλακι με τους μουσουλμανους της Θρακης...
    Τρίτον δεν ανεφερε τιποτα για το τουρκολιβυκο μνημονιο...
    θα μπορουσα να γραψω πολλα αλλα, το μονο που θελω να σταθω ειναι το ότι ο Δενδιας δεν μπορει απο προδοτης που χαρακτηρισε "Καλη συμφωνία" την προδοτικη "συμφωνια των πρεσπων" να προκαλει ριγη ενθουσιασμου στον τυπο..
    Την εξωτερικη πολιτικη της Ελλαδας εδω και χρονια ασκουν οι ΗΠΑ...
    Ολες οι εντολες απο εκει προερχονται και πολυ φοβαμαι οτι ο Μπαιντεν που ακομα δεν εχει σηκωσει το ακουστικο να μιλησει στον Ερντογαν, ξαναγυρισε στο σημειο που ειχε αφησει τις αμερικανοτουρκικες σχεσεις ο Ομπαμα... Και ακομα χειροτερα....
    Ετσι τα δικα μας φερεφωνα πηραν εντολη να κανουν τσαμπουκαλικια στον Τουρκο μπας και συμμορφωθεί και γυρισε στην αγκαλια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ενοψει μαλιστα της δυσκολης καταστασης που παει να αρχισει στην Ουκρανια....
    Μονο οταν παρουν την αδεια των Αμερικανων μιλανε αυτα τα ανθρωπακια.... και ειδικα το μητσοτακεικο... οπως και το ΓΑΠικο Πασοκ και ολοι οι υπολοιποι.... και το ξερετε καλυτερα απο εμενα...

    Ολα λοιπον ηταν ενα ωραιο στημενο θεατρακι γιατι αμεσως μετα τουρκικα πολεμικα βγαινουν και παλι για ερευνες στο Αιγαιο... και οι Τουρκοι με Navtex ακυρωσαν ελληνογαλλικες ερευνες νοτια της Κρητης λεγοντας οτι η περιοχη ειναι δικη μας!!!! (ακομα περιμενουμε την αντιδραση....)
    Οταν τα τουρκικα πολεμικα φτανουν ανενοχλητα στα 6,1 ναυτικα μιλια απο τα νησια μας επειδη ενας ηλιθιος διπλωματης της Κυβερνησης δηλωσε οτι ειναι αβλαβης διελευση κι εξω απο τα χωρικα μας υδατα, τι να λεμε για τον Δενδια...

    Δυστυχως εκει καταντησαμε...
    Μολις βγαζει γλωσσα ενας στον Τουρκο να νομιζουμε οτι ειναι θεός.... και ηρωας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]